Kort

Fly til Helsinki

Opdateret oktober 2017 

Find billige flybilletter til Helsinki (Vantaa) Lufthavn
Der er flere daglige direkte flyafgange fra Danmark til Helsinki hele ugen, året rundt. Brug Skyscanners søgefunktion til at finde den billigste flybillet eller bare for få et overblik over mulige afgange. Du skal regne med en flyvetid på cirka halvanden til to timer og en billetpris på mindst 300-700 DKK alt efter din afrejselufthavn.

Hvis du er fleksibel med din rejsedato, kan du søge på den billigste måned at flyve i, eller du kan sammenligne dagspriserne for en hel måned af gangen. I datofeltet vælger du kategorien ’Hele måneden’ og bagefter enten den ’Billigste måned’ eller den specifikke måned, du ønsker at rejse i, og så kan du sammenligne billetpriserne fra dag til dag.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt 

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Helsinki
Billetprisen til Helsinki er nogenlunde stabil. Men hvis du ønsker den billigste flybillet, kan du med fordel oprette en Skyscanner Prisagent. Så slipper du for at holde øje med priserne, det klarer prisagenten for dig. Den gratis prisagent sammenligner løbende flypriserne og giver dig besked, hvis billetprisen stiger eller falder. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, når prisen ændrer sig. 

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Helsinki
Hele året kan du flyve direkte fra både Københavns og Billund Lufthavn til Helsinki Lufthavn.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne 

Flyselskaber som flyver til Helsinki Lufthavn
Finnair står for flyvningerne fra Billund Lufthavn, mens både Finnair, SAS og Norwegian flyver til Helsinki fra Københavns Lufthavn.

Se også: Flyselskaber som flyver til Helsinki 

Helsinki-Vantaa Lufthavn
Helsinki Lufthavn ligger cirka 20 km nord for centrum i landets fjerdestørste by Vantaa, deraf navnet. Lufthavnen har to sammenhængende terminaler, og der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele lufthavnen. Der er adskillige caféer og spisesteder, og du kan købe de sædvanlige toldfri varer som fx parfume og tobak, souvenirs og mange andre gaveartikler i lufthavnens butikker. 

Når du skal til og fra lufthavnen, kan du benytte tog, busser eller taxi. Indgangen til togstationen ligger i gangen mellem terminalerne. I-togene kører øst om til centrum, mens P-togene kører vest om til centrum. I myldretiden kører togene cirka hvert 10. minut, om natten er der dog langt færre afgange. Turen til centrum tager omtrent 30 minutter. Taxier holder lige uden for terminalerne, hvor busserne også stopper. Flere busser kører mellem lufthavnen og centrum eller til de nærliggende byer, blandt andre kører bus 615 mellem lufthavnen og Helsinki hovedbanegård cirka hver halve time eller oftere hele ugen. Du kan også vælge at leje en bil i Helsinki Lufthavn, og med Skyscanners søgemaskine finder du let en bil, der lever op til dit behov.

Bedste rejsetid
Sommeren er højsæson, hvor vejret er varmest og dagene lange, og du kan bade langs kysten eller fra de mange små øer. Men uanset hvornår du besøger Helsinki, er der masser at se og lave, men husk vinteren ikke alene er kold, den er også endnu mørkere, end vi danskere er vant til. Julens traditioner lyser selvfølgelig op i den mørke tid, som du fx kan nyde i den gamle handelsgade Aleksanterinkatus og på julemarkederne.

Vejret i Helsinki
Vejret ligner det danske, men det er generelt adskillige grader koldere om vinteren, hvor gennemsnitstemperaturen typisk ligger ved minus 3-5 grader. Nedbøren falder rimeligt jævnt hele året. 

Attraktioner og seværdigheder i Helsinki
Havnebyen Helsinki eller Helsingfors, som svenskerne kalder byen, er Finlands hovedstad og vækstcentrum. Der er meget at se og lave i Helsinki, der byder på masser af kulturelle oplevelser, shopping og skøn natur med en spændende skærgård, hvor du kan bade om sommeren. Gå på opdagelse i byens mange smukke kirker og spændende museer. 

Hovedstadens mest populære attraktion er borgen Suomenlinna (Sveaborg) fra 1700-tallet, der er på UNESCOs verdensarvsliste. I byen kan du se Senattorvet med prægtige historiske bygninger som Universitetet og Domkirken. En anden klassisk seværdighed er Tempelpladsens Kirke, der er delvist underjordisk og hugget ind i en klippe, hvor der ofte afholdes koncerter og gospelmusik. Blandt de mange museer kan nævnes Kiasma, der er landets største museum for samtidskunst af både finske og udenlandske kunstnere og Naturhistorisk Museum. På havnen kan du købe friske fisk og souvenirs og slappe af i den hyggelige stemning, husk at se Ville Vallgrens havfruestatue Havis Amanda, et af de vigtigste symboler for Helsinki. I Esplanadi Park er der om sommeren ofte gratis arrangementer. Året rundt anbefales en omgang finsk sauna, prøv fx den offentlige Arlan Sauna.

Attraktioner:
Fæstningen Suomenlinna (Sveaborg)
Senatstorvet/Senaatinori.
Salutorvet/Kauppatori
Kiasma
Tempelpladsens Kirke/Temppeliaukio
Linnanmäki forlystelsespark
Serena Water Park
Olympic Stadium
Gallery Forum Box
Museum for Finsk Arkitektur
Nationalmuseet
Helsinki Bymuseum
Helsinki Zoo
Den Lutheranske katedral (Tuomiokirkko)
Helsinkis gamle kirke

Hoteller i Helsinki
Hvis du mangler et sted at sove, kan Skyscanner også hjælpe dig. På hoteller i Helsinki kan du læse mere om byens forskellige kvarterer og sammenligne priser for overnatning, beliggenhed og faciliteter. 

Flere tips

10 grunde til at besøge Finland hurtigst muligt

Nordens 10 mest magiske steder

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Helsinki Vantaa

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Helsinki: Helsinki Vantaa.
Delta, KLM Cityhopper, Oman Air, Singapore Airlines, transavia, KLM, Sichuan Airlines og Kenya Airways flyver alle direkte til Helsinki Vantaa.
Den billigste måned at flyve til Helsinki Vantaa i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.