COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration 12 af verdens billigste feriedestinationer

Alle artikler

12 af verdens billigste feriedestinationer

Her er 12 af de billigste feriedestinationer verden rundt. Vi har medregnet både flybillet og udgifter under selve opholdet - for det hele skal jo med i dit rejsebudget. Her er 12 spændende destinationer der er billigere end du tror: Fra eksotiske oplevelser i Sydamerikas tropiske farvesymfoni til hygge på Dublins pubs!

1. Cambodia

Med overnatninger fra 10 kr per nat, og lækker mad til mindre end det, så er Cambodia virkelig blandt stederne, der kan byde på billige ferier. Cambodia
er en vigtig del af Sydøstasien rejse-scene, især blandt backpackere – og også i stigende grad for turister der er på udkig efter fem-stjernet luksus uden prisskilt. Tjek Park Hyatt Hotel (tidligere De La Paix) – de byder på smukke træ interiører, in-room iPod-dockingstationer og gratis WiFi adgang til omkring 2200 kr (dobbeltværelse) per nat, og Park Hyatt er omtrent lige så langt fra de billige hostels, som det er muligt at komme. Her er overdrevet førsteklasses service. Det er også ti minutter fra den verdensberømte Angkor Wat Archaeological Park. Du kan ikke forlade Cambodia uden at besøge dette ikoniske og antikke sted – besøg helst stedet ved daggry for at se solen stå op bag Angkor Wat templet selv, en beroligende og spektakulær oplevelse. Entré til dette UNESCO World Heritage Site er på kun 120 kr for en hel dag, selv om det er værd at betale 250 kr for tre dage – der er bare alt for mange templer at presse ind på en enkelt dag, og når middagssolen bager vil det være dejligt at kunne nyde et hvil i skyggen, eller søge hen til steder med gode air condition anlæg.

Læs mere: Asien kalder: De 8 bedste rejsetips til Sydøstasien

Find billige flybilletter til Cambodia Find hotel

Det smukke Angkor Wat tempel ved solopgang, Cambodia

2. Vietnam

Vietnam er uspoleret, og, på trods af sin stigende popularitet i de sidste par år, stadig super billigt – og så er det et smukt land. Du kan nemt være her for en 50´er om dagen, inklusive ophold i gæstehus, lokal mad, transport og lidt at drikke – en halv liter af Vietnams mest populære øl, Bia Hoi, koster så lidt som 4 kr. Hanoi, det tidligere hovedkvarter for Fransk Indokina, og derefter det administrative centrum for det kommunistiske Nordvietnam, blev erklæret for landets officielle hovedstad i 1976, efter at genforeningen af ​​denne dybt splittede nation begyndte. Byen har bevaret meget af det franske præg; her vil du finde nogle gode patisseries der laver croissanter der kan matche de bedste i Paris – lige ved siden af en autentisk pho noodle suppe hytte. Hanois gamle kvarter, omkring Hoan Kiem-søen, er det bedste sted at opleve byens post-koloniale charme – det er også en sjælden oase af ro i denne ellers kaotiske by, hvor lokalbefolkningen hver morgen ved solopgang praktiserer tai chi. Oplev vietnamesisk liv på landet, og se de frodige, grønne ris terrasser omkring den tidligere franske resort ved Da Lat i det centrale højland. Byen kan virke lidt pakket med turister (det er det vigtigste udgangspunkt for en masse af ‘Easy Rider’s motorcykel ture), men blomsterfarme, lokale tofu fabrikker, cashewnødde-plantager, og selvfølgelig de ikoniske ris terrasser, er værd at stoppe op ved for at tage et kig, før man kører videre langs kysten sydpå til Ho Chi Minh City, eller Saigon.

