nyheder 17 smukkeste steder på de Baleariske øer, Spanien: Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza

Alle artikler

17 smukkeste steder på de Baleariske øer, Spanien: Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza

Ferie på de baleariske øer ved den spanske kyst, er en dejlig rejsefavorit, uanset om du er til vilde fester eller til at tilbringe hele dagen med at solbade, eller med at nyde naturen og det dejligt lys. I Danmark er du aldrig længere væk end en billig flybillet, fra dejlige byer på Mallorca, hemmelige strande på Menorca, eller outdoor clubs på Ibiza - og så er der alt det "andet" du også kan opleve. Tjek disse smukke steder ud på din næste tur til de baleariske øer!

Find billige flybilletter til de Baleariske øer, Spanien

1. Sóller, Mallorca

Sóller, en af ​​de smukkeste byer i Spanien, ligger i en frodig grøn dal på øen Mallorca. Tag en svævebane fra byen til havet, hyg i en af ​​caféerne på Plaça Constitució, og se verden gå forbi. Leder du efter lidt mere eventyr? De omkringliggende bjerge er den perfekte kulisse til en eftermiddag med mountainbike eller vandring. Historie- og arkitektur-elskere bør tjekke kirken Sant Bartomeu ud, og Modernista Banco de Sóller bygningen, tegnet af en elev af Antoni Gaudí.

Find billige flybilletter til Mallorca

2. Fornalutx, Mallorca

Fornalutx er en rival til Sóller, om titlen på smukkeste landsby i Spanien. Fornalutx ligger roligt tilbagetrukket i Mallorcas kuperede bjerge. Med stejle snoede gader at udforske, er det vigtigt med fornuftigt fodtøj her. Du kan vandre gennem landsbyen, nyd den betagende bjergudsigt fra plateauerne, og indånde duften af ​​appelsinblomst i luften. Husk at sørge for picnic forsyninger hos det lokale bageri, Panaderia de Fornalutx, før du går op i bjergene, til en dejlig dag på vandretur.

3. Valldemossa, Mallorca

Valldemossa ligger i Sierra de Tramuntana’s bjergkæde på Mallorca, og ligner fuldkommen et perfekt feriepostkort – det er dog den rene og skære virkelighed. Omgivet af skove, og masser af grønt, vil de beige stenbygninger og smuldrende huse få dig til at føle, at du er rejst tilbage i tiden. Valldemossas skønhed har inspireret mange kendte kunstnere, herunder komponisten Chopin, der boede her i paladset ved siden af ​​det gamle kloster, La Cartuja. Lad dine egne kreative kræfter blomstre, og tilbring lidt tid med at beundre de smukke vindueskasser med blomster, der udsmykker de søde huse, eller nyd simpelthen bare roen og freden i Valldemossa.

Find billige flybilletter til Mallorca

4. Bellver Castle, Mallorca

Et af de få cirkulære slotte i Europa, finder du her: Bellver Castle ligger på toppen af ​​en bakke ved Mallorcas førende destination Palma. En tur ud til dette imponerende palads er absolut værd at ofre en dag på stranden på. Oprindeligt bygget i det 14. århundrede til Kong James II, blev det senere et militært fængsel, men er nu et historiemuseum. Her kan opdage nogle overraskende fakta om Spaniens rige historie, gå op i tårnet, eller bare beundre den usædvanlige gotiske arkitektur; her er masser at se og gøre, væk fra de typiske turiststeder i Palma.

Læs mere: 15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

5. Sa Calobra og Torrent de Pareis, Mallorca

Okay: Sa Calobra stranden vil ikke vinde nogle skønhedskonkurrencer, men den skjulte bugt er udgangspunktet for nogle fantastiske vandreture gennem en skyggefuld kløft. Kør ind under jorden og udforsk 200m af tunneler mod Torrent de Pareis, som betyder ‘tvillinge kilder’. Stranden er stadig et godt sted til en picnic, og det perfekte pitstop efter alt din vandring omkring – vi garanterer at du får sved på panden, særligt hvis du besøger stedet her i sommermånederne. Selve turen herud er også spektakulær, da vejen ved Puig Major er fuld af hårnålesving, herunder ‘Det knyttede slips’, en 270 graders twist, der ligesom folder vejen tilbage under sig selv – sikkerhedssele er vigtigt!

