Kort

Rejseguide til Paris

Introduktion til Paris

Frankrigs hovedstad Paris er blandt de mest ikoniske byer i verden med sine mange verdensberømte vartegn som Eiffeltårnet og Triumfbuen. Med overdådig arkitektur, bjergtagende kunstsamlinger, romantiske caféer samt hæderkronede restauranter og ekstravagant shopping er det ikke underligt, at Paris tiltrækker millioner af besøgende hvert år. Men Paris er mere end sine klassiske dyder, og sightseeing bliver ved mørkets frembrud afløst af et pulserende natteliv med alt fra svedige natklubber, rytmiske digtoplæsninger og opera til live jazz og cancan på de skrå brædder.

Andet at gøre i Paris

Paris er en kæmpe by med spændende attraktioner i alle retninger. Heldigvis ligger de fleste klassiske seværdigheder i centrum langs bredderne af Seinen, der løber gennem byen. Triumfbuen ligger på den nordvestlige side af floden og er et godt udgangspunkt for en sightseeing. Følg Champs-ElyseesAvenueøstpå til Place de la Concorde. Herfra er det oplagt at gå langs med Seinen, hvor Lourve ligger på nordsiden, mens Notre Dame Katedralen ligger på en lille ø midt i floden. Længere nordpå finder man det hippe kunstnerkvarter Montmartre med den smukke kirke Basilique du Sacré-Coeur på byens højeste punkt. Kvarteret huser også Moulin Rouge kabareten, en interessant kirkegårdog mange hyggelige caféer, barer og spisesteder. På sydsiden af Seinen finder man flere andre imponerende museer som Det Nationalhistoriske Museum og Musee d’Orsaymed en sublim samling af mesterværker såsom Monets Åkander og ikke mindst Eiffeltårnet. For fashionistas er Rue du Faubourg Saint-Honore med mange Haute Couture butikker og området omkring Champs-Elyseesstedet.

Trænger du til at komme lidt væk fra storbyen er et besøg til det smukke Versailles Slot en oplagt dagstur. Disneyland Paris er den mest kendte familieudflugt.

Skal du på romantisk parferie er der gode tips at hente her: Romantik i Paris.

Mad og drikke i Paris

Det franske køkken er verdenskendt og betragtes som noget af det fineste inden for gastronomi. Fransk mad er oprindeligt regionsbaseret og ofte stadig meget simpel, men det er som regel de mest komplekse retter, haute cuisine, der serveres på franske restauranter verden over. I Paris er det heldigvis muligt at spise sig mæt i alle de franske specialiteter uden at sprænge budgettet.

Et fast morgenritual for mange parisere er den såkaldte petit déjeuner - morgenmad bestående af kaffe og croissanter måske med lidt frugt til, som indtages på de lokale caféer og bagerier. Har du travlt med shopping og sightseeing er der uanede muligheder for at få et hurtigt lækkert måltid, prøv for eksempel de populære franske pandekager Crepes eller en varm panino sandwich fra de mange madboder.

Selv med et stramt budget er det muligt at forkæle sig selv med den finere franske madlavning. Et godt tip er spise sit hovedmåltid til frokost, hvor priserne generelt er lavere, men kvaliteten stadig i topklasse. Med cirka 600 restauranter i forskellige prisklasser anbefalet af Michelin Guiden er der rigeligt at vælge i mellem.

Paris klima

Det generelt behagelige klima i Paris byder året igennem på pludselige kraftige regnskyl, så en lille rejseparaply i bagagen er en god idé. Om sommeren er gennemsnitstemperaturen cirka 20 grader, men hovedstaden oplever stadig oftere hedebølger med over 30 graders varme i dage- eller ugevis. Om vinteren ligger dagstemperaturen typisk omkring fem grader, mens sne er forholdsvis sjældent. Både forår og efterår er vejret oftest mildt, men ustabilt med både høj varm og bidende kulde.

Hvornår man bør tage til Paris

Paris er som storbyer flest en sikker helårsdestination med sine mange museer og kulturelle tilbud samt gastronomi i verdensklasse. Særligt i august måned er det ikke usædvanligt, at butikker og restauranter holder lukket, da den intense varme tvinger mange parisere ud af byen. Det mest komfortable vejr til lange vandreture gennem Paris er i april/juni.

Flyver til Paris

Paris Charles de Gaulle Lufthavn, hovedstadens største lufthavn med ni terminaler, ligger cirka 30 km nordøst for centrum. Paris Orly Lufthavn benyttes hovedsagligt til indenrigsflyvninger og af lavprisflyselskaber som Norwegian og ligger omkring 15 km syd for centrum. Der kører enten busser eller tog og man kan også leje bil til den videre transport.

Fra Københavns Lufthavn er der daglige direkte flyafgange til begge lufthavne. Også Billund Lufthavn har fast ruteforbindelse til Charles de Gaulle.

Billeder af Flickr/Larry Johnson

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.