nyheder Ferie eller weekend i Nordtyskland: 10 dejlige steder

Alle artikler

Ferie eller weekend i Nordtyskland: 10 dejlige steder

Perfekt til ferie eller weekend: Nordtyskland er fyldt med storslået natur, lækre strande og masser af byer med kultur i overflod - og så er det hurtigt at komme hertil. Vi har lavet en liste med 10 af de bedste steder i Nordtyskland til dig. Det er tid til en rejse eller weekend i Nordtyskland.

1. Rostock / Warnemünde

Til en weekend i Nordtyskland, er Rostock udmærket, for byen kan byde på  fine historiske bygninger,  zoologisk have, og en af de smukkeste strande i Tyskland – og så er det tæt på Danmark. Besøg Petrikirche, og tag hele turen op i kirkens enorme tårn. Herfra kan du beundre byens porte og bymure (Stadtmaure). Husk også at se Rostock rådhus. Rostock Zoo er et hit for familier, og den nærtliggende Warnemünde strand er fantastisk til en dag på stranden, hvis vejret arter sig – her er endda et billedskønt fyrtårn til at fuldende stemningen.

Find hotel i Rostock

2. Helgoland

Stik af fra det hele med et besøg på unikke Helgoland: Denne ø – som mange nok mest kender fra vejrudsigten! – ligger ret alene i Nordsøen ud for den tyske kyst, og den er bl.a. kendt for at være helt bilfri. For at komme rundt her, må du gå på dine fødder, du kan kun komme til øen med båd eller fly. Nemmeste måde at komme til Helgoland på, er at tage en katamaran fra Hamborg, der er daglige afgange, hvilket gør det nemt at komme hertil på en spændende dagstur. Her er utrolig natur, så husk endelig kameraet, eller skitseblok, hvis du er glad for at tegne. Smut forbi det lokale museum, og øens historiske bunkere. Øen Düne, der ligger lige ved, har fantastiske strande, og det reneste vand til et dyp. En unik weekend i Nordtyskland.

Læs mere: De ti smukkeste strande i Tyskland

Find hotel på Helgoland

3. Harzen bjerge, verdens længste gangbro

På grænsen mellem Nordtyskland og det centrale Tyskland ligger bjergkæden Harzen, smukt placeret mellem Elbe floden og Wezer floden. Harzens naturskønhed har betydet, at mange landsbyer og byer i disse bjerge er populære rejsemål, og her er derfor mange steder, der har tænkt på hvordan de kan gøre dit besøg yderst behageligt. I Bad Harzburg kan du fx slappe af i skønne spa’s, eller tage med kabelbane op ad bjergene, med fantastiske udsigter som bonus. I Wernigerode kan du besøge det romanske slot, og se klassiske tyske træ-bindingsværkhuse, så fine som postkort. Vinteren er også et dejligt tidspunkt at besøge Harzen på, fx i byen Goslar, der byder på et fint og levende julemarked. Harzens natur er perfekt til dem der elsker at vandre – fx er steder som Thale, Braunlage og Stolberg virkelig værd at udforske. Og så har Harzen netop fået intet mindre end verdens længste hængebro for fodgængere: Den strækker sig 438 meter (uhhh) langs den imponerende dæmning Rappbode Dam, og kaldes Titan-RT. Ja, den ER længere end Sky Bridge i Rusland.

Find hotel nær Harzen

4. Wismar

Alene navnet Wismar vil give historiekendere en hurtigere puls, for denne fascinerende destination har været omdrejningspunkt i mange historiske begivenheder i Tysklands historie – og det ses. Byen er spækket med historiske bygninger, der er overraskende velbevarede. Wismar var del af Hansaforbundet, og har derfor indimellem været under svensk herredømme. Det har givet byen en alsidig kulturel atmosfære, selv nu om dage. Et must-see i Wismar er den hollandske brønd kaldet Wasserkunst, der er helt fra det 16. århundrede – se også den unikke murstenskirke St. Nikolai, og den store centrale plads Am Markt. Oplev også det fine Baumhaus fra det 18. århundrede, der er lavet af massive træstammer, og derefter dekoreret med svenske ‘hoveder’ – dette kaldes Schwedenköpfe. I Wismar kan du også tage på et dejligt havnecruise, hvilket er særligt idyllisk og smukt ved solnedgang.

Find hotel i Wismar

5. Sylt

Øen Sylt har nogle af Tysklands mest elskede strande, og det forstår man godt! Sylt ligger lige syd for Fanø. Øen tilhører den frisiske øgruppe, og kan prale af en vidunderlig blanding af robust natur og moderne bekvemmeligheder. En kort gåtur fra de smukke stråtagshuse finder du brede hvide sandstrande, og er du ikke til hytter, camping eller sommerhus, kan du booke dig ind i lækre luksussuiter på hotellerne her. Du kan også leje cykler på Sylt, og det anbefales, for øen er flad, og det er dejligt at suse gennem den rene luft og dejlige natur. Lækre og superfriske fiske- og skaldyrsretter dominerer restauranternes menukort – og så MÅ du prøve øens berømte Sylt fiskeburger. Den er ikke friture-tung og trist, men frisk og lækker – som øen Sylt selv.

