COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration Gratis i Berlin: De 10 bedste tips

Alle artikler

Gratis i Berlin: De 10 bedste tips

Vil du gerne til Berlin, men tænker at her nok er dyrt? Det er det ikke - og en hel del ting er endda gratis. Vores lokale eksperter deler her deres bedste tips om gratis oplevelser, som du kan nyde i løbet af din tid i Berlin.

Lige fra byture til udendørs karaoke, så er der mange spændende gratis ting at gøre i den cool tyske hovedstad.

"Fattig men sexet". Sådan er Berlin blevet beskrevet, for det virker som om byen har mere kreativitet og spræl end penge, og derfor er her mange muligheder for at have det sjovt, både for dem med og uden guldmønter. Vores insider Julia Graeff har udarbejdet en liste over de bedste tips om gratis aktiviteter i Berlin.

Find billige flybilletter til Berlin

Find hotel i Berlin

1. Museer i Berlin

Berlin er en by fuld af historie, og hvis du er interesseret i Tysklands deling, bør du helt sikkert besøge East Side Gallery og Gedenkstätte Berliner Mauer. Disse to udendørs museer er til minde om Berlinmuren. På East Side Gallery kan du beundre de billeder, internationale kunstnere har skabt for at udtrykke deres glæde over murens fald i 1989. For at komme dertil skal du blot tage en tur langs Mühlestrasse – start på Ostbahnhof, og gå mod Warschauer Straße. Gedenkstätte Berliner Mauer fokuserer på de lidelser der blev forårsaget af Tysklands deling. Bortset fra den udendørs udstilling, kan du også besøge Geschützturm, og du kan finde mere detaljerede oplysninger i besøgscenteret.

East Side Gallery

Hvor? På Mühlenstraße mellem Ostbahnhof, og S-Bahn station Warschauer Straße

Hvornår? Nårsomhelst, men bedst i dagslys.

Gedenkstätte Berliner Mauer

Hvor? Bernauer Strasse 119 (det er tæt på S-Bahn station Nordbahnhof – North Railway Station, den underjordiske station Bernauer Strasse og sporvognsstop Gedenkstätte Berliner Mauer)

Hvornår? Besøg den udendørs udstilling i dagslys, alle de andre steder har åbent hver dag undtagen mandage, fra 9:30 til 18:00

2. City Walks og guidede ture i Berlin

Når du er i en by fuld af historie, bør du være se ​​de vigtigste attraktioner og gerne uden at skulle betale for dem. Hvis du tager en guidet tur, kan du også møde andre turister. En af de ture begynder ved den berømte Brandenburger Tor og tager 3,5 timer. Det forventes, at du giver 3 € i gebyr, men i princippet er det frivilligt. Mødestedet er på Starbucks ved siden af ​​Brandenburger Tor, og turen stopper ved alle de store seværdigheder i Berlin.

Hvis du foretrækker at komme rundt på egen hånd, kan du downloade en gratis audio tour, der er mange at vælge imellem, men prøv fx Audioguide2go. Du kan høre historier, og lære alle de vigtige ting om hver attraktion.

3. Mauerpark Karaoke

Har du altid ønsket at synge karaoke udendørs? For mere end 1.000 mennesker? I Berlin har du chancen for at gøre netop det! Prøv dine talenter af i amfiteatret i Mauerpark. Hvis du hellere vil være publikum, så kan du være en af ​​de hundredvis af mennesker, der kommer her hver søndag og nyder den vidunderlige atmosfære. Lige ved siden af finder du også det legendariske loppemarked Mauerpark, så nu har du to grunde til at tage herhen!

Hvor? Bernauer Strasse 63-64 (tæt på sporvognsstation Wolliner Straße og stationen Eberswalder Strasse).

Hvornår? Hver søndag fra 15:00 til 20:00

4. Loppemarkeder i Berlin

Berlin er kendt for sine utallige loppemarkeder, men det der ligger i området der tidligere var Reichsbahnausbesserungswerk (RAW) er særligt spændende, med sin industrielle stil, street art og de bedste tilbud.

Hvor? Revaller Straße 99 (S – Bahn og metrostationen Warschauer Str.)

Hvornår? Hver søndag fra 9:00 til 19:00

5. Dans i Berlin

I Clärchens Ballhaus er der blevet danset og festet i mere end 100 år. Det er også blevet brugt som film location for Inglourious Bastards, så Brad Pitt har været der! Og fordi balsale er skabt til at danse i, så tilbydes her gratis danseundervisning.

Hvor? Auguststrasse 24 (nær stationerne Hackischer Markt og Oranienburger Straße)

Hvornår? Åbent dagligt fra 11.00 Gratis nybegynder lektioner: Mandage 21:00 – Salsa (fra 21:30 Salsa musik) Onsdage 21:30 – Swing (fra 21.00 Swing musik)

6. Gå ud i Berlin

Crack Bellmer er et lille sted, hvor dansegulvet er fyldt med mennesker. Stedet er åbent dagligt, og DJs plejer at spille house eller Deep, gamle hits om fredagen, og Electro Swing om søndagen. Super detalje: DJ’en får én euro, når du bestiller din første drink.

Hvor? På RAW området, indgangen er på hjørnet af Simon-Dach Straße og Revaller Straße (sporvogn og metro station Warschauer Straße)

Hvornår? Åbent dagligt fra 19:00 til 05:00

7. Bade i Berlin

I og omkring Berlin, er der er en masse af søer, hvoraf de fleste kan bruges til solbadning og svømning om sommeren. En, der er særlig smuk, og også kan nås med offentlig transport (+ en kort gåtur), er Tegeler See i den nordlige del af Berlin (metrostation: Alt-Tegel), og Krumme Lanke (metrostation: Krumme Lanke).

8. Udsigtspunkter i Berlin

For at få en idé om hvor stor Berlin egentlig er, og hvor fantastiske tage og spir her er, så tag et af følgende steder hen for at finde de bedste udsigtspunkter:

Victoria Park

Victoria Park er en 66 m høj bakke med en fantastisk udsigt over distrikterne Mitte og Kreuzberg, og dele af den tidligere Tempelhof lufthavn. På vej op kan du også beundre Berlins vandfald.

Hvor? Kreuzbergstr. 62 (Yorkstraße sporvognsstoppestedet metrostation Mehringdamm)

Hvornår? Nårsomhelst

Cafeteriet på TU Berlin

Hvis du foretrækker at tage elevator i stedet for at gå op ad en bakke, skal du tage til det tekniske universitets cafeteria. Det er beliggende på 20. etage, og har en betagende udsigt, og endda billig mad.

Hvor? Ernst Reuter Platz 7 (metrostationen Ernst Reuter Platz)

Hvornår? Mandag til fredag ​​fra 9:00 til 17:00

9. Parker i Berlin

Berlin er en grøn by, hvor du kan slappe af og nyde livet. I flere af byens parker har du endda lov til at have en grill med, eler du kan spille bordtennis. En særlig plads er Tempelhofer Freiheit (Tempelhof Frihed), flyvepladsen ved byens gamle lufthavn Tempelhof. Dette område er større i areal end Monaco, så du kan tage dejlige gåture og solbade. Området er også perfekt til kitesurfing, fordi det næsten altid blæser lidt her. Ved indgangen ved Oderstraße er der grillpladser.

Hvor? Tempelhof (metro og sporvognsstation Tempelhof, metrostation Leinestraße)

Hvornår? Parken er åben fra 6:00 til 22:30

10. Levende musik på gaden

Berlin er et perfekt sted for dem, der ønsker at lytte til god musik udendørs, og gaderne omkring Mauerpark, Monbiljoupark og Maybachufer er de primære steder for netop gademusikere, og de steder er samtidigt kendte for deres markeder.

Ekstra tips:

Hvad med en kombination af ​​jonglering og strandliv midt i byen? Så tag til Yaam hvor du vil finde en stor strand, her kan du låne udstyr til jonglering. Du kan også spille beachvolley, bordtennis, og der er også en halfpipe. Som om dette ikke var nok, er her god levende musik og lækker afrikansk mad!

Hvor? Stralauer Platz 35 (Ostbahnhof – Eastern Railway Station).

Hvornår? Onsdage til søndage fra middagstid og frem.

Find billige flybilletter til Berlin

Husk: Du finder nemt hotel eller hostel i hele verden, samtidigt med flybilletterne via Skyscanners hotelsøgeservice – prøv den her.

Brug for mere inspiration?

De 10 mest trendy hoteller i Berlin

Poshtels: luksus vandrehjem er en af de hotteste rejsetendenser i 2016

Sommer storbyferie: 7 skønne sommer storbyferier, 7 billige flybilletter – afsted med dig!

*Offentliggjort juni 2016. Opdateret februar 2017. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.