COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder Road trip: Argentinas legendariske Ruta 40

Alle artikler

Road trip: Argentinas legendariske Ruta 40

Road trip Argentina: Andes-bjergene, vinmarker, kaktus, vandfald, lamaer, ildrøde klipper, gauchos, lækre vine og sensuel tango. Et svimlende eventyr venter!

Ruta 40 er 5140 km af evigt skiftende scenarier, der får dig til at føle at du er med i både Star Wars, westerns fra 50´erne, romantiske Provence vinmarks-scenarier, Indiana Jones, Sydpols-dokumentarer og dramatiske storfilm under rød-lilla solnedgange over bjergtoppene.

Argentinas legendariske Ruta 40 er endnu ikke spækket med turister, den snor sig langs med Andes-bjergene og krydser ikke mindre end 24 større floder, fører dig forbi hele 20 nationalparker og utallige UNESCO World Heritage steder.

Ruta 40 kan opleves hel eller i regioner. Du flyver til Buenos Aires: Herfra har du tre muligheder for din start: Salta i nordvest tæt på Bolivias grænse, Mendoza i hjertet af Argentina´s vinland eller til El Calafete i sydlige Patagonien. Alle tre start-byer har lufthavn, hoteller og bil-udlejning.
Find din bil gennem Skyscanners biludlejnings-service.

Det magiske og mytiske? Det siges at den der kører hele Ruta 40 lægger et år til sit liv – og at alle de drømme man drømmer hér, bliver til virkelighed indenfor et år. Så drøm noget spektakulært!

Her er nogle af de bedste steder – og gode råd til turen i bil på denne legendariske rute.

Ankomst: Buenos Aires

Buenos Aires’ skønhed er slående, moderne arkitektur spejler sig i vandet og smelter harmonisk sammen med de kraftigt malede træhuse i byens La Boca kvarter, til en varieret og moderne storby. Smægtende harmonika-toner og tango opleves i gaderne, besøg den verdensberømte opera Teater Colón, og kunstmuseet MALBA (Museo de Arte de Buenos Aires), berus dig i de varme og kraftige farver. Tag måske en tangolektion. Byens sanselighed er en god start på turen ad Ruta 40´s argentinske eventyr.

Northwest Region:

1. Salta – “Den Smukke”

Byen Salta kaldes også ”La Linda”, som direkte oversat betyder ”den smukke”. Salta´s rustikke skønhed byder også på komfort, nyd de mange små spiserier, oplev kirker og huse, der vidner om både indianer-forfædre og koloni-herrer.

2. Valles Calchaquíes: Quebrada de Cafayete

Valles Calchaquies er et utroligt panorama af dale og bjerge, farver og kontraster: I dette område alene oplever du alt fra bjerg-ørken til subtropiske skove. Over de rødmende klipper i Quebrada de Cafayete svæver ørnene som sorte silhouetter – nogle timer senere på ruten er landskabet grønt og frodigt.

3. Cuesta del Obispo

Et af de grønne højdepunkter i Valles Calchaquies er smukke Cuesta del Obispo (biskoppens dal), der smyger sig blødt op ad bjergsiderne. Historien fortæller at en biskop måtte overnatte hér under åben himmel, deraf navnet. I området finder du også Quilmes ruinerne i Tucúman, sporene efter de oprindelige beboere, indianerstammen Quilmes, der blev fordrevet af både inkaer og koloniherrer.

4. Religiøse kapeller, kirkegårde, missions-stationer og myter

De fleste landsbyer langs Ruta 40 rummer kapeller og bittesmå kirker, alle er omspundne af myter, ritualer og en perlerække af fascinerende historier. Får man de lokale til at fortælle opdager man at de kristne historier ofte er iblandet en stor portion af lokale myter.

Cuyo Region:

1. Mendoza – Argentina’s vinland

Mendoza by er en af de største i regionen og er det bankende hjerte i et stort område af vinmarker. Her er du midt i Argentina’s vinland, hjemstedet for den verdensberømte Malbec rødvin. Vinmarkerne strækker sig uendeligt, frodigt og idyllisk op imod bjergene i horisonten. Mange vinbønder tilbyder vinsmagning og udflugter blandt de smukke vinstokke.