Find hotel på Sylt

6.Hamborg

Weekend i Nordtyskland kan snildt være storbyweekend. Hamborg er Tysklands næststørste by, og er en spillevende og spændende millionby, og så ligger den jo dejligt tæt på Danmark. Kort rejsetid og masser af oplevelser er en god kombination. Her er masser af seværdigheder, både historiske og moderne. Gå ikke glip af Hamburger Kunsthalle, det meget populære Museum for Kunsthåndværk, Internationale Maritime Museum og Hamborgs historiske museum. Og gå SLET ikke glip af verdens største modeltogbane, Miniatur Wunderland, en helt fantastisk oplevelse, om du så er til togbaner eller ej. Den er helt og aldeles unik, og sjov for både store og små. Hamborg har faktisk også flere broer end Venedig, London og Amsterdam tilsammen, så tag på en guidet bådtur, for at se så mange af dem som muligt. Du kan også gå til en af de mange sportsbegivenheder, se en forestilling på Deutches Schauspielhaus (hvis du kan tysk…), eller nyde drinks og byliv i Sternchanze kvarteret. Er du mere til lidt vildere oplevelser, så må du forbi Reeperbahn.

Læs mere: 7 fede oplevelser i hippe Hamborg

Find billige flybilletter til Hamborg Find hotel i Hamborg

7. Lübeck

Træd ind i en romans verden på din weekend i Nordtyskland. ‘Huset Buddenbrook’, Nobel prismodtageren Thomas Mann’s verdensberømte roman, er inspireret af Mann’s hjemby Lübeck. Denne 1800-tals familiesaga er Tysklands Matador. Derfor bør du besøge Buddenbrookhaus, et fantastisk museumshus, der har hjemme i et af Lübecks smukke barokhuse fra 1758.  Her er ikke spor støvet, for museet byder også på masser af spændende nutidige events. Byen udenfor museet ligner ganske sig selv fra dengang. Lübeck ligger ved mundingen af Trave floden ved det baltiske hav, og byen har en lang historie som en af Nordtysklands allervigtigste havne- og handelsbyer. De fleste seværdigheder finder du i den gamle bymidte, Altstadt, både den gotiske kirke Marienkirche, Heiligen-Geist-Hospital, det fine Rathaus fra det 12. århundrede, og Willy Brandt Haus Lübeck, et museum for den markante tyske politikers liv og virke. En af de mest markante bygninger her i Lübeck er Holstentor, en kæmpe port med to knejsende tårne, der var indgang til Lübeck i middelalderen.

Find hotel i Lübeck

8. Rügen

Fint beliggende i det blanke og blå baltiske hav, ligger Tysklands største ø Rügen. Øen er kendt for sin naturskønhed, og for sine mange og dejlige muligheder for afslapning, for øen bugner af de smukkeste strande, og af lige så smukke klipper og klinter. På Rügen har du lyst til at være udendørs hele tiden, og her er rigelige muligheder for det. Rid på heste, gå langs klinterne ved Königsstuhl, eller tage på tur med det traditionsrige damptog Rasender Roland, hvor du futter gennem de skønne landskaber. Efter alle udflugterne, kan du mæske dig i de lækreste friske fiske- og skaldyrsretter på øens mange restauranter. Husk at prøve en fischbrötchen, der er en lækker Rugen specialitet, eller prøv syltede sild på friskbagt brød. En rigtig frisk weekend i Nordtyskland.

Find hotel på Rügen

9. Schwerin

Weekend i Nordtyskland kan fint være romantisk. Schwerin er en smuk og idyllisk by, med dens fine slotte og søer, der ligger rundt om byen.  Byen ligger i Mecklenburg-Western Pomerania regionen i Tyskland, og regionens perle er det enorme Schwerin slot, der nu er hjemsted for det lokale parlament. Her er adgang for besøgende. Du kan også besøge Schwerin Kunstsammlungen, og slentre i den smukke Alten Garten. Hvis du har lyst til at få rørt dig, så kan du betale en mindre entré, og få lov til at komme helt op på toppen af byens katedral, hvor du kan skue ud over hele regionens vidtstrakte landskaber.

Find hotel i Schwerin

10. Stralsund

Stralsund er en by for historie- og arkitekturelskere. Byen er et overflødighedshorn af gotisk arkitektur. Mange af byens butikker og restauranter har til huse i helt unikke gamle kirker, eller middelalderlige bygninger. Her besøger du er en fin havneby, og hele den gamle bymidte ligger faktisk på en ø. På en af Stralsunds havnemoler finder du Gorck Fock, et gammelt tysk sejlskib der sank, men blev bjerget, og derefter brugt af russerne efter Anden Verdenskrig. Nu om dage er skibet museumsskib, så du kan gå ombord, og udforske skib og historisk sejlerliv. I Stralsund er det også værd at besøge Stralsund Museum, og det moderne og imponerende akvarium, Ozeaneum Stralsund.

Find hotel i Stralsund

Få mere rejseinspiration:

Europas 10 smukkeste byer, småbyer og landsbyer

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.