nyheder Det uopdagede Italien: 5 italienske byer du ikke kender – endnu

Alle artikler

Det uopdagede Italien: 5 italienske byer du ikke kender – endnu

Gudesmukke Lucca med bymure skabt af Leonardo Da Vinci? Eller episke Matera? Syracuses stjernenætter? Lær disse hemmelige og smukke steder at kende.

Mange tænker Rom, Venedig, Firenze når de tænker på smutture til Italien. Men Italien har flere byer der er lidt mere hemmelige, men absolut ligeså smukke og spændende – bare lidt mindre kendte, og derfor lidt mindre turistede!

Se disse 5 italienske skønheder og prøv en af dem næste gang du vil på weekend eller smuttur:

1. Bergamo – via Milano

Denne smukke by bliver tit overskygget af den nærtliggende Milano. Men pas på med det, for Bergamo er en perle blandt italienske byer! Byen ligger på en bakke tæt ved foden af Alperne, tæt ved Søen Iseo, og byen er i virkeligheden to byer: I det historiske Citta Alta finder du venetianske mure der omkranser den billedskønne Piazza Vecchia, og kirken Santa Maria Maggiore, men længere nede i Citta Bassa – dér bliver Bergamo en moderne og pulserende by. Det er sjovt at køre med kabel-toget der kører mellem de to bydele. Er du på udkig efter action eller arkitektur? Du er kun en lille bid vej fra nogle af Alpernes bedste løjper for både ski og snowboards om vinteren, og masser af muligheder for hiking og trekking om sommeren. Eller slap af i en café – der er masser af stemningsfulde steder at nyde en espresso og se på gadelivet i Bergamo. Is-elskere vil gyse af fryd hvis de prøver de kolde lækkerier hos La Siesta på Via Sant´Allessandro. En anden lokal delikatesse er at prøve byen berømte “polenta e osei” kage, der er dekoreret af dygtige konditorer, så det ser ud som om kagen bliver nippet til af en hel flok små marcipanfugle.

Find billige flybilletter til Milano

Find hotel i Bergamo

2. Lucca – via Pisa

Slå det moderne liv fra og nyd en middelalderlig pause i den toscanske by Lucca. Den nærmeste lufthavn er Pisa, herfra er Lucca kun 20 minutters togrejse væk. Eller du kan leje en bil du henter når du lander. Luccas charmerende omkransende bymure er designet af ingen ringere en Leonardo Da Vinci! Se den fine udsigt udover byen og hele det toscanske landskab fra toppen af Guinigi tårnet, eller spadser omkring på den stemningsmættede ovale Piazza dell`Anfiteatro, hvor restauranter og cafeer ligger som perlerækker med udendørs servering og lækre toscanske retter, såsom diverse pasta specialiteter og farro suppe, en tyk suppe lavet på bygkorn. Lucca er også vært for en stor tegneserie og computerspils event hvert år i oktober/november, der tiltrækker et stort internatinalt publikum, deltag i spil demonstrationer, foredrag og koncerter.

Find billige flybilletter til Pisa

Find hotel i Lucca

lucca

3. Montalcino – via Firenze

Montalcino er gemt af vejen på en toscansk bakketop syd for Siena, og byen er omringet af vingårde og oliventræer, den smukkeste ramme en by kan drømme om at have. Du har måske ikke hørt så meget om Montalcino, men byen har sine egne stjerner: Det er hér nogle af verdens allerbedste druer har sit hjem, Brunello druen, der giver nogle af verdens fineste vine, delikate vine der eksporteres til hele kloden. Du kan tage på tur til en af de overvældende smukke vingårde, smage vinene, oliven olierne og nyde en gourmet frokost på selve vingården. Du kan også lave et stop hos Sant´Antimo klosteret på vejen. Om natten er byens lidt mystiske, svagt belyste gyder fyldt med lokale livsnydere (og et par turister der har fundet vej hertil) – alle er på jagt efter de smagsløg-forkælende portioner af toscanske delikatesser, som polenta eller vildsvinesteg med helt frisk tomatsauce. Om morgenen vågner du op tll en duft at varmt bagværk, og er sulten helt forfra. Den nemmeste måde at komme til Montalcino på, er at flyve til enten Pisa eller Firenze og tage toget – eller lej en bil og kom på ture i omegnen.

Find billige flybilletter til Firenze

Find hotel i Montalcino

4. Siracusa – via Catania

Her er vi på det sydøstlige Sicilien, hvor byen Siracusa ligger ved kysten, lige ved det glitrende ioniske hav. Siracusa er hjemsted for nogle af de venligste mennesker du nogensinde vil møde i Italien – husk dog altid at sige Sicilien her. Restauranterne – hvoraf mange er lige ved selve havets kant – specialiserer sig i retter som frutta di mare (skaldyr) og pasta con sarde, en klassisk siciliansk middagsret. Men få først appetit ved at udforske byens antikke græske – ja, græske – ruiner ved Neapolis arkæologiske park, en oldgammel by-ruin, og også stedet du finder det græske teater og det romerske amfi-teater. Opdag Siracusas hemmelige piazzaer og besynderlige terrasser, omkranset af charmerende huse, malet i lysende rosa eller lilla farver. På søndag eftermiddage er Piazza Santa fyldt med familier der nyder et hvil i det varme sicilianske solskin. På denne plads finder du også domkirken (Duomo) der er bygget til ære for Skt. Lucia, byens helgen. Flyv til Catania, og tag en bus direkte til Siracusa fra lufthavnen.

Læs mere: The Godfathers Sicilien – an offer you can´t refuse

Find billige flybilletter til Catania

Find hotel i Siracusa

5. Matera – via Bari

Matera minder om et film-set til en episk film med bibelsk tema – og byen har også netop været kulisse for film som “Kong David”, og og for Mel Gibsons “The Passion of Christ.” Matera ligger i den sydlige region Basilicata, og byen og dens omgivelser ser ud som om de stadig lever i oldtiden – den ældste del af byen kaldes Sassi, og er fyldt med 9000 år gamle hule-beboelser. Selv brødet du får her i regionen har rødder i det historiske – det fremstilles af durum hvede og produceres ved urgamle metoder. Tag et glas vin til dette gode brød, eller prøv Materas helt egen likør, rosollo, der er fremstillet på rosenblade. God vin og en god bog er en dejlig kombination, og der er masser at finde ved byens årlige kvindelitteratur festival, der afholdes hvert år i september. Du kommer til Matera ved at flyve til Bari, herfra er der halvanden times smuk togtur til Matera station.

Find billige flybilletter til Bari

Find hotel i Matera

matera

Få flere rejsetips og mere rejseinspiration:

10 bedste gratis oplevelser i Rom

7 hemmelige lande venter på dig

Opdateret januar 2017. Priser er indhentet indenfor de seneste 15 døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.