nyheder 10 ting du kan lave i Milano

Alle artikler

10 ting du kan lave i Milano

Milano er kendt for sine modeshows, men denne norditalienske skønhed byder på meget mere end fabelagtig mode. Her er vores bedste tips til steder du skal se i Milano, lige fra smuk kunst og arkitektur, til fremragende lokale restauranter.
Find flybilletter til Milano

1. Milanos domkirke Duomo di Milano

Når du kommer op fra den travle metrostationen på Piazza del Duomo, så se se op, og du vil straks blive helt tryllebundet af Milanos domkirkes enorme, hvide marmor facade, og de mange spir. Duomo di Milano er Milanos mest berømte turistattraktion, og med rette. Det tog flere århundreder at bygge denne skønhed, og efter den seneste renovering, ser den mere imponerende ud end nogensinde. Gå rundt om den udenfor for virkelig at forstå dens størrelse, og hvis du ønsker at se nærmere på den, så husk, at du skal klæde dig på efter reglerne, og tildæk arme og ben – ellers bliver du ikke blive lukket ind. Hvis du ønsker at få noget ekstra ud af dit besøg, så forkæl dig selv med at lytte til en lyd guide, husk at tjekke de store blyindfattede ruder bag koret ud. Glem ikke at tage turen op på taget med elevatoren, og nyde den fantastiske 360 ​​graders udsigt over byen. Den store plads foran Domkirken er ofte vært for koncerter og andre festligheder, og er kranset af caféer og barer.

2. Se italienske mesterværker – og en fantastisk udsigt

Til højre for domkirken Duomo, finder du det smukt renoverede tvillingehus Arengario. En af ​​bygningerne huser Det nye Museum, Novecento. Det er værd at betragte selve facadenm inden du går indenfor og udforsker de fine skatte. Her er mange italienske mesterværker fra 1900-tallet, som fx imponerende maleri Quatro Stato af Pellizza si Volpeda (strejkende arbejdere ved århundredeskiftet). Du vil formentligt straks kunne genkende det, når du ser det. Den berømte statue Unique Forms of Continuity in Space af Boccioni (ligner en transformer i bronze). Det er det samme værk du kan se på bagsiden af ​​en italiensk 20-centare.

Tip: Hvis du kommer her en eller to timer før de lukker, er indgangen gratis, ellers er entréen 5 euro. Gå især ikke glip af den øverste etage: her får du en udsigt over ​Duomo og selve pladsen, der er helt fantastisk, specielt ved, og efter, solnedgang.

3. Spis som de lokale

En af de vigtigste grunde til at tage til Milano, og i almindelighed til Italien, er for at nyde den lækre mad. Så hvis du er i Milano, så glem alt om fast food og undgå de turistede restauranter. Du kan finde nogle rigtig gode og autentiske spisesteder i nærheden af ​​Milanos største attraktioner. Al Cantinone ligger lidt skjul på Via Agnello 19, men maden er fantastisk), Aqua di Mare, Via Terraggio 11, er specialister i lækre fiskeretter, Al Mercante har fine udendørs siddepladser ved Domkirkepladsen, Piazza Mercanti 17, Via Carducci 17, har en fremragende vinsmagnings menu, Cucina del Toro,Via Camperio 15, er en juvel i midtbyen, med hovedretter fra 12 EUR, Trattoria Milanese, Via Santa Marta 11, byder på traditionel mad fra Milano i Via Santa Marta 11, og La Dolce Vita, Via Bergamini 11, er en romantisk restaurant, men en helt vidunderlig atmosfære.

Og hvis du ønsker at opleve et lidt anderledes Milano, så tag restaurant sporvognen ATMOSFERA, hvor du kan spise, mens du kører gennem byen. Du bestiller bord til ATMOSFERA via ATM hjemmeside.

4. Besøg et slot i byens centrum

Inden for gåafstand af Duomo, ved gågade- og shopping avenuen Via Dante, ligger den kendte renæssance-familie Sforzesco’s imponerende slot. Familien regerede engang hele Milano. I dag huser bygningen flere statslige museummer, og giver dig adgang til den store park Sempione. Gå en tur rundt og udforske de smukke indergårde, du kan beundre arkitekturen, og besøge de forskellige museums-udstillinger. Du kan også se selveste Michelangelos Rondanini Pietà, Mantengas Trivulzio Madonna og loftsmalerier, der er malet efter tegninger, tegnet af Leonardo da Vinci.

5. Da Vinci’s Den sidste nadver

Leonardo da Vincis Sidste Nadver, ll Cenacolo, er et af ​​de mest populære seværdigheder i Milano. Dette ikoniske kalkmaleri finder du i klosteret ved siden af ​​kirken Santa Maria delle Grazie, ikke langt fra centrum. Men hvis du ikke har reserveret en billet på forhånd, så spar dig selv for ulejligheden med at komme hertil. Uden forudreserveret billet er chancerne for at komme ind minimale. Den nemmeste måde at sikre dig adgang, er ved at deltage i en by vandring, eller anden rundvisning. Og vær forberedt på, at de besøgende kun kan være her i 15 minutter, og i små grupper. Før eller før besøget kan du beundre kirken selv. Den har smuk arkitektur, og forskellige fresker og malerier fra renæssancen.

