nyheder 15 bedste steder og oplevelser i Porto

Alle artikler

15 bedste steder og oplevelser i Porto

Portugals næststørste by er indrammet af havet, og den hvirvlende og smukke flod Duoro, og er en af de smukkeste gamle byer i Europa: Her er et væld af historiske kirker, haver og (naturligvis) ægte portvin. Vi viser dig 15 af de bedste ting og oplevelser i smukke Porto.

Find billige flybilletter til Porto

1. Tag op i Torre dos Clérigos

Torre dos Clérigos (Clérigos tårn) er den mest ikoniske bygning i Porto’s skyline, og herfra har du en fantastisk udsigt over byen. Tårnet er en del af Clérigos kirke, en barokbygning fra det attende århundrede, beliggende på et af byens højeste steder. Efter at have vandret 75 meter op, ad 240 smalle trin, belønnes du med en udsigt til et smukt skue af høje orange tage, der kæmper om pladsen hele vejen ned til floden. Planlæg dit besøg til midt- eller sidst på ​​eftermiddagen: solnedgangen der lyser på hustagene er gudesmukt.

Åbningstider: Dagligt, 9:00 – 19:00; Aften 19: 00-11: 00 om sommeren. Se hjemmesiden med tider her.

Beliggenhed: Rua dos Clérigos.

Pris: Indgang til tårn og museum € 4; Guidet besøg € 6; Natbillet € 5. *

2. Besøg Palácio da Bolsa

Navnet kan oversættes til ‘børsens palads’, og denne monumentale neoklassiske bygning kan dateres tilbage til det nittende århundrede, da Porto var landets hovedstad, men bygningen her har meget mere at byde på end handelsæstetikken. Besøg Den Arabiske Sal, og se førsteklasses maurisk interiør, der siges at være inspireret af Grenadas Alhambra. Du kan beundre den skyhøje gårdhave kuppel, og se unik kunst på trappen, nemlig Antonio Ramalhos berømte freskomalerier. Guidede ture er en del af billetprisen.

Åbningstider: (nov til marts) kl. 9.00 – 12.30 / 14.00 – 17.30. (April til oktober) kl. 9-18.

Beliggenhed: Rua de Ferreira Borges.

Pris: Voksen € 8.50; Rabatpris € 5 (book på forhånd via hjemmesiden her.

3. Kig indenfor i São Francisco Kirke

Ved siden af ​​Bolsa slot ligger en af de mere åndelige, og betydeligt ældre, Porto attraktioner – São Francisco-kirken. Bygget i gotisk stil i 1200 og 1300-tallet blev der tilført barokstil-detaljer senere, hvilket gav det indvendige en overdådig, gylden glød, der skal ses for at blive troet.

Åbningstider: (nov til februar) kl. 09.00-17.30. (Mar til okt) 9:00 – 19:00. (Jul og august) kl. 9 til 20

Beliggenhed: Rua do Infante Dom Henrique.

Pris: Voksen € 4; Barn € 2.

4. Besøg Serralves Museum og haver

Serralves ligger mellem centrum af Porto og strandpromenaden, og tilbyder en kombination af kultur og naturlig skønhed. De store grønne haver i Serralves, der dækker hele 18 hektar, er hjemsted for udsøgt flora og fauna, og her er gratis adgang første søndag i hver måned (kl. 10.00 – 13.00). Parken omslutter en lyserød Art Deco villa og Museum of Contemporary Art, som huser en samling af portugisisk kunst fra 1960 og fremefter. Glem ikke at afslutte dit besøg med kaffe og kage på museets cafés dejlige restaurant. Serralves byder også på dans, performance art og musik, samt midlertidige udstillinger hele året, samt de årlige ‘Jazz in the Park’ udendørs koncerter i juli. Se program i linket ovenfor.

Åbningstider: (oktober til marts) tirsdag til fre 10:00 – 18:00; Lør, Sol og helligdage 10:00 – 19:00. (April til september) tirsdag til fre 10:00 – 19:00; Lør, Søn og helligdage 10:00 – 20:00.

Beliggenhed: Rua Dom João de Castro, 210.

Pris: Museum & Park € 10, Park kun € 5. Under 12 år: gratis. Visse udstillinger er ikke inkluderet i den almene billetpris.

5. Udforsk Ribeira

Efter en dag i de smalle gader i skyggen af ​​de høje bygninger i centrum af Porto, er det tid at tage ned til det sande hjerte af den gamle by. Det er altid dejligt at være her, men aftenen bringer det bedste frem i Ribeira. Vælg en terrasse og nyd en afkølet sangria, du har hér udsigt til Douro floden. På den anden side ligger Gaia-bakken, strålende og blinkende af lys, der markerer ​​de berømte portvinkældre, D. Luiz-broen og kirken Serra do Pilar – det er en uforglemmelig udsigt.

