Kort

Fly til Grønland | Billige flybilletter

Grønland er et autonomt selvstyrende land under Danmark, som geografisk tilhører Nordamerika. Verdens største ikke-kontinentale ø er det land i verden med den laveste befolkningstæthed, men det betyder, at der er masser af spændende rejsemuligheder for de eventyrlystne.

Visum

Visumfrit.

Sæson

Sommertemperaturerne i det sydlige Grønland kan – til manges overraskelse – nå op over 20 grader. Gennemsnitstemperaturerne er dog markant lavere, og da øen er enorm, er der kæmpe forskellige på de forskellige dele af Grønland. Vær også opmærksom på, at vejret hele året kan været meget omskifteligt og være vidt forskelligt, også fra én dal til nabodalen på samme tid. Om vinteren er gennemsnitstemperaturerne omkring -8 – -5 grader i det sydvestlige Grønland. Uanset årstid anbefales det altid at medbringe varmt tøj, da eventuel vind næsten altid er kold.

Kom omkring

Skal du fra en del af Grønland til en anden, er du nødt til at flyve. Mellem enkelte destinationer er det også muligt at tage en færge, mens der i de forskellige byer er varierende muligheder for at køre med bus, taxa eller leje bil.

Åbningstider

Butikkers åbningstider varierer, men ofte fra 9 eller 10 til 17 mandag til fredag og 9 eller 10 til 13 om lørdagen.

Drikkepenge

Drikkepenge er inkluderet i priserne, og der forventes generelt ikke yderligere drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Alarmtelefon: 112 (kun fra mobil, fra fastnettelefoner skal man ringe til lokalt politi eller hospital)

Seværdigheder

1. Nuuk: Grønlands hovedstad er det måske bedste sted at besøge for kultur og historie med flere museer. Derudover kan du blandt andet tage på hvalsafarier og guidede tours gennem byen.

2. Ilussiat: Grønlands tredjestørste beboelsesområde ligger et par hundrede kilometer nord for polarcirklen og er blandt andet hjem for den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle.

3. Ummanaq: Denne by på vestkysten kan opleves til fods. Om sommeren kan de omkringliggende områder besøges via båd og om vinteren via hundeslæde. Midnatssolen kan opleves fra midten af maj til slutningen af juli.

4. Narsaq: Dette lille område er kendt som ”Grønlands grønne paradis”. I havet ved Narsaq kan man se masser af sæler, torsk, laks og hvaler svømme rundt blandt isbjergene.

5. Sermermiut: En af de mest unikke oplevelser af midnatssolen kan fås ved at hike til bjerget Sermermiut cirka 1,5 km syd for Ilussiat.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 57 000

Valuta: Danske kroner (DKK)

Landekode: 299

Religion: Omkring 85 % tilhører den lutheranske kirke

Tidszone: UTC til UTC-4

Officielt sprog: Grønlandsk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.