Kort

Fly til Ljubljana

Sloveniens hovedstad, Ljubljana, er måske en af de mindste hovedstæder i Europa, men er til gengæld fuld af oplevelser uanset smag. Byens lange og til tider blodige historie med forskellige herredømmer kan i dag nydes i arkitekturen, såvel som i maden og den særlige og hyggelige stemning. Byen har mange studerende, et festligt natteliv, masser af kreative sjæle og mange arrangementer for børn og voksne.

Visum

Visumfri i op til 90 dage. Se flere oplysninger her. 

Sæson

Sommeren er varm og solrig med en gennemsnitstemperatur på over 25 grader, men også regnfuld. Om vinteren bliver det koldt med en del sne.

Kom omkring

Ljubljana opleves bedst til fods, eller man kan leje en cykel. Der er gode og billige busforbindelser, mens taxaerne kan variere meget i deres priser. Det er klart billigst at ringe efter en taxa fremfor at praje den på gaden.

Åbningstider

Butikkerne har normalt åbent mandag-fredag mellem 9-19 og lørdag 9-13. Flere butikker har efterhånden også åbent om søndagen.

Drikkepenge

Det ernormalt at give 10 % til tjeneren, på hotellet og i taxaen.

Information og nødstilfælde

Danmark har ingen ambassade i Slovenien, der henvises derfor til det danske konsulat i Ljubljana eller den danske ambassade i Østrig.

Konsulatet i Ljubljana, Komenskega ulica 36, 1000 Ljubljana

Tel: +386 (1) 300 7660    E-mail: selih@selih.si

Danmarks Ambassade i Østrig, Führichgasse 6, A-1010 Wien

Tel: +43 (1) 512 7904    E-mail: vieamb@um.dk

Politi: 113    Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Tromostovje/Zmajski Most: Ljubljanicas floden prydes af flere smukke broer, Tromostovje er i virkeligheden tre broer side om side, mens Zmajski Most måske er den smukkeste med sine dragestatuer.

2. Metelkova kvarteret: De tidligere militærbarakker, der først blev indtaget af unge bz’ere og senere anerkendt som et levende kultursted, er i dag måske det smarteste sted i byen fyldt med graffiti, sære skulpturer, natklubber og meget mere.

3. Den Gamle By: Byens hjerte er i den Gamle By med de brostensbelagte stræder, hvor designerbutikker, restauranter og caféer putter sig mellem de gamle smukke bygninger og floden.

4. Ljubljana Slot: Det gamle middelalder slot knejser stolt over byen, hvorfra man får en fantastisk udsigt. Slottet er i dag et kulturcenter med udstillinger, koncerter, modeshows med mere.

5. Mestni Muzej Ljubljana: Bymuseet i det gamle, elegante Auersperg-palads har et hav af oplevelser og udstillinger for både børn og voksne.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 300.000

Valuta: Euro € (EUR)

Landekode: (00) 386

Religion: Cirka 39 % katolikker

Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)

Officielt sprog: Slovensk

Steder at bo

Find hotel i Ljubljana

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Ljubljana

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Ljubljana: Ljubljana.
Delta, Israir, Air Austral, Sun d Or International Airlines, KLM, transavia, Singapore Airlines og Kenya Airways flyver alle direkte til Ljubljana.
Den billigste måned at flyve til Ljubljana i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.