Kort

Fly til Riga

Blandt de, der har besøgt Riga, er byen kendt som en af Europas smukkeste. Det skyldes ikke mindst den største del af Jugendstil-arkitektur i verden. Og så kan man i Riga nærmest prøve alt – lige fra bobslæde og bungee jump til at skyde med en AK-47.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt dansk pas. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Riga er ikke langt fra Danmark, men har noget lunere somre på over 30 grader på de varmeste dage og noget koldere vintre på ned til omkring -20 grader på de koldeste dage.

Kom omkring

Biler er ikke tilladt i den gamle bydel, men man kan komme rundt med sporvogn, tog, taxa og forskellige typer busser.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent fra 9 – 17 i hverdagene og lidt kortere i weekenden.  De fleste storcentre har åbent 7 dage om ugen fra 10 – 21 eller 22.

Drikkepenge

10 % er normen på restauranter og nogle gange indskrevet i regningen.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Riga: Pils iela 11, LV-186   Tlf.: +371 67 226 210    E-mail: rixamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Den gamle bydel: Fyldt med masser af bygninger fra middelalderen. Det næsten trafikfri område er fantastisk til gåture på brostensbelagte gader, shopping i hyggelige butikker, restauranter og smukke kirker.  

2. Art-Nouveau-distriktet: Et andet område i Riga med eminent arkitektur er art-nouveau-distriktet, hvor høje bygninger tårner sig op side om side med elegant malede og dekorerede bygningsfacader.

3. Daugava: Floden, der løber gennem Riga, giver mulighed for at se byen fra en anden vinkel. Forskellige både tager folk med på forskellige ruter – de fleste giver dog blandt andet udsigt over middelalderbygningerne i den gamle bydel.

4. Letlands Frihedsmonument: Denne 42 meter høje obelisk fra 1935 er ikke bare imponerende at se på, men har også enorm betydning for letternes nationalfølelse – og så står den i et af Rigas skønneste parkområder, blot et stenkast fra Rigas ældste offentlige have, Vermanes Darzs.

5. Jurmala: Cirka en halv times kørsel fra Riga ligger Jurmala, hvor du kan nyde sandstrande, badevand, restauranter og hyggelige træbygninger.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 695 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 371

Religion: Cirka 35 % lutheranere, 25 % romersk-katolske og 20 % ortodokse

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Lettisk (dog mange tosprogede russisk og lettisk)

Steder at bo

Hotel i Riga

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Riga

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Riga: Riga.
Transavia France, KLM, Braathens Regional Airways, Norwegian, Czech Airlines, Air Malta, Laudamotion og Georgian Airways flyver alle direkte til Riga.
Den billigste måned at flyve til Riga i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.