Læs mere: Top 10 Asien eventyr på budget

Find billige flybilletter til Vietnam Find hotel

Hoan Kiem-søen i Hanoi, Vietnam

3. Indien

Du kan gå amok i Mumbais designerbutikker, og et ophold i et internationalt hotel i Delhi kommer til at koste dig ligeså meget som det ville i Dubai, men holder du dig væk fra disse luksus ting, så er leveomkostningerne latterligt lave. Selv hvis du rejser på første klasse på lyntogene ( Rajdhani Express eller Shatabdi Express der er de mest behagelige at rejse med (de har fuld air condition og måltider inkluderet i billetprisen), og du ellers tager taxier overalt, så vil du få svært ved at bruge en masse penge her: det er nemlig muligt at leve som en raj for kun 140 kr (omkring 1.500 rupees) om dagen. Indien er det syvende største land i verden, så medmindre du planlægger et seks måneders ophold, så betaler det sig at planlægge hvilke af landets 29 stater du vil besøge. Tag til det vestlige Indien, til Rajasthan, og oplev med alle dine sanser i statens hovedstad, den lyserøde by, Jaipur – eller slap af på den hvide sandstrand i Kerala i det sydlige Indien. Du kan ikke flyve hele denne vej uden at se hvad der meget vel kan være den mest berømte grav i verden, Taj Mahal i Agra, det nordlige Indien. Men tag ikke herhen på en fredag, for så er det lukket. Du behøver ikke bekymre dig om Delhi mave, for du finder noget af Indiens bedste gademad i hovedstaden. Især i de smalle gader og travle boulevarder omkring Connaught Place i centrum af byen. Vælg din madbod med omtanke – sørg for at de ser rene ud, og hvis der er kø betyder det normalt at fødevarerne er friske, – se om de lokale spiser her. Det er stadig en god ide at pakke lidt mavemedicin, bare hvis nu.

Læs mere: Indien rejseguide: Få de bedste tips til rejsen til Indien

Find billige flybilletter til Indien Find hotel

Se video:

Taj Mahal, Indien

4. Bolivia

Kendt som Tibet of the Americas, så er Bolivia et forholdsvis fjernt rejsemål, og er en af ​​kun to indlandsstater i Sydamerika (den anden er Paraguay). Gå på gaden Calle Jaén, i Bolivias administrative hovedstad, La Paz, og få et tværsnit af sydamerikansk liv under spansk kolonialt herredømme – gaden er hjemsted for nogle af byens bedst bevarede koloniale bygninger, med hvidkalkede facader og sirlige sorte tremme balkoner. Det er også her du finder en hel del museer, herunder det tidligere hjemsted for Pedro Domingo Murillo, der førte styrkerne under La Paz revolutionen i 1809. Se dem alle for kun 5 kr, og se også Museo Costumbrista, som huser en keramisk skildring af hængningen af ​​den førnævnte revolutionære Murillo. Som om det ikke var nok (der er andet i livet end museer?), så kan Bolivia nok prale af den bedste pris på mad og drikke i hele Sydamerika. For eksempel koster en en flaske Pacena øl mindre end 10 kr, og en skål med chairo (kartoffelsuppe) ca. det samme. Husk at pakke tøj du kan bruge som lag, til når solen går ned; selvom Bolivia generelt har varme og fugtige tropiske somre, så er La Paz omgivet af Altipano bjergene, og her forbliver det koldt hele året rundt. Ønsker du at skrue op for varmen? Tag til Oruro, en by i hjertet af Altiplano, byen er berømt for sit karneval der afholdes hvert år i februar eller marts til ære for Jomfruen af Candelaria. Tre timer med bus fra La Paz, og du kan tage del i denne UNESCO beskyttede præsentation af indfødte og religiøse bolivianske kultur, med mere end 48 folkedans forestillinger, og en traditionel parade.

Læs mere: Rundrejse i Sydamerika – vi giver dig tips til billige flybilletter

Find billige flybilletter til Bolivia Find hotel

Hustage og lys, La Paz, Bolivia

5. Ungarn

Budapest, den historiske ungarske hovedstad ved den blå Donau flod, er et must-see på enhver europæisk turné. Selvom byen ikke er helt så billig som den var før, så er priserne her stadig pæne. Forkæl dig selv med lækre kager, smag byens stærke spiritus og sved den ud i de berømte kurbade. Kig ind på Gerbeauds til gourmet kager der er for smukke at spise (næsten), eller besøg en traditionel Kavehaz (kaffehus) for et kalorierigt (hvem tæller ?) stykke kürtőskalács ( ‘chokolade skorstenskage’). Med måltider til 20 kr, togbilletter til 10 kr, og værelser fra 100 kr, så er Budapest en god handel. Og du kan besøge de smukke badehuse, såsom Gellert, for ca. 100 kr, der tilbydes også massage. Hvis du er ude efter en rolig, landlig pause, så tag til Balatonsøen i Transdanubia, i det vestlige Ungarn. Den største sø i Centraleuropa er et populært sommersted for lokale familier der ønsker at undslippe byens sommervarme – det er halvanden times togtur fra Budapest, og de største resorts findes i byerne Siófok og Balatonfüred. Tag på vandretur i de nordlige bakker, svøm i søen eller sejl ud på det kølige vand, før du nyder nogle lokale vine fra vinmarker, der ligger spredt på tværs af den nærtliggende Badacsony bakke.

