Kort

Fly til Aruba | Billige flybilletter

Aruba er en ø i det sydlige Caribien, som kun er cirka dobbelt så stor som Amager. Den har været beboet i 1000 år og tilhører i dag Holland.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt dansk pas. Se her for yderligere oplysninger http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/nederlandene-pas-og-visum/

Sæson

Vejret i Aruba er stort set det samme året rundt – varmt, tørt og med en smule vind. Aruba rammes normalt ikke af Caribiens orkaner.

Kom omkring

Bus er den billigste måde at komme rundt til øens forskellige byer og strande. De stopper dog kl. 21. Hvis budgettet kan klare det, kan det anbefales at køre taxa eller leje bil for hurtigere at komme rundt.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mandag – lørdag fra 9 – 13 og fra 14 – 18:30. Butikker i hotellerne har dog ofte åbent længere.

Drikkepenge

Der er ofte skrevet 10-15 % på regningen. Disse penge deles dog mellem personalet, så det er almindeligt at give lidt ekstra til tjeneren. Det er ikke ualmindeligt at give drikkepenge til taxachauffører og i weekender, på helligdage og efter midnat forventes drikkepenge på $1 - $3.

Information og nødstilfælde

Danmarks Konsulat i Aruba: L.G. Smith Blvd 82, Oranjestad, Aruba. Postadresse: P.O. Box 189, Oranjestad, Aruba. Tlf.: +297 5 824 622 E-mail: edeveer@metacorp.aw

Alarmtelefon: 911

Seværdigheder

1. Strand: Arubas absolutte turistmagnet er naturligvis øens strande, som er blandt Caribiens hvideste. Baby Beach, Eagle Beach, Palm Beach og Manchebo Beach er blot nogle af de mange skønne strande med forrygende bademuligheder.

2. Conchi: Klippeformationer på Arubas nordøstkyst, som danner en naturlig pool lige til at bade i. Turen til Conchi er ret avanceret, så det kan anbefales at tage guidet tur med jeep eller hest.

3. California Lighthouse: Som navnet indikerer fungerede dette oprindeligt som et fyrtårn. Nu til dags kan turister komme op i tårnet og få en fantastisk udsigt over Aruba.

4. Arikok Nationalpark: Denne park består blandt andet af unikke lava- og kalkstensformationer og er hjem for nogle af verdens sjældneste dyrearter, som kun lever på Aruba. De sjældne ugler, papegøjer, slanger med mere kan opleves fra bil, mountain bike, gåben eller hesteryg.

5. Bubali Fuglereservat: Med over 80 migrerende fuglearter er Bubali et rent paradis for fugleelskere.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 103 000

Valuta: Aruba florin (AG)

Landekode: 297

Religion: Cirka 80 % romersk-katolsk.

Tidszone: UTC-4

Officielle sprog: Hollandsk og papiamento 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.