![Ribeira Old Town, Porto] (http://content.skyscnr.com/751d1f1632d6ee8b14a28b8fb4b302cf/thinkstockphotos-480958409.jpg "Bedste ting at gøre i Porto: Ribeira Old Town")

6. Oplev Portos natteliv

Du behøver ikke at gå langt væk fra byens centrum for at finde de hotteste steder til en aften i byen. Gaderne i nærheden af ​​Clérigos kirke er næsten tomme om dagen, men de myldrer med mennesker, god mad og musik fra sen eftermiddag til de (nogle gange ikke så) tidlige morgentimer. Der er masser af caféer, restauranter, barer og klubber, som både lokalbefolkningen og de besøgende vrimler ind og ud af. Rue de Miguel Bombarda er et af de hippeste steder, herunder Casa de Ló, et gammel portugisisk bageri, som nu er en bar, med have – et dejligt sted til de lange sommernætter …

7. Kør med de gamle sporvogne

Portos kuperede gader kan være meget stejle til tider, så en god måde at lære byen at kende på, er at tage en tur i en af ​​de restaurerede sporvogne. De blev lidt pudsigt kaldt for ‘amerikanske biler’ da disse klassiske gule køretøjer først blev introduceret i begyndelsen af ​​1900’erne, men sporvognene forsvandt gradvist i anden halvdel af det tyvende århundrede, da busserne overtog. Men i de sidste par år er sporvognene blevet genindført, og kører nu 3 ruter, der forbinder flere city steder og strandpromenaden – så endnu en gang er sporvogne en del af det offentlige transportsystem. Et godt sted at starte er med linje 1, som går uden for Casa do Infante i den gamle bydel, og kører ud til havet langs floden Duoro. Enkeltbilletter koster € 3.

8. Tag en tur til Passeio Alegre og Foz

Foz er et af de ældste kvarterer i Porto. Foz betyder bogstavelig talt ‘flodmunding’ og spænder over området mellem mundingen af ​​Douro-floden og byens kyst. Start din tur mod havet på Rua Passeio Alegre, en oplyst sti, der løber direkte til floden, med palmer på hver side, og som fører til den berømte Jardim do Passeio Alegre, en fredelig anlagt have ved havet. Atlanterhavet og de mange små strande her venter dig med smukke solnedgange, klar til en romantisk spadseretur og/eller en drink i solnedgangen.

9. Besøg Livraria Lello

Bog-fan, skriv dette sted højt på din liste over ting at gøre i Porto. Livraria Lello blev designet af Francisco Xavier Esteves i udsøgt neo-gotisk pragt, og stedet blev åbnet i 1906 af brødrene José og António Lello. Gå op ad de smukke cirkulære røde trapper for at bladre gennem mængderne af historier, og kig ned for at beundre et af ​​de smukkeste butiksgulve i verden. JK Rowling arbejdede som engelsklærer i Porto i 1990’erne, og lokale fortæller, at denne boghandel inspirerede biblioteket i Harry Potter bøgerne.

Åbningstider: Man til lør 10:00 – 19:30, søn 11:00 – 19:00.

Placering: Rua das Carmelitas 144.

Pris: € 3 (gratis, hvis du køber en bog).

10. Fort São Francisco do Queijo

Denne fæstning har et usædvanligt navn,’Ostens Slot’, og det kaldes sådan fordi det ligger på toppen af ​​en kileagtig klippe – men faktisk blev dette bygget med det seriøse formål at forsvare Porto i den turbulente middelalder. Placeringen er den bedste grund til at besøge stedet, udsigten over kysten er smuk, især ved solnedgang.

Åbningstider: Tirs til Søn, kl 13-18.

Placering: Praça Gonçalves Zarco.

Pris: € 0,50.

11. Besøg en portvinkælder i Gaia

Indsnus duften af egetræ, der lifligt hænger i den kolde luft i en støvet, mørk portvinskælder. For ved foden af ​​Gaia, lige syd for Douro-floden, finder du hjemstedet for alle de store kældre for denne berømte portvin, som kun produceres i det nordlige Portugal. Næsten alle kældre tilbyder vinsmagninger og guidede ture, der løfter lidt af sløret for hemmelighederne ved portvinsfremstilling: hvordan druerne vælges, hvordan vinen produceres, og hvad der gør en vin til vintage. Croft Portvins kælderne ligger tæt på Gaia strandpromenaden, og tilbyder ikke kun smagninger på portvin, men også chancen for at kombinere vinen med lækker chokolade. Behøver vi sige mere?