Læs mere: De 10 bedste ting i Budapest

Find billige flybilletter til Ungarn Find hotel

Budapest: en perle ved den skønne Donau flod

6. Honduras

Der er Belize. Der er Costa Rica. Der er endda Guatemala. Men et godt bud på en rejse i det mellemamerikanske, er Honduras. Landet er ikke blandt de mest besøgte, men hvis du beslutter at give det en chance, vil du blive mødt af hvide sandstrande der minder om Maldiverne, dykning der kan konkurrere med det Røde Hav, og mageløst billigt mad og drikke – nyd det hele mens udgifterne holder sig på mindre end 200 kr om dagen. Oplev Caribien til en brøkdel af prisen, og tag til de uberørte strande langs Honduras nordkyst. Et af de travleste steder langs denne idylliske strækning er Puerto Cortes, en travl havn berømt for sin handel med bananer, og en by med en stærk spansk arv, en arv der overlever den dag i dag – tag til Omoa, en postkort-smuk badeby med en kolonial fæstning at udforske. Hvis du virkelig mener det alvorligt med at udforske de smukkeste postkoloniale byer, så finder du flere maleriske spanske huse, en udsmykket katedral og travle pladser i byen Comayagua’s historiske bymidte. Comayagua er en lille by der ligger to timers kørsel nordvest fra Honduras hovedstad, Tegucigalpa, og Comayagua var engang landets religiøse og politiske centrum. Men i dag er byen mest kendt for sine koloniale bygninger og søde plaza caféer – smag en traditionel honduransk baguette eller bistek (bøf) sandwich fra café La Casa de Sandwich for omkring 15 kr, og tag på smuk picnic i den nærliggende Parque Central.

Læs mere: 10 drømmerejser for livet – billigere end du tror

Find billige flybilletter til Honduras Find hotel
honduras-beach

 

Hvidt sand, krystalklart vand…Honduras

7. Bulgarien

Bulgariens resorts ved Sortehavet har gennemgået lidt af en højkonjunktur i de senere år, og de tilbyder også virkelig gode priser i forhold til mere traditionelle solrige destinationer. Hvis du vil have lidt by-oplevelser som pause fra stranden, så byder hovedstaden Sofia på dejlig mad, hjertevarmt selskab, “robuste” drinks og komfortable hotelsenge, altsammen for ca. 200 kr per dag. Blot 20-minutter i metro fra lufthavnsterminalen (30-40 minutter, hvis du rejser med bus), så er du i Sofia, og kan tilfredsstille din indre kultur grib. Denne næstældste by i Europa er fyldt med museer og gallerier, herunder det nye Museum for Socialistisk Kunst og Nationalt Litteratur Museum. Slik sommersol og tag et dyk i bølgerne på Liulin strand, stedet har tre udendørs swimmingpools, og der er en café hvor du kan få udmærket pizza. Selvom Bulgarien bliver et mere og mere populært feriemål, så er mange steder udenfor Sofia fortsat relativt uberørt af turister, og jo længere østpå du kommer, jo billigere bliver det. Tag til Nessebar, der er udpeget af UNESCO som verdens kulturarv, og ligger et par timer syd for Varna. Dette er et fantastisk sted at starte dit kendskab til Bulgariens smukke Sortehavskyst. Selvom meget af Nessebar s antikke by Messembria er faldet i havet, er der stadig masser af gamle kirker at beundre, og brostensbelagte gader at slentre i. Du kan også købe lokale, håndlavede, blonder til at tage med hjem som souvenir.

