Kort

Fly til Tokyo

Japans hovestad, Tokyo, er en enorm by med meget forskellige kvarterer. Tokyo er kontrasternes by med højteknologiske bygninger badet i neonlys blandet med traditionelle helligdomme og primitive gadekøkkener. Shoppingmulighederne er uudtømmelige, nattelivet pulserende med de populære karaokebarer og store diskoteker. På verdens største fiskemarked kan man få udsøgt sushi til billige penge. Kun tiden sætter grænser for, hvad man vil opleve i denne storslåede by.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se flere oplysninger her.

Sæson                                                                                                                         

Sommeren er varm og våd, regnen topper i september, og årligt modtager byen mere end dobbelt så meget regn som Danmark. Vintertemperaturen ligger gennemsnitligt på 5-7 grader, hvert år får Tokyo dog også sne om end i et lille omfang.

Kom omkring

Et imponerende stort og til tider forvirrende transportnetværk med flere forskellige operatører får dig sikkert og hurtigt fra A til B. Hvis du mod forventning ikke kan få et tog eller metro til din destination, vil der være en bus i stedet. På trods af Tokyos størrelse kan det nogle gange være hurtigere og ikke mindst mere berigende at gå. Luftkvaliteten kan dog være et problem. Cykling er populært i byen, men foregår primært på fortovene, da bilerne ikke tager meget hensyn til cyklister. Bilkørsel frarådes for udefra komne.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent hele ugen mellem 10-20, mens mange større forretninger har døgnåbent.

Drikkepenge

Drikkepenge anses som krænkende, så hvis man vil udtrykke sin taknemmelighed for god service kan man fx sende et postkort til vedkommende.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Japan, 29-6, Sarugaku-cho, Shibuya-ku, Tokyo 150-0033

Tel: +81 (0)3 3496 3001    E-mail: tyoamb@um.dk

Politi: 110   Ambulance/Brand: 119

Seværdigheder

1. Kyoko Higashi-gyoen: Kejserfamiliens residens er omgivet af smukke haver, hvoraf der kun er offentligt adgang til en lille del af området også kendt som Imperial Palace East Garden. Det er muligt at få et glimt af paladset samt den omgivende voldgrav og ellers nyde den smukke have.

2. Meiji Jingu: En af Japans mest kendte og fineste shinto-helligdomme opført i 1920 omgivet af en mørk skov. Om søndagen er der særlig mange besøgende, så ønsker man en mere stille oplevelse bør man komme tidligt om morgenen på en hverdag.

3. Tokyo Tower: Det rødhvide tårn er næsten en tro kopi af Eiffeltårnet i Paris, bare højere og med et akvarium, souvenirbutikker og en voksudstilling. Hvis man vil nyde udsigten, men undgå den dyre indgang kan man med fordel tage til Tokyo Metropolitan Government bygningen, der både er højere og gratis.

4. Edo-Tokyo Hakubutsukan: Museets specielle bygning ligner et kæmpe hvidt rumskib og fortæller bredt om Tokyos historie og kultur gennem tre faste udstillinger, der suppleres af skiftende nye udstillinger.

5. Sensoji Templet: Oprindeligt bygget i 628 er det originale tempel dog gået tabt i tidligere bombardementer. Den femetagers rekonstruktion er dog stadig en imponerende oplevelse.  

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 13.2 mio.
Valuta: Japanske yen (JPY)
Landekode: (00) 81
Religion: Buddhisme og Shinto
Tidszone: UTC+9
Anerkendte regionale sprog: Ainu, Østjapansk, Vestjapansk og adskillige andre japanske dialekter

Steder at bo

Find hotel i Tokyo

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Tokyo

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i Tokyo: Tokyo Narita og Tokyo Haneda.
Bangkok Airways, Scoot, Tianjin Airlines, Nordwind Airlines, Thai Airways, Garuda Indonesia, Austrian Airlines og Asiana Airlines flyver alle direkte til Tokyo.
Den billigste måned at flyve til Tokyo i er maj.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.