Kort

Fly fra Billund til Helsinki

Flyinformation Billund til Helsinki Vantaa

Laveste returpris sidste måned

kr. 851

Direkte flyselskaber

2

Fly pr. uge

4

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 1059 kilometer

1 t 45 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

Finnair

Helsinki Vantaa

1 lufthavn

Flyrute: Billund til Helsinki

Opdateret maj 2017

Flyselskaber på ruten

Du kan flyve direkte fra Billund til Helsinki med Finnair en gang om dagen alle ugens dage. Hvis du leder efter billige flybilletter fra Billund til den finske hovedstad, kan du bruge Skyscanners søgefunktion, hvor du kan sammenligne billetpriser og afgangstider. Går du efter den billigste billet, kan du overveje flyruter med en mellemlanding undervejs.

Afgangsterminal

Når du rejser fra Billund Lufthavn, får du adgang til gratis, tidsubegrænsede wi-fi. Alle passagerer kan benytte King Amlet Lounge for 165 kroner, hvor der er arbejdsro. Loungen har møderum til rådighed, læsestof og diverse forfriskninger. Skal du have løsnet ømme muskler, kan du for 20 kroner få en tur i en af massagestolene.

Bliver du sulten eller tørstig, er der et varieret udvalg af mad- og drikkevarer i lufthavnen. Vælg fx mellem gourmetmad fra Restaurant Gastro, sandwicher fra Sunset Boulevard eller smørebrød fra Diner. Du kan også købe lækre kager med i Lagkagehuset. Butikkerne sælger danske designervarer, LEGO, tøj og toldfri varer.

Lufthavnen anbefaler, at rejsende møder op i god tid, gerne to timer før afgang, også selvom du benytter online check-in.

Ankomstterminal

Helsinki Lufthavn ligger cirka 20 km nord for byen. Lufthavnen har to sammenhængende terminaler, hvor fly fra Billund lander i Terminal 2. Der er gratis wi-fi i hele lufthavnen, som du kan bruge uden tidsbegrænsning. Adskillige caféer og spisesteder serverer både kolde og varme drikkevarer samt mad, så det er let at tanke op inden turen går videre. Du kan også købe de sædvanlige toldfri varer som fx parfume og tobak, souvenirs og mange andre gaveartikler i lufthavnens butikker.

Når du skal fra lufthavnen, kan du benytte tog, busser, taxi eller leje en bil. Indgangen til togstationen ligger i gangen mellem terminalerne. I-togene kører øst om til centrum, mens P-togene kører vest om til centrum af Helsinki. I myldretiden kører togene cirka hvert 10. minut, mens der er langt færre afgange om natten. Turen til centrum tager omtrent 30 minutter. Taxierne holder lige uden for terminalerne, hvor busserne også stopper. Adskillige busser kører mellem lufthavnen og centrum eller til de nærliggende byer, fx kører linje 615 mellem lufthavnen og Helsinki banegård cirka hver halve time eller oftere hele ugen.

Helsinki

Finland er en time foran Danmark. Det er væsentligt koldere og mørkere end i Billund om vinteren, hvor temperaturen typisk ligger på -3 grader, og dage med mindre end seks timers lys. Om sommeren ligger temperaturen i gennemsnit på 15-18 grader, mens der sagtens kan være dage med omkring 25 grader. Nedbøren falder jævnt hele året og mest som regn i august og oktober.

Valutaen i Finland er Euro, og du kan i udgangspunktet regne med at betale noget mindre for de fleste varer og serviceydelser end i Billund. Der er ikke den store forskel, hvis du selv handler dagligvarer, men går du på restaurant og spise, slipper du gennemsnitligt cirka 11 procent billigere. Til gengæld er den offentlige transport med busser og tog en smule dyrere, hvor en enkeltbillet koster knapt 24 kroner. Taxierne er derimod billigere, i hvert fald er kilometerprisen under halvdelen af den danske takst, men du betaler så også næsten det dobbelte i startgebyr.

Attraktioner

Der er meget at se og lave i Helsinki, der byder på masser af kulturelle oplevelser, shopping og skøn natur med en spændende skærgård, hvor du kan bade om sommeren. Gå på opdagelse i byens mange smukke kirker og spændende museer. Hovedstadens mest populære attraktion er borgen Suomenlinna (Sveaborg) fra 1700-tallet, der ligger på nogle af øerne ud for Helsinki. I byen kan du se Senattorvet med pragtige historiske bygninger som Universitetet og Domkirken. En anden klassisk seværdighed er Tempelpladsens Kirke, der er delvist underjordisk og hugget ind i en klippe, her er der ofte koncerter og gospelmusik. Blandt de mange museer kan nævnes Kiasma, der er landets største museum for samtidskunst af både finske og udenlandske kunstnere og Naturhistorisk Museum, som begge scorer højt hos de besøgende. På havnen kan du købe friske fisk, souvenirs og andet og slappe af i den hyggelige stemning eller gå videre til den lille oase Esplanadi Park, hvor der om sommeren ofte er gratis arrangementer.

Læs også: 10 grunde til at besøge Finland hurtigst muligt

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.