2. Folket og maden

Gauchos traditionen, den argentinske cowboy, står stærkt her i regionen, det samme gør maden der består af argentinske steaks, empanadas, chiliretter, oste og lokale vine. Argentinerne er venlige og imødekommende – du kommer langt med en spansk parlør og viften med hænder og arme. Langs vejene ligger små landsbyer der gerne sælger lokale produkter. Prøv f.eks. lama-paté!

3. Talampaya National Park

Du kan ikke køre i egen bil i selve parken – men parker ved indgangen, og guides med trucks vil tage dig gennem dette fantastiske– men ufarbare – sted. Godt tip: Du kan også deltage i guidede ture ved månelys, en helt særlig oplevelse. Guiderne bookes ved ankomst til parkens parkering og indgang. Talampaya National Park´s natur er ørkenlignende, røde klipper, millioner af år gamle. Det er også lige hér de allerældste dinosaur-rester er fundet.

4. Ischigualasto Provincial Park – Valle de la Luna

I nærheden af Talampaya finder du Ischigualasto Provincial Park, her skal du selv køre bilen igennem. En del af denne parks månelandskab har de forunderligste stenformationer, der naturligt nok har inspireret til navnet Valle de la Luna (Månedalen), en stor attraktion i Ischigualasto.

Patagonien – inklusive Santa Cruz Region:

1. El Calafate / Perito Moreno Glacier

El Calafate er en kønt beliggende by med egen lufthavn, den ligger ca. 40 km fra Ruta 40, og er ‘indgangen’ til et af verdens allersmukkeste steder: Perito Moreno Glacier i Los Glaciares National Park, et UNESCO World heritage sted – og et af verdens mest eftertragtede syn.

2. Cueva de las Manos i Perito Moreno National Park

10.000 år gamle hulemalerier i form af aftryk af menneskehænder, kan ses her i Cueva de las Manos – et fascinerende og tankevækkende sted at besøge. UNESCO World Heritage har udvalgt denne unikke hule-formation som et af deres fineste eksempler på kultur-arv, og både huler, malerier og omliggende natur er betagende.

3. San Carlos de Bariloche/ Lago Nahuel Huapi

San Carlos de Bariloche ligger på sydsiden af Lago Nahuel Huapi, en gigantisk sø der ligger smuk og violblå i nationalparken Nahuel Huapi National Park. Byen er kendt for trekking, ski, og et væld af cafeer og restauranter – og efter schweizisk forbillede, pudsigt nok: Masser af chokoladebutikker!

Praktiske råd og tips:

Planlægning
Ruta 40 er en tur der kræver planlægning, men er ganske unik. Variationen er uendelig, hvert sving har sit eget eventyr: Kaktus, ørne cirkler blandt fnuglette hvide skyer, vinmarker under en blussende fuldmåne-himmel, indianske landsbyer, missions-stationer, brusende vandfald, ildrøde bjerge, berømte vine, lamaer og utrolige udsigter. Bilen kan du leje gennem Skyscanners biludlejningsservice.

Hvor skal jeg bo
De større byer har udmærkede hoteller, eller bo på gamle missions-stationer eller på estancias, små ranch-huse ude i naturen.

Hvornår
Bedste sæson at rejse er marts-september – dvs. argentinsk efterår/vinter.
Den argentinske sommer (oktober-februar) er regnsæson.

Rejsetid
Det er svært at angive nøjagtig rejsetid, da man ofte fristes til at stoppe og suge indtryk.
Rejsetid hele Ruta 40: ca. 4 uger.
Rejsetid, region, f.eks. ruten Salta-Mendoza: 1 uge.

Tank op!
En del af det smukke ved turen er de øde strækninger med høj himmel og bjergtagende natur – men husk at tanke op. Der kan være langt til næste benzinstop.

Pas på lamaerne!
Jo, den er god nok. De kan indimellem beslutte at krydse vejen i flokke.

Biltype
En firhjulstrækker anbefales.

Kort fra EFTER år 2010
Medbring kort fra EFTER år 2010 – Ruta 40 blev opdateret i 2010.

Spansk parlør
God at have med.

God vindjakke i Patagonien
Selv om det er lunt, blæser det en hel del i Patagonien.

Besøg Argentina´s turistministerium websites for mere inspiration om Ruta 40 og Patagonien.

Find flybilletter til Argentina

Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.