Åbningstider: Dagligt 10:00 – 18:00, bortset fra 25. december og 1. jan.

Beliggenhed: Rua Barão de Forrester, 412 – 4400-034 Vila Nova de Gaia.

Pris: Ture starter fra € 10; Chokolade/Portvins kombitur fra € 20.

![Port vinkælder] (http://content.skyscnr.com/4e89a75ab63438ccd4e1793ef86d1cd9/GettyImages-467101890.jpg "Bedste ting at gøre i Porto: Tag en portvin tour")

12. Spis en francesinha

Sulten? Lyst til kød? I Porto behøver du ikke lede længe for at få dit ønske opfyldt. En af byens autentiske spiser er bestemt ikke god for taljen, men det er en kilde til lokal stolthed – for ikke at nævne en uforglemmelig oplevelse. Francesinha består af bøf, skåret skinke og krydret pølse, alt sammen mellem ristet brød, og alt dækket til under smeltet ost og en varm sovs – opskriften til denne er en velbevaret hemmelighed. Der er evig konkurrence om de bedste francesinhas i byen: Bare spørg lokale om deres favorit, og tag chancen, eller tag ned på den velkendte [Bufete Fase](https://www.facebook.com/Bufete-Fase- 279318019862 /) på Rua de Santa Catarina.

13 . Nyd en apéro i Vila Nova De Gaia

Denne by ligger på den anden side af floden, og giver dig den perfekte mulighed for at se tilbage på de farverige huse, der klynger sig til Porto-bakkerne, og for at smage enapéro (afkølet hvid portvin/moscatel, en sød vin fra det nordøstlige Portugal). Snack på tremoços (lupinbønner) og jordnødder, inden du finder et sted til middag: Smag autentisk portugisisk madlavning på Restaurante Mario Luso (Largo Franca Borges 308), eller friske fisk og skaldyrsretter på Bacalhoeiro ved floden (Av. Diogo Leite 74). Uhm.

14. Udforsk Dourodalen

Den utrolige Douro-flod, der udspringer i Spanien og skærer henover det nordlige Portugal til Porto, kan udforskes på mange måder. Fra Ribeira kan fine både tage dig på en hurtig tur under byens broer, men også på længere krydstogter op ad floden, til dalene inde i landet. Disse smukke dale, der er del af UNESCOs verdensarv, er stedet hvor størstedelen af ​​det nordlige Portugals vin høstes og produceres, herunder den berømte portvin. Turen til dette unikke område kan også foretages på en organiseret dagstur fra Porto med tog, eller, hvis du føler dig energisk, til fods – forår og efterår er de bedste tider at gå vandreture her, pga temperaturerne, og der er også masser af [guidede vandreture](https://www.getyourguide.co.uk/porto-l151/douro-heritage- Hike-t34531 /) hvis du ikke vil gå alene.

![Vineyards of the Douro region] (http://content.skyscnr.com/0f90767d08e981f61ec9fde7e71ef37d/GettyImages-489525290.jpg "Bedste ting at gøre i Porto: Udforsk Douro-dalen")

15. Oplev en koncert på Coliseu do Porto

Dette berømte mødested er et forholdsvis moderne vartegn i Porto, men har alligevel en rig historie af teater-, musik- og balletforestillinger, og stedet ligger smukt omgivet af andre bemærkelsesværdige bygninger i jugendstil på Rua Passos Manuel. Teatret fejrede sit 75 års jubilæum i 2016 med en vifte af begivenheder, men her er altid spændende ting at opleve. Se hjemmesiden her for at se hvilke forestillinger her går, mens du er i byen.

Åbningstider: (Billetkontor) 13.00 til 20:30. På forestillingsdage fra kl. 13 til start af ​​forestilling. Lukket søndage og helligdage.

Placering: Rua Passos Manuel, 137.

Pris: Afhængig af hvilken forestilling – se program ovenfor.

Lufthavns information:

Porto Lufthavn, også kendt som Francisco Sa Carneiro Lufthavn, ligger 11 km fra byens centrum, og det er let at komme frem og tilbage ml. by og lufthavn, med metroen.

Find billige flybilletter til Porto

Få mere rejseinspiration:

8 fantastiske steder i Portugal du skal opleve

10 bedste alternative storbyferier i Europa

De 7 bedste ting i eventyrlige Lissabon

*Offentliggjort august 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.