Kort

Fly til Athen

Grækenlands hovedstad og demokratiets vugge er nu en millionby, der blander massevis af levn fra en lang og rig historie med moderne attraktioner og aktiviteter for rejsende i alle aldre og ikke mindst nogle af de mest udsøgte kulinariske oplevelser.

Visum

Visumfrit. Se yderligere oplysninger her. http://graekenland.um.dk/da/rejse-og-ophold/visurmregler/

Sæson

Grækenland har typisk lange, tørre og varme somre (den højeste temperatur nogensinde målt i Europa blev målt i Athen til 48 grader i 1977) mellem maj og september og milde våde vintre mellem december og februar.

Kom omkring

Offentlig transport i Athen er forbedret voldsomt over de seneste 10 år. Med samme billet kan du tage med metro, tog, bus og sporvogn med adgang til hele byen.

Åbningstider

Butikkernes åbningstider kan variere meget. Mange følger dog disse åbningstider: Mandag, onsdag og lørdag: 9 – 15, tirsdag, torsdag og fredag: 9 – 14:30 og 17 – 20:30.

Drikkepenge

Tjek, om drikkepenge er inkluderet i regningen, og tjek evt. for fejl. Drikkepenge på 10 er almindeligt på restauranter. Mange taxachauffører runder selv prisen op – dette betragtes som helt acceptabelt.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Athen: Mourouzi 10, 4. Sal, GR-106 74 Athen Tlf.: +30 210 725 6473 E-mail: athamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Akropolis: Denne flade klippe 150 meter over havet var beboet mindst 4.000 år f.Kr., mens de mest berømte bygninger som Parthenon, Propylaea, Erechteion og Athena Nike-templet blev bygget 400-500 år f.Kr.

2. Akropolis Museum: Dette museum forener oldgræske historiske arkæologiske samlinger med modernitet i form af en revolutionerende bygning, som udnytter det naturlige lys på kreative måder.

3. Nationalarkæologisk Museum: Betragtes som et af verdens bedste museer og har verdens største samling af oldgræske antikviteter.

4.Lykabettos: Der er ualmindelig mange oldgræske bygningsværker i Athen, som bør ses, men uanset om tiden er knap eller ej, er det værd at tage på toppen af Lykabettos-bakken, hvor man får den bedste udsigt over Athen – og mange af de arkitektoniske værker, der for eksempel kan nydes under en smuk solnedgang.

5. Pláka: I dette centrale område blandes nyt og gammel – og midt imellem. Historiske bygninger her, trendy butikker og caféer der og loppemarkeder indimellem.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 664 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 30

Religion: Græsk-ortodoks

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Græsk 

Find hotel i Athen

Hotel i Athen

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Athens International

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Athen: Athens International.
Ellinair, Gulf Air, Transavia France, Oman Air, Olympic Air, transavia, Norwegian og Scoot flyver alle direkte til Athens International.
Den billigste måned at flyve til Athens International i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.