Kort

jetBlue fly | Billige flyrejser

Det amerikanske lavprisflyselskab jetBlue blev grundlagt i 1999 under navnet NewAir og er Nordamerikas 6. største flyselskab, der primært flyver sine mange passagerer rundt i USA. jetBlue har hovedkvarter i Long Island City, New York, og har hub i John F. Kennedy Internationale Lufthavn.

jetBlue har vundet et hav af priser gennem årene, fx prisen som den bedste arbejdsplads for LGBT rettigheder i 2015 og 2014 og som det bedste flyselskab for rejser i Nordamerikanske i 2016. jetBlue flyver til 100 destinationer, primært i USA og Syd- og Mellemamerika. Som en af de første flyselskaber kunne jetBlue fra 2015 tilbyde charterrejser til Cuba. I øjeblikket opererer jetBlue 228 fly, hovedsageligt forskellige Airbus modeller samt 60 fly fra brasilianske Embraer.

Opdateret februar 2017

Hvorfor flyve med jetBlue?

Sådan checker du ind

Online check-in er åben mellem 24 timer og 90 minutter før den planlagte afgang. Benytter du jetBlue Mobil App, slipper du for at printe dit boardingkort og kan nøjes med at skanne dit mobile boardingkort i sikkerhedskontrollen og ved gaten. Du kan bruge mobilt boardingkort i alle lufthavne i USA, men kun i et begrænset omfang i udenlandske lufthavne. Har du bagage til indlevering, kan du i fx JFK Lufthavn bruge selvbetjeningsautomaterne til at printe din følgeseddel, sætte den på bagagen og aflevere den i Bag Drop kiosken i Terminal 5.

Selvbetjeningsautomaterne er normalt åbne for check-in 24 timer før den planlagte afgang, her kan du både printe dit boardingkort og følgesedler til bagage. Lufthavnsskranken har på de fleste ruter åbent for check-in seks timer før og indtil 20 minutter før afgang. I mange af Nordamerikas lufthavne kan du desuden benytte Curbside check-in, hvor du kan indlevere din bagage uden for lufthavnen til 14 kroner pr. taske og komme hurtigt til gaten. Bagage skal være indskrevet senest 45 minutter før afgange på indenrigsruter og en time før på internationale flyvninger.

Bagagekvoter og gebyrer

Alle passagerer kan uanset billettype medbringe gratis håndbagage. Din primære håndbagage må højst måle 55,88 x 35,56 x 22,86 cm, derudover kan du have en mindre taske, paraply eller lignende, der højst må være 43,2 x 33 x 20,32 cm.

Dit valg flybillet er afgørende for, hvor meget bagage du gratis kan indskrive. På Blue billetten er der ikke nogen bagagekvote, men du kan købe plads til et styk bagage på maks. 22,68 kg, som højst må måle 157,48 cm til cirka 175 kroner. På Blue Plus billetten er der et styk bagage på maks. 22,68 kg med i prisen, hvis du vil have en kuffert mere med, koster det 245 kroner. Med Blue Flex billetten må du medbringe to stykker bagage på hver op til 22,68 kg og kan købe yderligere vægt, hvis det er nødvendigt. Har du for meget vægt eller er bagagen større end det tilladte mål, koster det 700 kroner pr. taske. Visse destinationer har dog særlige bagagekvoter, læs mere om jetBlues bagageregler.

Siddepladser

Du kan vælge standardsiddeplads under din booking eller check-in på alle billettyper. jetBlue markedsfører sig blandt andet på, at deres sæder er bredere og give mere benplads end gennemsnittet hos deres konkurrenter. På stort set alle flyvninger kan du alligevel købe ekstra benplads online med Even More, der i øvrigt også giver hurtig adgang gennem sikkerhedskontrollen. Prisen starter ved 70 kroner og afhænger af din rute.

Ekstra Gebyrer

Der er gebyr på en lang række tilvalg afhængig af din billettype. Skal du fx ændre eller aflyse din rejse, er det beløbet på dit køb, der afgør, hvor meget det koster. Der er også et gebyr på 700 kroner for uledsagede børn. Læs mere om de forskellige gebyrer.

Service ombord

Der bliver serveret gratis snacks og ikke-alkoholiske drikkevarer på alle flyvninger med jetBlue uanset, hvilken flybillet du rejser med. Under flyveture på over to timer kan du for omkring 50 kroner købe forskellige små menuer eller EatUp boxes, som de kaldes. På nogle indenrigsruter er det også muligt at købe større menuer, EatUp Café, for omkring 85 kroner.

jetBlue sørger for god underholdning på alle deres ruter, hvor du kan se direkte tv eller diverse film på din egen videoskærm, høre radio og benytte hurtigt wi-fi.

Punktlighed

De sidste par år har cirka 78 % af jetBlues fly været til tiden.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.