Andre vilde veje: Verdens vildeste veje – se fotos og videoer fra de farligste veje i verden

6. Grotterne ved Drach og Artà, Mallorca

Både Grotterne ved Drach og Artà er utrolige; Det er umuligt at vælge kun en at anbefale, så hvorfor ikke besøge begge, næste gang du er på Mallorca? Drach grotterne strækker sig over 1200 meter, og huser den smukke Lake Martel. Tag en bådtur på den underjordiske sø, og nyd en klassisk koncert, mens du sejler over det levende blå vand. Grotterne i Artà var inspirationen til Jules Vernes rejse til Jordens centrum, og det er ikke svært at se hvorfor. Vær beredt på at blive fortryllet af stalakit- og stalagmit-formationerne, der hænger ned fra loftet, eller ‘spirer’ op fra gulvet i hulen.

Find billige flybilletter til Mallorca

7. Cape Formentor, Mallorca

Lige ved den nordligste del af øen ligger Cape Formentor, med en højde, der ligger 384 meter over havets overflade, og som er omgivet af uspolerede, postkort-perfekte strande, herunder Cala Figuera, Cala Murta og Cala Pi de la Posada. Kør ud og opdag disse uberørte solstrålesteder, hvor der ikke kæmpes om parasoller eller solsenge, og få dig en alternativ spansk oplevelse.

8. Playa de Es Trenc, Mallorca

Der er så mange fantastiske strande med gyldent sand i Spanien, så at skulle vælge en som områdets bedste strand, er en umulig opgave. Men Es Trenc, på det sydlige Mallorca, er en stærk spiller i kampen om den eftertragtede titel. Stedet ligner noget du finder i Caribien, og disse to mil smukke kystlinie, er det perfekte sted at fange nogle solstråler. Gå lidt væk fra stranden, og nyd en frisk seafood frokost – de røde rejer er en specialitet her. Generte mennesker, eller enhver, der vil værne deres private sfære, skal være opmærksom på, at visse dele af stranden er blevet besat af nudister i årevis, så du kan støde på nogle af dem, der…strutter af sundhed.

Find billige flybilletter til Mallorca

9. Naveta des Tudons, Menorca

Naveta des Tudons monument, en megalitisk grav, der ligner et opadgående skib, er en af ​​Menorcas største attraktioner. En af grundene til dets popularitet, er dens usædvanlige form, en anden grund er dens alder, som man mener erfra mellem 1200 til 750 FØR vores tidsregning, altså før år nul. Hold børnene fra at klatre på det, hvor fristende det end kan være, da bevaringseksperter er strenge med reglerne, og du må ikke klatre på, eller gå indenfor. Det bedste tidspunkt at se det på er i skumringen, når himlen bliver en støvet lyserød, der tilføjer magi og mystik til stedet.

Find billige flybilletter til Menorca

10. Favaritx fyrtårn, Menorca

Som en smuk silhouette mod den blå himmel, står dette charmerende fyrtårn, som udkigspunkt det perfekte sted at fange skønheden i [S’Albufera des Grau Natural Park](http://en.balearsnatura.com/parc-natural-de-s-albufera-des- grau /). Du kan også slentre gennem de vilde olivenlunde inde i landet, eller tage til kysten for at have en chance for at få et kig på dyrelivet, herunder fiskeørn, rød drage, og andre rovfugle. De lave klipper og banker med grå skifer får dig til at tro, at du har landet på månen! Hvis solen varmer dig helt ør, så tag en forfriskende dukkert i det kølige vand i Cala Presili eller Cala Tortuga.

11. Cala Turqueta, Menorca

Mon ikke du genkender denne fine sandstrand, den er et af de mest fotograferede steder i Menorca. Det krystalklare vand tiltrækker hurtigt en menneskemængde hver dag, og det tager ikke lang tid for denne stille bugt at blive ret travl, så ankom hertil tidligt, for at finde et godt sted til solbadning. Der er parkering i nærheden, men det er stadig omkring en halv times gåtur til vandkanten, selvom vi lover, at dine bestræbelser bliver godt belønnede, for denne smukke strand lever helt sikkert op til sin hype!