Find billige flybilletter til Bulgarien Find hotel

Afslapning og oplevelser, Bulgarien

8. Sri Lanka

»Med timeglas-fint sand, sky-indpakkede bjerge, vandfald, teplantager og palmer viftende i brisen, så er Sri Lanka et postkort-perfekt paradis” … Ok, tak turistbrochure. Vi vil koncentrere os om at smovse i friske fisk, trekking i junglen og ophold på hoteller på stranden for 25 øre. Nå, okay, måske ikke for 25 øre, men du kan leve som en kongelig for under ca. 200 kr om dagen. Moderne turisme begyndte at boome på denne idylliske ø i det sydlige Indiske Ocean i 1960’erne, men det er på en eller anden måde lykkedes at holde sig lidt på sidelinjen alligevel, så det er stadig muligt at nyde luksus ret billigt. Bo på det femstjernede Cinnamon Lodge, der ligger i Habarana, epicentret for en kulturel trekant, der omfatter Anuradhapura, Polonnaruwa og Kandy. De lækre suiter her kan prale af en fantastisk udsigt ud over den tropiske Habarana Lake – se det hele fra din egen private hot tub, mens du får serveret champagne af din on-call butler – eller du kan booke et værelse, med al den samme luksus: spa, swimmingpool og spisefaciliteter, fra så lidt som ca. 400 kr per nat. Hvis du kan holde ud at være væk fra aircondition luksus, så ligger der templer, klostre og stupa’s over hele det omkringliggende landskab. Området tilbyder et vindue ind i Sri Lankas buddhistiske kultur – 70% af srilankanere er buddhistisk. Hvis du ikke har lyst til at tilbringe dagevis i templer, så hold dig til højdepunkterne: Sri Maha Bodhiya (Bodhi Tree Temple) i Anuradhapura og Sri Dhalada Maligawa (Temple of the Tooth) i Kandy, velsagtens de tre mest hellige steder på hele øen. Det er almindeligt at udlændinge skal betale højere entré, men det er stadig utroligt billigt.

Læs også: 7 søvn tips: Sov som en baby på den lange flyvning

Find billige flybilletter til Sri Lanka Find hotel

Sri Lanka, et eventyr for livet

9. Argentina

Fra junglen til sletterne i La Pampa, videre til de barske Andes bjerge på den vestlige grænse til Chile, ja, der er masser at se og gøre i Argentina, verdens ottende største land. Lys fås ikke meget lysere i denne del af verden end i Buenos Aires, som med rette har fortjent sit ry som en af ​​de mest spændende byer på planeten, takket være til dels sit vilde natteliv. Oplev det farverige og flamboyante liv i den argentinske hovedstad, hold dig væk fra de mest eksklusive hotspots, og du kan nemt være i denne by for ca. 240 kr om dagen. Se de lysende og dristige vægmalerier der pryder mange af Buenos Aires bygninger, og ved solnedgang, så tag på slentretur langs gaderne i San Telmo, nyd den cool boheme vibe i restauranter og barer i denne del af byen – her er meget sjovere (og venligere mod tegnebogen) end en aften i turistfælderne i byens Recoleta-kvarter. Hvis du ønsker at komme væk fra det hele, og se nogle af verdens mest spektakulære landskaber, så er der ikke noget mere imponerende end en tur til Patagonien i det sydlige Argentina, hjemsted for Ildlandet, den sydligste by i verden, og et populært udgangspunkt for udflugter til Sydpolen. Tag sydpå til Patagonien med bus fra Buenos Aires – en rejse, der tager alt fra 24 til 36 timer – eller hop på en billig indenrigs flyvning for at spare tid, selv om dette normalt er en dyrere måde at rejse på. Forbered dig på masser af søde pingviner, delfiner og hvaler i det UNESCO beskyttede naturområde, Península Valdés; det koster omkring 90 kr at komme ind for ikke-argentinere.

