nyheder Top 10 bedste ting at se og gøre i Mexico

Alle artikler

Top 10 bedste ting at se og gøre i Mexico

Mexico: Hvide sandstrande, turkisblåt vand, Azteker og Maya historie, den buldrende Mexico City, og fredfyldte nationalparker. Vi viser her 10 af de bedste oplevelser i Mexico.

1. Ferskvandshuler/ Cenotes, Yucatán

Fra det populære Cancún er der et par timers kørsel til disse ferskvandshuler, som på mayansk hedder cenotes. Men det er turen værd. Cenotes findes overalt på Yucatán halvøen, og du kan i disse smukke og unikke omgivelser svømme og snorkle. Vandet er silkeblødt, klart og dejligt. Her er en helt undergrundsverden at udforske…

2. Cancún

Cancún er byen mange har som base, hvis man ønsker en rigtig strandferie, med lange kridhvide strande, sol, varme, dejlig mad, og kølige drinks. Men Cancún er mere end det, både i sig selv, og som et glimrende udgangspunkt for mange spændende udflugter. Se mere om Cancún lige her nedenfor.

Find fly til Cancún

Læs mere: Top 10 ting at lave i Cancún

cancun

2. Mexico City

Boom! Denne by er en eksplosion af farver og liv, og en af de mest sydende energiske byer du måske nogensinde vil opleve. Aztekerne grundlagde deres imperie her, og de senere koloniale magtherrer fra Spanien grundlagde deres lige oveni. Intet mindre end 10 hektar udgør det historiske centrum i Mexico, og du finder katedraler og templer, oveni hinanden, i en by med mange kulturelle lag. Zócalo, byens hovedtorv, er verdens næststørste plads efter Den Røde Plads i Moskva, og fra denne plads er du tæt på adskillige vigtige seværdigheder. En af de allerstørste er det imponerende Palacio Nacional, præsidentens palads, der er dekoreret med murmalerier af den verdensberømte mexikanske kunstner Diego Rivera. I den sydlige del af Mexico City finder du et netværk af kanaler, der snor sig mellem øerne i Xochimilco, og har givet området tilnavnet "Den Nye Verdens Venedig". Besøg også Palacio de Bellas Artes, med kunst af Dali og andre verdenskunstnere, og Dolores Olmedos Museum, der rummer en stor samling værker af Mexicos kendte datter, Frida Kahlo, samt af Diego Rivera. Husk at booke billetter til begge steder. Mexico City har også et moderne storbyliv, skønne restauranter, og livlige barer, i massevis.

Find fly til Mexico City

3. Udforsk Cantona ruinerne

Disse imponerende, smukke og stemningsfulde ruiner, ligger lige udenfor Puebla, og er et bjergtagende indblik ind i landets spændende og dramatiske historie.

Find fly til Puebla

4. Dyk med snorkel ved Columbia Rev

Dette utrolige rev i Cozumel er et af verdens bedste at dykke med snorkel ved. Columbia Rev er verdenskendt for sine farverige tropiske fisk, og her er masser af havskildpadder i dette område også.

5. Tag på bådtur til El Arco de Cabo San Lucas

Dette fantastiske sted kaldes også for ‘Land’s End’, og det er ikke sært at denne klippeformation ved kysten ved Cabo er et nationalt vartegn; den er virkelig noget særligt!

6. Maya ruiner

Vi kan den dag i dag se glimt af hvilken storhed de gamle mexikanske kulturer rummede. Maya-ruinerne ved Tulum og Chichen Itza er fantastisk smukke, og giver et fascinerende blik ind i en anden æra. Hér ligger de, lige ved stranden. Et helt unikt syn.

7. Slap af på Akumal strand

Akumal er en dejlig strand, tæt ved Yal Ku lagunen. Her er hvidt sand, havet er varmt og turkisblåt, og her er gode faciliteter, hvis du vil forkæle dig selv med lidt afslapning og hygge. Stranden er også hjemsted for masser af havskildpadder, og du kan snorkle sammen med dem i det klare vand.

8. Få pulsen ned ved at kigge på hvaler

Ved Cabo San Lucas kan du dyrke vandsport af enhver art – men det mest specielle ved dette sted er, at du kan kigge på hvaler. Der er noget sært tidløst og beroligende ved at se disse gigantiske pattedyr roligt og majestætisk bryde havoverfladen.

9. Oaxaca City

Oaxaca er en tilsyneladende fredelig by, men på det seneste har den udviklet sig til gastronomisk hovedstad i Mexico! Og hvis du er til mexikansk mad (hvem er ikke det?), så er dette stedet for dig og dine smagsløg. Du finder her blandt andet landets bedste mezcal, og du finder også masser af kulturelle oplevelser i området. Madmarkeder, spændende restauranter, friske råvarer af enhver art – din tid i Oaxaca er syndig og dejlig. Se de arkæologiske sights også, fx Mitla og Monte Alban. Besøg også den Etnobotaniske have her.

10. Besøg dyrene i Crococun Zoo

Denne zoologiske have i Puerto Morelos er hjemsted for alle mulige slags dyr, lige fra aber til krokodiller og slanger. Vær beredt på at røre og håndtere dyrene, for dette her er en eksotisk udgave af en kæle-zoo. Bare lidt andre dyr end søde får…

Mere rejseinspiration:

Backpacking i Sydamerika: Top 10 destinationer

15 tips: Sådan overlever du den lange flyvetur

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort april 2018. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.