Kort

Fly Århus - Prag

Flyinformation Århus til Prag

Laveste returpris sidste måned

kr. 800

Direkte flyselskaber

0

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 732 kilometer

2 t 35 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

SAS

Prag

1 lufthavn

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Prag: Prag.
Den bedste pris fundet på Skyscanner for et fly fra Århus til Prag er kr. 800. Denne pris blev fundet ved at aggregere på tværs af forskellige flyselskaber og er den laveste pris for hele måneden.
2 t 35 min. er den gennemsnitlige flytid fra Århus til Prag.
Der er ingen flyselskaber, der flyver direkte fra Århus til Prag.

Opdateret juni 2018

Flyselskaber som flyver fra Aarhus til Prag

I sommerhalvåret kan du flyve direkte fra Aarhus til Prag med Czech Airlines på 2 timer og 5 minutter. Czech Airlines flyver på ruten en gang dagligt mandag, torsdag, fredag og søndag. Hvis disse afgange ikke passer ind i dine planer eller du vil af sted i vinterperioden, kan du for eksempel flyve via København med SAS, Czech Airlines eller Norwegian, der alle har direkte forbindelse til Prag hele året.

Afgang fra Aarhus

Når du skal flyve fra Aarhus til Prag,, kan du tage Lufthavnsbussen til lufthavnen, som ligger cirka 45 km nordøst for Aarhus. Bussens køreplan passer med ruteflyenes afgangs- og ankomsttider. Fra Aarhus Hovedbanegård tager det rundt regnet 50 minutter og koster 115 DKK for voksne og 80 DKK for børn, der er også andre stoppesteder på ruten. I hverdage kører bus 212 også mellem lufthavnen og Randers/Ebeltoft. Lufthavnen tilbyder gratis wi-fi, og du kan købe mad og drikke fra caféen eller Restaurant Kokpit samt diverse produkter som parfume og chokolade med mere fra FLYBUY-shoppen. Efter sikkerhedskontrollen ligger udendørsområdet ’Den Mytologiske Have’, hvor det er tilladt at ryge. Det er ikke tilladt at ryge e-cigaretter indendørs.

Ankomst i Prag

Lufthavnen består af tre terminaler, Terminal 3 benyttes dog primært til VIP-flyvninger. Terminal 1 og 2 er sammenhængende. Lufthavnen tilbyder 24 timers gratis wi-fi, og der er er hæveautomater og vekselkontorer i både T1 og T2. Hvis du er sulten eller tørstig efter flyveturen fra Aarhus til Prag, kan du købe mad og drikkevarer med mere i ankomstområdet. Om dagen kan du tage bussen uden for T2 til en af de nærliggende metrostationer. Bus 100 kører til metrolinje B, mens bus 119 kører til metrolinje A. Airport Express bussen kører fra T1 til Prag Hovedbanegård på 25 minutter, her er der forbindelse til metrolinje C, så hvad der bedst kan betale sig afhænger af din slutdestination. Efter klokken 23.30 er taxi dog den bedste løsning, da det kan tage næsten to timer med offentlig transport, på trods af at lufthavnen kun ligger omtrent 15 km vest for centrum. I begge terminaler er der taxiskranke i forhallen. Du kan også leje en bil, udlejningsfirmaerne ligger ved Parkering C.

Generel information om at flyve fra Aarhus til Prag

Du kan rejse uden visum i Tjekkiet, så længe du har et gyldigt, dansk pas. Check-in med Czech Airlines åbner to timer før afgang og lukker 40 minutter før afrejse.

Hvad kan du forvente i Prag

Der er ingen tidsforskel mellem Aarhus og Prag, og vejretmæssigt er der heller ikke den store forskel. Vinteren i Parg er dog generelt koldere, mens sommertemperaturen stort set er den samme som herhjemme.

Landets valuta hedder tjekkiske koruna (CZK), og Tjekkiet er kendt som et billigt ferieland. For eksempel kan to personer spise en treretters middag på en mellemklasse restaurant for cirka 200 DKK, og du finder let en kop kaffe til omkring 15 DKK. Byen har tre metrolinjer, mange buslinjer, sporvogne, toge og tilmed en kabelbane samt nogle færger, den billigste enkeltbillet koster cirka 7 DKK med en gyldighed på 30 minutter. Taxiernes startgebyr ligger på cirka 12 DKK og kilometertaksten på 8 DKK.

LÆS OGSÅ: 7 oplevelser i Prag du ikke vil gå glip af

Hoteller i Prag

Mangler du et sted at sove? På hoteller i Prag kan du læse mere om byens kvarterer og sammenligne pris, beliggenhed og faciliteter, inden du bestiller dit foretrukne sted.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.