nyheder 5 cool og anderledes markeder i London du skal besøge

Alle artikler

5 cool og anderledes markeder i London du skal besøge

Kæmpe blomstermarked, hip vintage eller dejligste gademad direkte fra leverandørerne? Se 5 cool markeder der gemmer sig i Londons kvarterer.

Download vores app

Der er næsten ikke noget sjovere end at vandre rundt på mad- og loppemarkeder i løbet af din tur til London. Den engelske hovedstad er nemlig fuld af dem. Portobello Market og Camden Market kender du sikkert alt til – men her er Skyscanner‘s tips til fem mindre kendte (men coole) alternativer, der gemmer sig i de forskellige londonske kvarterer.

1. Broadway Market

Ved første øjekast ser Hackney ud som et kedeligt og roligt boligområde nord for byens centrum, men intet kunne være mindre sandt. Tag overground-linjen til Cambridge Heath, og så er du kun 10 minutter fra Broadway Market, et af Londons ældste markeder. Den første udgave af dette lørdagsmarked fandt sted i 1890, og her finder du et unikt udvalg af friske, autentiske og lokale varer fra markedets leverandører og landmænd i regionen. Gå blandt boderne, indsnus de forskellige dufte og tag dig også tid til butikkerne, barerne og cafeerne, udforsk begge sider af Broadway Market. Hvis du vil have en lille pause, så find en plads på den franske terrasse på L’Eau à la Bouche, et vidunderligt sted at se på mennesker mens du nyder en solid ciabatta. Broadway Markedet er åbent hver lørdag mellem 09:00-17:00.

2. Netil Marked

Tæt ved Broadway Market ligger Westgate Street, og dermed også Netil Marked, lørdagens kreative outlet ved Netil House. Dette fællesskab er hjemsted for unge kreative og iværksættere inden for mode, design, fotografi og (grafisk) kunst, og her er de hver lørdag med deres varer og værker. En jamaicansk DJ giver nogle tunes der lægger stemningen, mens du nyder det hele sammen med de lokale; smag gademad, find unikke smykker i massevis, eller måske er det hér du finder den vintage jakke, du har ønsket så længe. Få varmen på The Corner (ja, ligger på hjørnet), hvor du kan synke ned i sofaen i en hyggelig stuestemning: Her kan du slænge dig med et varmt krus te. Flere røde dobbeltdækker busruter stopper overfor cafeen, så du er på ingen tid i centrum af byen. Netil Marked er åbent hver lørdag kl. 11:00 – 18:00.

3. Columbia Road Flower Market

Mange Londoners tager underground, overground eller cykler om søndagen til Shoreditch, når der mellem kl. 8:00 og 14:00 er Columbia Road Market. Forvent ikke et typisk loppe- og fødevaremarked, for dette marked drejer sig om én ting: at sælge de smukkeste blomster! Ved Hoxton eller Shoreditch High Street fører lyden af ​​gademusikere dig i retning af gaden, som hver søndag forvandles til det mest velduftende sted at være i dette kreative kvarter. Om det regner, blæser eller er solskin, ja, selv på påskesøndag, så åbner Columbia Road Market. Denne oase af blomster skaber en eksplosion af farver og lokker de lokale til med de smukkeste forglemmigej´ere, tulipaner, bellis og endda bananplanter lige til at tage med hjem. Snup en hurtig kop kaffe hos Climpson & Sons, og fortsæt hele gaden ned, drej derefter til venstre på Ezra Street, her finder du nogle vintage boder, for dem, der ikke kan få nok af dét. Columbia Road Market: søndage ml. 08:00-14:00.

4. Sunday Upmarket / Brick Lane Market

Foodies alarm: Søndag skal du skynde dig til East End, for at være med når der på det gamle Truman Brewery’s område på Brick Lane afholdes Sunday Upmarket, også kendt som Brick Lane Market. Bryggeriet har siden år 2000 været hjemsted for forskellige markeder, herunder Backyard Marked og Vintage Market, men Sunday Upmarket er vores favorit. Hvorfor? Fordi det er her – og kun her – du finder de lækreste, friskeste og mest autentiske gade-fødevarer fra leverandører fra hele verden. Siden 2004 har her været marked hver søndag fra 9:00 til 17:00. og her er over to hundrede stande, hvor der står kokke bag gryder og pander, og bager, steger, damper og braser. Fra thailandske karryretter til cubanske sandwich, fra indiske gryderetter til kinesisk bao; her er et utroligt udvalg. Vær beredt på ventetider, da markedets fødevarer er meget populære. Både sommer og vinter tager folk herhen for at nyde de lækre varme spiser. Åbningstider: søndage ml. 09:00-17:00.

5. Old Spitalfields Market

Nu vi taler om om fødevaremarkeder: hvis du går Liverpool High Street, og derefter Horner Square, finder du det gamle marked i Spitalfiels. Dette marked har eksisteret i 350 år (!) og er åbent syv dage om ugen. Selv om det tidligere var det sted hvor kvarteret dagligt kom for at købe frugt, grøntsager, fisk eller kød, er den gamle torvehal nu blevet omdannet til et sted, hvor unge og hippe Londoners nyder deres gourmet kaffe, specialøl og pulled pork sandwiches. Men her er også boder, der sælger vintage tøj og håndlavet kunst finder du også her. De, der stadig ønsker at se et mere oprindeligt Spitalfields Market, kan besøge New Spitalfields Market i Leyton. Old Spitalfields Market: åbent alle ugens syv dage.

Læs mere: Storbyferie: Londons bedste street food er fundet!

Find billige flybilletter til London

Find hotel i London

Flere storbyoplevelser:

Oi! London: 10 musik hotspots

Mad med udsigt: De 6 bedste skyskraber restauranter i London

Anderledes oplevelser – 10 alternative sights du skal se

Opdateret februar 2017. Priser er indhentet indenfor de seneste 15 døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

_Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje._