nyheder 10 af Danmarks bedste sommerbyer

Alle artikler

10 af Danmarks bedste sommerbyer

Sommer i Danmark er dejligt - vi har lavet en liste over 10 af Danmarks bedste byer om sommeren, mange har en strand i nærheden.

Download vores app

Danmark er dejligt om sommeren, og i alle byer hersker der en skøn stemning af liv og sommercharme. Det er svært at vælge nogle ud, men her er 10 gode bud på skønne sommerbyer – de er listet i tilfældig rækkefølge, og er ment som inspiration til at nyde vores dejlige land i sommeren!

1. Skagen, Vendsyssel

Skagens kendte gulkalkede huse med de røde tage ligger under den høje blå himmel, med havets lys blinkende overalt. På Skagen Museum kan du opleve verdensberømte Skagensmalere Krøyer og Ancher´s verdensberømte mesterværker, byens midte byder på idyl med de små stier mellem husene, her er masser af lækre restauranter i små hyggelige gader, butikker, og en lang række arrangementer sommeren igennem. Med sådan en overflod af skønhed er det ikke sært at kunstnere og bohemer valgte netop Skagen som kunstnerreservat, og at Skagen i dag byder velkommen til både jetsettere og såkaldt almene turister. Om sommeren føles det som om her er festival hver dag. Grenen er et must at besøge, for her mødes de to have, Skagerrak og Kattegat, og du kan være heldig at sige hej til en sæl, der slikker sol i sandet her. Kommer du i båd om sommeren, så tjek om der er plads i havnen inden du stikker ind – her er trængsel i bådehavnen. Og så har byen også den anerkendte Skagen Festival at byde på.

Find billige flybilletter til Aalborg

Find hotel i Skagen

Hygge i Skagen

Hvem af Skagensmalerne vil mon male mig?

2. Svaneke, Bornholm

Svaneke har flere unikke ting at byde på: Denne lille, smukke solskinsby ved det blå hav, har en af landets absolut hyggeligste havnefronter, omkranset af safrangule bindingsværkshuse. Her er røgeri, det velrenommerede mikrobryggeri Svaneke Bryghus og Restaurant, suveræne spisesteder, glaspusteri og mange spændende specialforretninger. Svaneke er også et af de meget få steder her i landet hvor du kan se morbær- og figentræer i haverne. Svaneke har fået meget anerkendelse internationalt for at bevare byens autentiske historiske præg. Svaneke er en skøn og levende, ja endda trendy sommerby – her summer af liv i stræder og gader. Ekstra tip: Tag en gåtur på stien mellem Svaneke og Listed, langs vandet. Smukt!

Find billige flybilletter til Rønne

Find hotel i Svaneke

Læs mere: Fantastiske Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm: Natur, strande og oplevelser

Solgule Svaneke

Østersøen klædt i sommerblåt

3. Faaborg, Fyn

Den sydfynske perle Faaborg ligger utroligt naturskønt med kig til Det Sydfynske Øhav – og med de idylliske Svanninge Bakker bag sig. Fra disse bakker har du en fantastisk udsigt over Faaborg og det fynske øhav. Faaborgs midtby har bittesmå smalle stræder, bindingsværkshuse, og en afslappet stemning. På havnen finder du et væld af både og også gamle træskibe, og også Faaborg røgeri, hvor du kan nyde delikatesser. Det er også på havnen sommerens mange events finder sted, bl.a. kan du hver onsdag mellem april og september se imponerende veteranbiler – og knallerter! – her, og her holdes også musikarrangementer. Du kan slentre forbi middelalderporten Vesterport, og se Skt. Nikolajs kirketårn, der er Faaborg’s vartegn. Her er gallerier, historiske bygninger med spændende maritime historier, samt spændende specialbutikker. Du kan besøge det tidligere Faaborg fængsel, Arresten, og Faaborg Museum, hoppe i de blå bølger fra Faaborg Havnebad, eller tage på smuk sejlads – eller leje kajak.

