Kort

Fly til Sevilla

Sevilla, Spaniens fjerdestørste by, er et slaraffenland af middelalderarkitektur, shoppingmuligheder i topklasse, lækker mad og farverige fester samt et væld af kulturelle oplevelser. Floden Guadalquivir, som deler Sevilla i to, har bragt rigdom til byen gennem århundrede og forbinder den til omverdenen via Middelhavet. Herfra rejste den opdagelsesrejsende Columbus ud og hans jordiske rester hviler i domkirken. Sevilla er især berømt for sin velbevarede historiske bydel, der har mere 2200 år bag sig. Byens storslåede påskeoptog tiltrækker også hvert år mange besøgende.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sevilla er en af de varmeste byer i Europa. Sommerdagene er meget tørre med en gennemsnitstemperatur på ca. 28 grader og når ofte over 40 grader. Vinteren er mild med november og december som de vådeste måneder.

Kom omkring

Det offentlige transportsystem er meget velfungerende, hvad enten du hopper på bus, metro, sporvogn eller en af de cirka 2500 betalingscykler, som byen stiller til rådighed. Aftal pris med taxaen på forhånd. Med et Sevilla-kort kan man få store rabatter til både transport og attraktioner.

Åbningstider

De fleste af Sevillas butikker holder siesta mellem 14 og 17, men er til gengældt åbne til langt ud på aftenen. Et par af shoppingcentrene holder åbent hele dagen. 

Drikkepenge

For de lokale er det ikke kutymen at give drikkepenge i Spanien, slet ikke hvis det bare drejer sig om en kop kaffe eller en tur i taxa. På restauranter lægger man dog mindst nogle euros og op efter alt afhængig af kvalitet og service. Piccolo og stuepige ca. 1 euro pr. taske/nat.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Spanien, Calle Serrano 26 – 7o, 28001 Madrid

Tel: +34 914 318 445   E-mail: madamb@um.dk

Konsulatet i Sevilla, Tel: +34 954 296 909    E-mail: gustavo.marti@maersk.com

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Sevilla katedral: Verdens tredjestørste og Spaniens største kirke bygget i årene 1402-1506, hvor der tidligere lå en moske. Herfra står kun minareten La Giralda tilbage ombygget til et klokketårn, som tilsammen med katedralen udgør byens vartegn og måske mest imponerende bygningsværker. På UNESCOs verdensarvsliste.

2. Reales Alcázares: Oprindeligt en maurerborg og siden beboet af kristne konger. Byggeriet fandt sted i perioden 1350-1369. Alcázar omfatter tre paladser, hvor gulve, lofter og vægge i sig selv er komplicerede kunstværker. Er ligesom katedralen og den gamle børs, Archivo general de Indias,på UNESCOs verdensarvsliste.

3. Barrio de Santa Cruz: Det tidligere jødekvarter og i dag Sevillas mest maleriske kvarter. I 1600-tallet var det adelsmændenes foretrukne adresse. Hyggelige cafeer i de smalle gader og gode restauranter gør stedet ideelt til en romantisk middag.

4. Museo de Bellas Artes: Kunstmuseet i den historiske klosterbygning har 15 udstillingsrum, der viser Sevillas lange malertradition fra den gotiske periode frem til 20.århundrede. Udendørs marked om lørdagen.

5. Flamenco: Oplev det spanske temperament gennem dansen enten som tilskuer eller deltager, der danses overalt i byen. Sevillas har også et Flamencomuseum, hvor man kan få hele historien med.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 700.000 (Stor-Sevilla 1.6 mio.)
Valuta: Euro € (EUR)
Landekode: (00) 34
Religion: Cirka 69 % katolikker
Tidszone: UTC+1 (som i Danmark)
Officielt sprog: Spansk

Steder at bo

Hotel i Sevilla

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Sevilla

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Sevilla: Sevilla.
edelweiss air, Transavia France, easyJet, transavia, Vueling Airlines, TAP Air Portugal, Air France og Volotea flyver alle direkte til Sevilla.
Den billigste måned at flyve til Sevilla i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.