COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration Ferie i Norge: De 12 smukkeste steder i Norge’s natur

Alle artikler

Ferie i Norge: De 12 smukkeste steder i Norge’s natur

Ferie i Norge er ferie i storslået natur: Her finder du magisk natur, den reneste luft, bjergrige stiger, grønne dale, klipper og krystalblå fjorde - du bliver fortryllet af skønheden i Norge!
Find fly til Norge Find hotel i Norge

1. Udforsk Geirangerfjorden

Vandreture og bjergbestigning er blandt de mest populære sportsgrene i Norge – ikke overraskende, når man ser det fascinerende landskab langs Geiranger Fjord. Prøv følgende rute: Tag båd fra landsbyen Geiranger til vejen der fører til den historiske gård Skageflå. Undervejs får du den bedste udsigt over de kendte fjord-vandfald “De Syv Søstre”.

Geirangerfjord

2. Vandretur op til Preikestolen (Prædikestolen)

Udover Geirangerfjorden er Lysefjorden også med på listen af naturskønne ​​ferie muligheder for den aktive rejsende i Norge. Efter en kort gåtur, og en smule klatring, når du når Preikestolen (PrædikestolenI, en mere end 600 meter høj og stejl klippe lige på kanten af ​​fjorden. Enhver der tager udfordringen op, og tager hertil, kan nyde den vidunderlige udsigt over Lysefjorden og de omkringliggende bjerge.

3. Fiskeriet i Lofoten

Norge er en favorit blandt lystfiskere, og det er særligt tydeligt på de 80 øer i Lofoten. Især fra januar til april, som er de bedste måneder at fiske efter torsk, vrimler det med lystfiskere i skærgården i denne nordlige del af landet, men her er fiskeri året rundt. Men de fiskerige farvande tiltrækker ikke kun fiskerne, men også fascinerende havdyr, der elsker at følge dig på din sejltur, er du heldig, kan du endda se spækhuggere.

Find billige flybilletter til Norge

4. Slå lejr i Rondane National Park

Hvis du kan lide kombinationen af ​​sport og natur, bør du planlægge et besøg i Rondane National Park. Parken ligger omkring 200 kilometer nord for Oslo, og byder på mange attraktive stier for vandrere og langrendsløbere. Ét ekstra plus er, at du må slå telt op næsten overalt i Rondane.

5. Slap af ved Oslofjorden

Området omkring Oslofjorden er det ideelle sted at slappe af, og tage enten en lang gåtur eller en afslappet cykeltur. PÅ turen vil du komme forbi tætte skove, klare søer og hurtigt strømmende elve. Besøg byen Sarpsborg, der har et vandfald i midten af byen!

Find billige flybilletter til Oslo

6. Tag en togtur til Kjosfossen

Efter besøget i Sarpsborg, vil du måske gerne se flere vandfald i Norge? Så skal du rejse til området Aurland, og derfra videre med toglinien Flåmsbanen, fra byen Flåm til Myrdal station. Du passerer hele 20 tunneller under togrejsen, og du får også en fantastisk udsigt over omgivelserne og de trædækkede bjerge. Toget holder en kort pause i Flåm, så passagererne kan tage et billede af det mægtige vandfald Kjosfossen.

7. Kajak gennem Geiranger Fjord

Geirangerfjorden kan udforskes både til fods, men også fra vandet. Hvad med en guidet kajak tur i Norges mest populære fjord, og chancen for at opleve det hele fra en helt anden vinkel? Fra vandet kan du se de stejle klipper, vandfald og frodige bjergkæder på en helt anden måde, og du vil føle dig meget lille …

Geirangerfjord

8. En byrundtur i Bergen

Hvad har en tur til Bergen at gøre med de mest naturskønne steder i Norge? Svaret er simpelt: Denne norske by, med næsten 300.000 indbyggere, er omgivet af syv bjerge. En af disse er Fløyen, som kan bestiges selv af uerfarne vandrere. Stien til toppen begynder i det centrale Bergen, og går bl.a. gennem smalle gader med traditionelle norske træhuse. Når du når længere op, vil du blive belønnet med en udsigt, der strækker sig langt ud over byens grænser.

Find billige flybilletter til Bergen

9. Nyd stilheden i Nærøyfjorden

For dem, der rejser til Norge for at komme væk fra larmen i hverdagen, er der ingen bedre destination end Nærøyfjorden. Fjorden blev i 2005 godkendt som et World Heritage Site, og tilbyder en særlig idyl langt fra civilisationen. Hvis du ønsker at opleve området omkring Nærøyfjorden, er der en bred vifte af muligheder at vælge imellem: Hvad med at tage en tur på stierne her, der fører gennem smalle bjergpas til bjergsider med vandfald og øde landskaber.

10. Oplev nordlys i Tromsø

Selvom du aldrig kan være hundrede procent sikker på at opleve nordlys, er sandsynligheden stor i Tromsø, der ligger nordligt i landet. I perioden fra november til marts er der en god chance for at se de spændende og gudesmukke lysformationer på nattehimlen.

Find billige flybilletter til Tromsø

11. Tag på klatretur til “Trolltunga”

Du skal være en erfaren vandrer for at komme op til Trolltungas unikke klippeformation, som faktisk ligner en stor tunge, og kun kan nås til fods. Turen kan være hård, men udsigten er det værd. Da du skal afsætte en hel dag til at klare denne vandretur, gør du er klogt i at tjekke vejrudsigten på forhånd.

Læs mere: Verdens farligste steder: Smukke, men dødsensfarlige

Trolltunga

12. På opdagelse i nord med slædehunde

Uberørt snedækket landskab, solskin og isnende vinde venter, hvis du udforsker den nordlige del af Norge med hundeslæde. Bo i byer som fx Bardufoss og Finnmark’s Lakselv, her er udgangspunkt for de guidede ture, og her kan du deltage i alt fra korte udflugter til ekspeditioner over flere dage.

Hundeslæde

Find billige flybilletter til Norge Find hotel i Norge

Mere rejseinspiration:

Nordisk-Baltisk sommer: 7 steder at nyde de lyse nætter og varme dage

Nordens 10 magiske steder

De 20 mest spektakulære naturvidundere

*Opdateret januar 2019. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.