6. En af de smukkeste kirkegårde

En kirkegård er måske ikke alles favorit sted på en ferie, men denne bør du helt sikkert tjekke ud. Cimitero Monumentale er mere en slags udendørs museum, med fantastiske skulpturer fra nogle af Italiens største mestre, fra 1800- og 1900-tallet. Skulpturerne udtrykker sorg på en næsten teatralske måde, og der er mange berømte italienske og udenlandske kunstnere begravet her, som fx dirigent og violinist Arturo Toscanini, og forfatteren Alessandro Manzoni. Der er også en jødisk kirkegård, et afsnit for ikke-troende, og et tempel for de kremerede.

7. To funklende kunst juveler

Det er ikke kun Firenze, der har kendte italienske renæssance malerier at byde på: Milano har to rigtigt store samlinger:

I nærheden af ​​den berømte opera Scala, finder du Pinacoteca Brera, der har en stor samling af værker af Mantegna, Raphael, Piero della Francesca, Caravaggio, Bellini, Canaletto, Tintoretto og mange flere. Galleriets hjemmeside er på italiensk, men du kan se se udstillede værker, og på selve museet er lyd guider til rådighed på mange forskellige sprog.

Hvis du ønsker at besøge galleriet Ambrosiana (det er også tæt på Duomo), er det klogt at bestille billetter i forvejen online. Her finder du værker af Leonardo da Vinci, Botticelli, Brueghel, Tizian, Caravaggio og Raphael, og også et interessant bibliotek med Codex Atlanticus af Leonardo, og et manuskript af Virgil.

8. Grønne parker, fint akvarium og stjernehimmel

Vil du besøge Sforza-slottet? Tag ikke hertil uden at se den tilstødende Parco Sempione, der åbnede i 1888, og er tegnet af arkitekten Emilio Alemagna. Han ønskede, at disse vidunderlige grønne områder skulle ramme panoramaudsigten over det statelige slot ind.

Ud over det udendørs galleri med skulpturer, er der også et akvarium, som er gratis at besøge på tirsdage, efter kl. to om eftermiddagen og den første søndag hver måned. På andre tidspunkter er entréen 5 euro. Lukket mandage.

I området er der andre interessante ting at se, som fx Pubblici Giardini Indro Montanelli, i bydelen Porta Venezia, som huser byens et fint planetarium. Det blev grundlagt i 1784, og er det ældste grønne område i byen. Her kan du fra begyndelsen af ​​juni deltage i flere familievenlige ture med kig til den stjerneklare himmel.

9. Kirkekunst

Milano-præsten Skt. Ambrogio, der levede i 500-tallet, er den mest berømte ærkebiskop af Milano, konverterede, og døbte St. Augustine i domkirken Duomo. Skt. Ambrogio er byens skytshelgen, og har sin egen basilika, der er en anden attraktion på det-må-jeg-se listen, når du besøger Milano. Både pga. sine gamle og oprindelige arkitektoniske elementer (facade og klokketårne), og også pga. kunstværkerne, som du finder indenfor: Volvinios alter, koret og alle mosaikkerne. Der er også et museum, og kirkelige skatte at se.

10. Nyd din frokost med italiensk stil

Hvis du er på udkig efter fine spisesteder i Milano en søndag aften, er der stor risiko for, at mange af de bedre restauranter er lukkede. I stedet for at mase dig ind på en af de få, der er åbne på en søndag, eller spise et sted, der ikke er så godt, så benyt lejligheden til at udforske steder i udkanten af ​​Milano. En vigtig tradition i den italienske madkultur, er pranzo della domenica, dvs, søndagsfrokost, hvor hele familien spiser sammen og snakker i timevis, på en af ​​de mange gårde eller agriturismo steder, der serverer mad.

Vin region Oltrepò Pavese, ligger kun 50 kilometer udenfor Milano, og har et stort udvalg af netop sådanne restauranter. Her kan du prøve en lokal vin, mens du beundrer udsigten over de storslåede vinmarker i Trattoria Quaglini i landsbyen Schizzola. Du kan komme hertil på en time fra Milano, og på vejen kan du besøge en af ​​Lombardiets største attraktioner, klosteret Certosa di Pavia – her er gratis adgang, lukket ved frokosttid, men dér spiser du jo også. På vej tilbage er der mulighed for at bo i den historiske by Pavia, og se sig omkring, og indsnuse mere Italien.

 

Find flybilletter til Milano

Flere rejsetips til Italien:

Det uopdagede Italien: 5 italienske byer du ikke kender – endnu

10 bedste gratis oplevelser i Rom

The Godfather’s Sicilien: “An offer you can´t refuse”

*Offentliggjort maj 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort