Kort

 Billund Lufthavn

Billund Lufthavn er med sine over 2,5 millioner årlige passagerer Nordens niende travleste og Danmarks næst-travleste lufthavn. Lufthavnen åbnede i 1964 med en rute til og fra København. I dag går der fly til Billund Lufthavn fra fem forskellige verdensdele!

Derfor er lufthavnen gearet til at give alle slags rejsende fra hele verden en behagelig oplevelse før og efter flyrejser. Der er trådløst internet, puslerum, postkasser, kontantautomat og mulighed for at veksle valuta.

Den store toldfrie butik sælger parfume, slik, alkohol, rejseartikler og meget mere. Varer kan bestilles hjemmefra online og kan afhentes efter ønske enten før udrejse eller ved indrejse. Desuden er en række mindre butikker åbnet i de senere år, så lufthavnen også kan tilfredsstille mere traditionelle shopping-behov- og ønsker.

Lufthavnens caféer sælger mad lige fra første morgenfly. Her kan købes morgenbuffet, sandwich, varme retter og kager samt et bredt udvalg af både varme og kolde drikkevarer.

Med bare 5,5 kilometer til den verdensberømte turistmagnet LEGOLAND er der i Billund Lufthavn en række LEGO-figurer i menneskestørrelse, som giver en ellers travl lufthavn en lidt mere afslappet atmosfære.

Lufthavne nær Billund:

 Til og fra Billund Lufthavn

Kørsel skjul 

Billund Lufthavn er særdeles godt rustet, når der kommer til bilister. Der er over 8.000 parkeringspladser med mulighed for at reservere plads, bilservicefirma, tankstation og biludlejningsfirmaer.

Fra motorvej E45 mod nord går afkørsel 57 ved Horsens via vej 30 hele vejen til lufthavnen. Bilister der kommer fra Fyn og Sjælland kan fortsætte ad E20 til afkørsel 62, hvorfra der er skiltning mod Billund.

Adresse til brug for GPS-navigering: Passagerterminalen 10, 7190 Billund

Position: N 55o44,827' E 009o 08,730'

Tog skjul 

Der går ingen tog hele vejen til Billund Lufthavn, men med lufthavnsbus er der nem og hurtig adgang til stationerne i blandt andet Aarhus, Silkeborg og Horsens, hvorfra der kører direkte tog til resten af Jylland, Fyn og Sjælland.

Den nærmeste banegård er i Vejle, cirka 30 kilometer fra lufthavnen og kan nås med både bil, taxa og bus. Fra Vejle er der direkte togforbindelse hele vejen til Aalborg mod nord og København mod øst.

Busser skjul 

Busperronerne ligger lige foran indgangen og udgangen til terminalbygningen, så det er umuligt at fare vild for både ind- og udrejsende med bus.

Der er gode busforbindelser til og fra lufthavnen til alle større byer i den sydlige del af Jylland. Med direkte ruter til blandt andet Esbjerg, Horsens, Kolding, Vejle og Aarhus er det også nemt at skifte til bus eller tog til destinationer længere væk i landet inklusive Aalborg, Odense og København.

Der er i øvrigt hyppig busforbindelse mellem lufthavnen og de nærliggende turistattraktioner LEGOLAND og Lalandia. LEGOLAND er blot fem minutter væk, mens Lalandia kan nås på mindre end et kvarter.

Taxa skjul 

Billund Lufthavn har en fortrinlig taxaservice. Et dusin selskaber kører fast til og fra lufthavnen, så det er aldrig et problem at komme til Billund eller de omkringliggende byer.

For store grupper af rejsende og fornemme besøg kan almindelig taxa på bestilling desuden skiftes ud med minibus og limousine.

Lufthavnens taxaholdeplads ligger omkring 25 meter fra terminalbygningen mellem busperronerne og afsætningsbanen.

 Hvem flyver til Billund

 Kontaktoplysninger for lufthavn

Billund Lufthavn

Adresse:
Postbox 10,
DK-7190 Billund Airport,
DENMARK

Tlf.:+45 (0)76 505050
Fax:+45 (0)76 505076

Websted:

Ejer:
Billund Lufthavn A/S

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:9° 9' 0'' E
Breddegrad:55° 44' 17'' N
IATA kode:BLL
ICAO kode:EKBI

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.