nyheder Madrid: Sådan får du mest ud af din weekendrejse

Alle artikler

Madrid: Sådan får du mest ud af din weekendrejse

Madrid er livlig, inderlig og passioneret. Funklende stjerneklare nætter fyldes med mennesker, smukke torvepladser og lyden af middagsselskaber som tilsyneladende aldrig slutter. Følg din næsetip og lad dig føre fra den ene bydel til den næste, på en weekend kan du nå at opleve rigtig meget i Madrid. Guiden er lavet af svenskeren Annika Myhre, som skriver rejsebloggen Resfredag. Anikka bestilte sin weekendrejse til Madrid med Skyscanner og testede samtidig den seneste version af Skyscanners app.

Find billige flybilletter til Madrid

Find hotel i Madrid

1. Spis dig gennem byen

I Madrid handler alt i udgangspunktet om mad, som synes at være selve essensen af spaniernes kultur. Familie og venner, gamle som unge, samles rundt om borde for at nyde den ene ret efter den anden i hinandens selskab. Middagene trækker gerne ud, og begrebet fastfood er nærmest et skældsord.

Du kan da heller ikke gå nogen steder i byen, uden at støde på forskellig slags mad. Madrid er proppet med caféer, prisbelønnede restauranter, ostebutikker, skinkedelikatesser, torvehaller og tapasbarer. Hvis du vil have en grundig madoplevelse, anbefales en Food Tour gennem byen. Du må virkelig ikke snyde dig selv for en tur til en af de mange fantastiske torvehaller: Mercado de San Miguel, Mercado de San Antón og Mercado de San Ildefonso for bare at nævne nogle. Også madgaderne Cava Baja og Cava Alta er et besøg værd. Er du på udkig efter en finere madoplevelse? Så bestil et bord på El TriCiclo, som er med i Michelin-guiden.

Spis dig gennem Madrid

2. Med udsigt over tårne og spir

Der er noget særligt over at opleve en by fra højtliggende områder. I Madrid har du flere chancer for at se byen fra oven. Planlæg en tur til en af de mange tagterrasser, hvor du kan vælge mellem alt fra den populære Mercado de San Antón i Chueca, den trendy tagterrasse ved Gymage Lounge Resort eller den mere afslappede udgave ved kulturcentret La Casa Encendida.

Madrid fra oven

3. Arkitektur og imponerende bygninger

Spanierne sparer ikke på pomp og pragt, byen er fuld af smukke kirker og bygninger. En af favoritterne er det respektindgydende og storslåede Palacio Real, som i al sin pragt er et mægtigt syn. Paladset tager sig allerbedst ud i skæret fra en gylden aftensol.

Læs mere: 15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

Palacio Real

4. Gå på torv-safari

Madrid er fyldt med torve og pladser, du finder simpelthen ‘plazas’ overalt. Spanierne er meget sociale og mødes ofte på torvene, der hver især har deres egen unikke charme. Kvarteret La Latina rummer rigtig mange torve, som er værd at besøge. Du må heller ikke gå glip torvet over dem alle: Det store og overdådige Plaza Mayor.

Plaza Mayor

5. Det grønne Madrid

Madrid er mest by og lidt vand, men byen mangler af den grund ikke skønne, grønne områder. Byens centrale park hedder Parque del Retiro og er en ægte oase, hvor du kan slå dig ned og slappe af efter en dag med et tætpakket program i byen. Op til parken ligger den botaniske have Real Jardín Botánico de Madrid. Det koster et par euro i entré, men oplevelsen med blomster, blade og rislende springvand er småpengene værd. En anden grøn attraktion er den smukke slotshave Jardines del Campo del Moro bag Palacio Real.

Jardines del Campo del Moro

6. Shop løs

I Madrid er der shopping for enhver smag, hvad end det skal være dyre tøjmærker langs den store boulevard Gran Vía eller alternative hipster-butikker i kvarteret Chueca. Hvis du er vild med loppefund, bør et søndagsbesøg på loppemarkedet El Rastro være obligatorisk. Om søndagen omdannes store områder i kvartererne La Latina og Lavapiés til et loppemarked i et sjældent set omfang – hvor utallige boder og stande fyldes med diverse mere eller mindre uundværlige ting og sager.

Shop løs i Madrid

7. Fyrige toner og klappende kastagnetter

Find din indre spanier frem ved at danse løs til rytmen af kastagnetter og lad dig forføre af vemodige spanske kærlighedsserenader. På mange steder i byen kan du opleve et fyrigt flamencoshow. Foretrækker du at indtage dansegulvet selv, kan det i stedet anbefales at styre mod nogle af byens salsasteder: Tropical House, El Son Cubano og Azúcar byder alle på en uforglemmelig oplevelse!

Lad dig forføre af den spanske flamenco

8. Kultur for alle

Spanien har opfostret mange stjerner på kunsthimlen og har virkelig sat et aftryk til eftertiden. Faktum er, at kunst gennemsyrer hele Madrid med alt fra farverig gadekunst til kunstmuseum i verdensklasse. Planlæg fx et besøg på kulturcentret La Casa Encendida eller nogle af museerne langs den store avenue Paseo del Prado. Det smukke krystalpalads samt kunsthallen Palacio de Cristal ved Parque del Retiro er også seværdigt. Med overskriften ‘Kultur for alle’ ville det være mangelfuldt ikke at nævne fodboldkulturen. Fodboldholdene Real Madrid og Atlético Madrid har definitivt og eftertrykkeligt sat Madrid på verdenskortet!

Palacio de Cristal

Vil du læse mere om Annikas rejser? Så kan du besøge hendes svenske blog Resfredag eller lytte til hendes resepodcast.

Se mere om Spanien:

[10 bedste steder i Spanien](https://www.skyscanner.dk/nyheder/10-bedste-steder-i-spanien)

15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

17 smukkeste steder på de Baleariske øer, Spanien: Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza

*Opdateret juni 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.