Find hotel i Faaborg

Læs mere: Fantastiske Fyn, Øhavet og Langeland – de bedste byer, natur og oplevelser

Faaborg Museum er et besøg værd – om du er kongelig eller ej 😉

4. Gilleleje, Sjælland

Gilleleje havn og det omkringliggende område er en rigtig sommerby, du kan spise friskfangede fisk på havnens spisesteder, her er let adgang til strande, og her er virkelig fine små butikker, med et stort udvalg. Samtidigt er Gilleleje en moderne sommerby, her er intet problem med at få lækre avocadomadder på hjemmebagt rugbrød, her er lækre hjemmelavede is, og her er et dejligt sommerliv. Byens havn er hjertet i byen, og det er også her der holdes en række musik- og festlige events om sommeren. Gilleje kan prale af et ganske særligt mindesmærke; en skulptur der er doneret af Israel, som tak til de mange fiskere der langs den nordsjællandske kyst, sørgede for at de danske jøder kom i sikkerhed i Sverige, under Anden Verdenskrig. Gilleleje ligger også godt for en vandretur langs vandet – her går stier langs kysten der kommer forbi små hyggelige strande, både vestover, men også mod Helsingør.

Find hotel i Gilleleje

Du spiser få meter fra havn og hav – mere friskt bliver det ikke

Hyggetur langs vandet, Gilleleje

5. Sønderho, Fanø, Vadehavet

Ved sydspidsen af den smukke Vadehavsø Fanø ligger Sønderho, med sine cirka 300 velbevarede og fredede, stråtækte skipperhuse, alle fra 1700- og 1800 tallet. Husene og byen putter sig mellem klitterne, og skaber et fantastisk bymiljø. Udover adgang til Fanøs skønne strande, har både Sønderho og Nordby fine gallerier, masser af kunst – og kunstnere, der skaber et livligt udbud af events, særligt om sommeren. Her er masser af muligheder for vandrere og sportsfolk, du kan prøve kite-buggy, spise østers, se sæler, og gå på jagt efter smukt rav på strandene. Her holdes også en del koncerter og andre events. I 2011 blev Sønderho kåret som Danmarks smukkeste landsby af Bygningskultur Danmark.

Find hotel i Sønderho

Masser af sommeraktiviteter på Fanø

6. København, Sjælland

København summer af liv om sommeren, og nogle af de bedste steder at befinde sig er naturligvis ved vandet: Fx på velkendte Nyhavn, Christianshavns kanaler, eller ved det populære Islands Brygge Havnebad. Et nyt hotspot er Refshaleøen, hvor nye chill out steder og restauranter er dukket op, som fx Papirøen. Du kan også nyde Københavns mange kulturudbud, fra klassikere som Rundetårn, Tivoli og Statens Museum for Kunst, til det ny-istandsatte enorme Experimentarium i Hellerup, eller et smut til Bakken i Klampenborg. Er du ung og danselysten, så sæt kursen mod Kødbyen, er du mere sulten, så er spisestederne her i Kødbyen også et hit, med et rigt udvalg af spisesteder med virkelig lækker mad. Vesterbro og Nørrebro har masser af unika butikker, og lækre øko kaffesteder. København bugner af koncerter, festivaller, markeder og events sommeren igennem. Og så kan du også komme til stranden i København, 10 minutters metro tager dig til Amager Strand, en dejlig bred sandstrand med klart vand, og udsigt til Sverige.

Find billige flybilletter til København

Find hotel i København

Læs mere: 10 fantastiske restauranter i København

nyhavn

Nyhavn er en klassiker, og her ER dejligt en sommerdag, eller aften

Islands Brygge havnebad – hop!

7. Ebeltoft, Djursland

Ebeltoft, der ligger på Djursland, er en af Danmarks populæreste feriebyer, og det er ikke sært, for her finder du superhyggelige bymiljøer og supergode strande i en stærk sommerkombination. Ebeltoft Rådhus er i sig selv en attraktion, og i særlig grad for brudepar, der gerne vil giftes på dette idylliske smukke rådhus. Ebeltoft ligger med sine fine brostensgader på en bakke ned til smukke Ebeltoft Vig, og lokker gæster til med mange gode restauranter, det smukke gamle træskib, ‘Fregatten Jylland’ og et helt fantastisk glasmuseum, Glasmuseet Ebeltoft – og så ligger Ebeltoft tæt dejlige strande og på billedskøn natur; bl.a. de nærtliggende Mols Bjerge.

Læs mere: Fantastiske Jylland: Bedste strande, byer, natur og oplevelser

Sommerstemning ved Ebeltoft Rådhus

Det kosmiske rum på Glasmuseet i Ebeltoft – helt unikt

8. Mariager, Kronjylland

Mariager kaldes også "Rosernes by", for hele byen blusser af blomster om sommeren, bl.a. de smukke stokroser, i alle farver. Mariager ligger helt vidunderligt ved Mariager Fjord, med rullende græsbakker ned til fjorden, og med gode muligheder for de golfglade! Du kan bade i fjorden, men også bade i saltbade i Saltcenteret, og du kan fremfor alt nyde byen skønhed. Byens og egnens historie fortælles på Mariager Museum, og fornemmes klart i den imponerende Mariager Klosterkirke. På det hyggelige torv ligger det charmerende Hotel Postgården, hvis ældste bygning er fra 1700-tallet. Området omkring Mariager byder som nævnt på et skønt kuperet terræn, og smukke fjordbredder, bla. med golfbaner. Men du kan også besøge det spændende Mariager Saltcenter der ligger på havnen, køre 19 km med gamle veterantog, eller sejle med den gamle hjuldamper Svanen. Men mest af alt er Mariager bare billedskøn at slentre i – alene byens døre er et besøg værd!

Find hotel i Mariager

Mariager ligger smukt ved Mariager fjord

Mariagers mange farverige døre er en stor del af byens idyl

Roser er alle vegne i Mariager by – selv i kopperne!

9. Aarhus, Østjylland

Aarhus er Kulturby 2017, så særligt i 2017 bobler byen af liv, – men Aarhus har rigeligt at byde på, også uden denne kæmpe begivenhed. Her er god shopping, verdenskunst på Aros, gode spisesteder, spillesteder og clubs. Her er også det nyligt helt ombyggede Moesgaard museum, der ligger midt i den smukke skov og byder på virkelig populære udstillinger, der har trukket hobevis af gæster, og museet ligger endda tæt på den lækre Moesgaard strand. Aarhus kan også byde på det fine Marselisborg Slot og den store park med kig til vandet, og ved Tangkrogen afholdes en lang række koncerter og andre events. Du kan slentre gennem Latinerkvarteret, hvor du finder gode cafeer, og et væld af hippe unika butikker, og tage en hviler ved Vadestedet ved åen, – der i øvrigt benævnes som "Abegrotten" af de lokale! Humor er også en stor del af Aarhus’ charme!

Find hotel i Aarhus

Læs mere: Top 10 oplevelser i Aarhus

Latinerkvarteret, Aarhus – dejlige cafeer og skønne butikker

Olafur Eliassons Rainbow Panorama, Aros Museum of Modern Art

10. Sønderborg, Sønderjylland

Sønderborg ligger fint placeret, og har en dejlig havnefront, der er helt perfekt at hygge sig på om sommeren. Samtidigt kan du opleve Sønderborg Slot, og byen giver også let adgang til gode strande og spændende udflugter, både til Tyskland, Als, eller hvad med en tur ud i den unikke Tøndermarsken. Sønderborg er også vært for en masse events af stablen sommeren igennem, og særligt kendt er de mange ringridnings-turneringer, hvert med sit tema – og hver turnering betyder heldigvis også ofte byfest, med spisning, musik og andre aktiviteter udover ridningen, som ellers er virkelig spændende! Her er også god mulighed for at smage sønderjyske delikatesser, og du kan finde sønderjysk kaffebord på mange cafeer. Se program for ringridningsdagene her.

Find hotel i Sønderborg

Sønderborgs hyggelige havnefront

Få flere tips til oplevelser i Danmark:

Danmarks bedste strande

10 magiske steder i Danmark

10 magiske steder i Danmark nr 2: Anderledes oplevelser fra flagermushuler til mystisk ø

*Ny edit april 2018. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort