Søg i flyrejser

Returtype

Rejseguide til Amsterdam

Introduktion til Amsterdam

Amsterdam kaldes ofte for ‘Nordens Venedig’ på grund af sine mange kanaler og sin romantiske stemning. Historisk set var Amsterdam en handelsby, og et godt socialt netværk var uundværligt for at have succes med handel. Derfor hviler det moderne Amsterdam på grundlaget af et åbent og tolerant samfund, som tiltrækker mennesker fra alle verdens afkroge. Kort sagt er det intet tilfælde, at Amsterdam i dag er verdens mest multikulturelle by – en smeltedigel for 174 forskellige nationaliteter. Det, som måske er et modsætningsforhold, der har voldt problemer i Danmark, er faktisk grundlaget for Amsterdams kultur: Både friheden til at være den, man er, og samtidigt friheden til at sige det, man mener.

Amsterdam Rundturen

Amsterdam Rundturen
Anne Franks Hus, Diamondfabrikken og en kanalrundfart

Heineken Oplevelsen

Heineken Oplevelsen
Det tidligere Heinekenbryggeri, som nu er et nationalt monument

Amsterdams Fangekældre

Amsterdams Fangekældre
Historie og et sundt gys: Adgang på eget ansvar!

Andet at gøre i Amsterdam

Amsterdam er Europas festivalby og har en travl kulturkalender, som byder på en spændende blanding af optrædener og koncerter af verdenskendte kunstnere. De meget varierede opførelser af international kvalitet finder ikke blot sted i koncertsale og teatre, men også i parker, bypladser og endda på Amsterdams kanaler.

Hvis du er på udkig efter Amsterdams fine kulturarv, kan du beundre værker af kunstnere som Rembrandt, Vermeer og Van Gogh på Rijksmuseum, Hollands største museum, og du kan udforske det imponerende Kongelige Palæ, den hollandske kongefamilies officielle residens.

I Amsterdam er de meget glade for cykler, og der findes faktisk ikke en by i verden, hvor så stor en andel af indbyggerne cykler. Det giver også god mening, for intet andet transportmiddel lader dig navigere langs med kanalerne og de snævre gader med samme lethed. De fleste cykeludlejninger tilbyder også cykelture, hvor en erfaren guide giver en detaljeret rundtur i byen og viser dens smukkeste steder frem.

Mad og drikke i Amsterdam

Uanset om man er på jagt efter argentinsk, indisk, thailandsk eller traditionel hollandsk mad, behøver man ikke lede længe. Amsterdam har mere end tusind restauranter, som kan tilfredsstille enhver smag, ethvert behov og ethvert budget – selv hos den mest kræsne turist eller Amsterdambo. Måltidet i denne varierede og kosmopolitiske by kan være alt fra fastfood til haute cuisine, og enhver tænkelig nation er repræsenteret. Byen kan bryste sig af stilfulde restauranter af højeste kvalitet, såvel som traditionelle Amsterdamcaféer, hollandske pandekagehuse, bøfrestauranter og alt godt fra havet – listen kan simpelthen fortsætte i evigheder. Der er ingen tvivl om, at du vil forlade Amsterdam med ordet “lekker” på læberne (det udtales heldigvis næsten ligesom ‘lækker’).

Amsterdam klima

Amsterdam har et tempereret klima med milde vintre, kølige somre og lejlighedsvis nedbør hele året. Fordi vejrmønstrene ikke indeholder ekstremerne, kan man roligt planlægge et besøg til byen året rundt.

Hvornår man bør tage til Amsterdam

Amsterdam har sin helt egen og let genkendelige charme, uanset om man oplever den under en blå himmel, i en let regnbyge eller endda blandt de store folkemængder i højsæsonen. Generelt set besøger de fleste rejsende Amsterdam imellem april og september, hvor dagene er længere og temperaturerne er mildere end resten af året.

Fly til Amsterdam

Amsterdams Lufthavn er forbundet med de omkringliggende byer ved hjælp af et ekstensivt netværk af direkte buslinjer. Disse linjer afgår med jævne mellemrum fra tidlig morgen til sen aften. Foretrækker man at rejse med tog, ligger Schipholstationen lige nedenfor lufthavnen.

 Amsterdam Schiphol tilbud

Hoteller i Amsterdam

Car hire in Amsterdam Schiphol

Billeder af flickr/_yanti.marliana