Læs mere: Road trip Argentina: Oplev magiske og legendariske Ruta 40

Find billige flybilletter til Argentina Find hotel

Liv, dans, musik, mad – farverige Buenos Aires

10. Grækenland

På grund af landets fortsatte økonomiske vanskeligheder, er udgifter på turiststederne i Grækenland lavere end de plejede at være. Mens det stadig er temmelig pebret at være på berømte græske øer som Santorini eller Mykonos, så kan du med fordel vælge en mere stille græsk ø, som Paros eller Skiathos, og du kan stadig dase dagen væk i 28 graders varme, nippe iskold Mythos (mellem ca. 15 og 30 kr for en halv liter, afhængigt af hvor du bor) til halv pris. Hvis du er vild med pool parties og super-billige shots, så er Ios øen for dig. Ios er berømt for sine allnight raves og unge backpackere. Du kan også tage på endagstur til den Sardoniske Golf ved øen Hydra, kun halvanden time med katamaran fra Athen, her finder du nogle af de bedste souvlaki’s (grillspyd), du kan få nogetsteds i Det Ægæiske Hav: Pirofani restaurant har serveret denne lækre mad i over 20 år, og du får virkelig velsmag og værdi for pengene. Kan du slet ikke få nok kød til din indre hulemand? Sejl over til Kefalonia (som du måske genkender fra filmudgaven af den berømte bog, Kaptajn Corellis Mandolin), og snup en portion traditionel tærte, fyldt med kød og sovs, svøbt i filodej. Færgerne sejler regelmæssigt mellem øerne, men hvis du sejler fra Athen, så tag til havnen i Piræus for at tjekke de opdaterede priser og tidsplaner – det tager ca. fire eller fem timer at nå de fleste af de Ægæiske Øer med hurtigfærge.

Læs mere: En guide til 20 smukke græske øer

Find billige flybilletter til Grækenland Find hotel

Græsk idyl, Kefalonia

11. Den Dominikanske Republik

Caribien er rasende dyrt, ikke? Ikke hvis du flyver til Den Dominikanske Republik, hvor du for ca. 280 kr om dagen kan få indkvartering, tours og mad, hvis du er lidt sparsommelig. Spis hvor de lokale spiser, og du vil finde retter – og øl – til under 10 kr, tag den lokale bus ind til byen, det koster mindre end 5 kr. Tjek ind på Bavaro Hostel, for blot ca. 120 kr får du en seng – vel at mærke kun tre minutters gang fra det hvide sand og svajende palmer på Bavaro strand! Plus gratis wifi og gratis kaffe. Hvis gratis kaffe ikke er nok, og du vil have alle måltider og aktiviteter inkluderet, så tilbyder Den Dominikanske Republik nogle utrolige tilbud til all-inclusive ferie. VH Gran Ventana ligger på en smuk strand, der passende kaldes Playa Dorada (Den gyldne strand). Stedet har fire forskellige restauranter, fra gourmet Caribisk mad til afslappet grill ved stranden, tre swimmingpools, og vandsport: fra vandski og parasailing til bananbåde og dykning – alt inkluderet. Priser starter fra kun ca. 850 kr per værelse per nat, så her får du virkelig noget for pengene!

Find billige flybilletter til Den Dominikanske Republik Find hotel

Utrolige strande, Den Dominikanske Republik

12. Irland

Flypriser til Irland er raslet ned i de seneste år, hvilket betyder at du kan komme til Dublin for mindre end du måske tror. Når du er i den irske hovedstad, så bo på det centrale Generator Hostel, det koster kun ca. 55 kr for en seng. Gratis ting at gøre i den irske hovedstad: besøg Chester Beatty Library for at se stedets verdensberømte og blændende samling af sjældne bøger og manuskripter, tag på gåtur og se hjortene i Phoenix Park – det er den største lukkede rekreative plads i en europæisk hovedstad, så der er masser at udforske. Shop lidt budget shopping i weekenden på Blackrock Market, Dublins ældste, og nyd midtbyens billigste pint, til kun ca. 20 kr i Pavillion Bar på cricket banen i Trinity College. Hvis du gerne vil ud i landdistrikterne i Irland, så tag til Galway, hvor priserne er lavere end i hovedstaden, og hvor en weekend samlet set kan koste dig omkring 20% ​​mindre. Du kan bruge nogle af disse besparelser på byens pulserende natteliv, tag på pubcrawl på byens værtshuse (masser af studerende!) – du vil kunne få Guinness omkring 15% billigere end i Dublin – og den levende musik på den traditionelle musik pub An Púcán er gratis.

Læs mere: Irlands 5 smukkeste road trips

Find billige flybilletter til Irland Find hotel

Gadeliv, Dublin

Få mere rejseinspiration og rejsetips til rejser i alle prisklasser:

Nytår er tid til forandring: 10 rejser der vil ændre dit liv i 2017

Skyscanners guide: Sådan finder du billige flybilletter – også sidste minuts billetter

Hvor skal du hen på ferie i marts? Se hvor marts er bedst!

*Offentliggjort januar 2017. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.