Find billige flybilletter til Menorca

12. Playa de Ses Illetes, Formentera (via Ibiza)

Endnu en smuk strand ?! Ja da! Denne gang er det på Formentara, en lille ø syd for Ibiza. Playa de Ses Illetes er ikke kun en af ​​de mest imponerende i Spanien, men får sig konsekvent en plads på rejsebladenes lister over verdens bedste strande. Formentera er den mest boheme-agtige strand på de Baleariske øer, Formentera og Illetes, er et fantastisk sted at trække dig tilbage fra verden på. Selvom du måske må snige en fuldt opladet smartphone frem, så du kan tage masser af beach selfies så du er sikker på at vennerne derhjemme er grundigt misundelige….Men pak den så væk, og synk ned i roen her. Du kan nyde lækre saltede fisk som snacks, og føle hvordan din stress smelter væk. Er saltede fisk ikke lige dig? Ingen problemer; her er skam andet du kan spise.

Find billige flybilletter til Ibiza

13. Barbaria fyrtårn, Formentera (via Ibiza)

Barbaria er bl.a. berømt pga. den spanske film Sex og Lucia fra 2001, men vi tror nu du får en meget lykkeligere tid i dette charmerende hjørne af Formentera, end personerne i filmen. Fold din kikkert ud; Afrikas Barbary kyst ligger kun 60 miles væk fra øens sydligste spids! Okay, Algeriens kystlinje kan være svær at se, men hvis du tager turen op til toppen af ​​dette knejsende fyrtårn, vil du kunne se Ibiza’s rullende landskab. Kom om aftenen, og oplev nogle af de mest fantastiske solnedgange, du nogensinde vil se i Spanien.

14. Playa S’Alga (Espalmador), Formentera (via Ibiza)

Den lille ø Espalmador ligger 50 meter fra Formentera-kysten, og er kun tre kvadratkilometer stor. På trods af sin lille størrelse, er her masser af uopdagede steder, der får dig til at fortryde, at du ikke har vovet dig til denne del af de baleariske øer før. Splask rundt i havet ud for Playa S’Alga, eller gå om bord til en sejltur rundt om øen, så du kan se det hele fra alle sider – og få havskum i håret.

Find billige flybilletter til Ibiza

15. Dalt Vila, Ibiza

Hvis du tror, ​​at Ibiza kun er natklubber for dem mellem 18-30 år, billigt natteliv og billige druk-kampagner, der er designet til at få turister gjort så plørede som muligt, så vil opdage at her også er meget andet at opleve. Udforsk Ibisas historiske fortid og besøg Dalt Vila: Et UNESCO verdensarvssted beliggende i bakkerne ved den gamle bydel i Ibiza, der er hjemsted for middelalderlige slotte, en smuk katedral og et af øens mest ikoniske hoteller, La Torre del Canonigo. Kæmp dig op ad byens stejle gader, med de mange hvidkalkede huse, og nyd panoramaudsigten fra en af ​​de mange terrasser. Efter en tid i Dalt Vila vil du undre dig over, hvorfor flere feriegæster ikke vover sig over til denne side af Ibiza, hvor tiden ser ud til at stå stille.

Mere Spanien: 10 bedste steder i Spanien

16. Las Salinas, Ibiza

Byt sværmene af gårsdagens fest-dyr fra natten før på stranden San Antonio ud med den uberørte naturlige skønhed på Las Salinas Beach. Blot ti minutters kørsel fra Ibiza by, ligger Las Salinas, som er delvis strand, delvis beskyttet naturpark og som er opkaldt efter saltsøerne på den sydlige del af øen. Kast sig ud i luksuslivsstilen, og lej en katamaran for dagen, eller, hvis du besøger stedet i vintermånederne, kan du udforske Wildlife Conservation Area. Alternativt kan du simpelthen hænge ud ved kysten, og chille i en af ​​strandbarerne, der spiller baleariske beats, og som har omfattende cocktailmenuer, såsom Jockey Club, der er populær blandt både familier og festgæster.

17. Cala d’Hort, Ibiza

Her er en rigtig favorit hos lokalbefolkningen: Cala d’Hort har en fremragende udsigt over den mystiske, ubeboede ø Es Vedra vest for Ibiza, og ligger ti minutters kørsel fra San José. Men den vigtigste grund til at besøge dette lille, men perfekt dannede, stykke af paradis, er at slappe af og dase ved ​​havet, under de tårnhøje hvide klipper. Frås løs i lækre ferske fisk, eller en tallerken traditionel fiske- og skaldyrs paella . Es Boldado er en god lille restaurant, og ligger lige på vejen til stranden.

Find billige flybilletter til Ibiza

Find billige flybilletter til de Baleariske øer, Spanien

Få flere rejsetips og rejseinspiration:

Top 10 ting at opleve i Barcelona

Madrid: Sådan får du mest ud af din weekendrejse

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort maj 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.