Kort

Fly Thessaloniki

Grækenlands næststørste by ligger 520 kilometer nord for hovedstaden Athen. Thessaloniki blev grundlagt helt tilbage i 315 f.Kr. og er rig på historie. Byen var både vigtig i Romerriget og Det Byzantinske Rige, hvor den var imperiets næststørste.

De mange levn fra dengang er naturligvis blandt Thessalonikis største attraktioner i dag, hvor byen fungerer som moderne metropol med prisvindende renovationsarbejde og et rådhus fra 2009 i centrum for det hele.

Thessaloniki betragtes desuden som Grækenlands kulturhovedstad med masser af festivaler hvert år.

Visum

Grækenland er visumfri i op til 90 dage for danske statsborgere med gyldigt pas. Klik her for mere information.

Sæson

Thessalonikis beliggenhed ved kysten giver byen et fugtigt subtropisk klima med sommertemperaturer over 30 grader og vintertemperaturer, der i kolde år når ned på omkring -10 grader.

Kom omkring

Offentlig transport i Thessaloniki foregår med bus mellem klokken fem om morgenen til kort efter midnat. Byens areal er en smule større en Aarhus, så man kan også komme vel omkring til fods.

Åbningstider

De fleste museer holder åbent tirsdag – søndag fra 9.00 til 14.30/15.00, mens butikkernes åbningstider varierer efter butikstype og ugedag – dog typisk som minimum fra 9.00 – 14.00.

Drikkepenge

På ”turistrestauranter” vil drikkepenge ofte være inkluderet og angivet på regningen. I disse tilfælde er det normalt at runde op. På de mere traditionelle restauranter betaler man normalt drikkepenge på 10 til 20 procent. Vær i øvrigt opmærksom på, at mange steder i Thessaloniki (og Grækenland i det hele taget) ikke accepterer betalingskort. 

Information og nødstilfælde

Det danske konsulat i Thessaloniki: Komninon 26, GR-54624 Thessaloniki, Tlf.: (2310) 284 065 / (2310) 323 440

Seværdigheder

1. Det Hvide Tårn: Byens varemærke blev bygget for omkring 900 år siden og blev gennem årene brugt som både fort og fængsel. I dag fungerer Det Hvide Tårn som et historisk bymuseum.

2. Aristoteles-pladsen: Den smukke plads er omringet af havet på den ene side og med de mange imponerende bygninger og caféer rundt om, danner den rammen om flere af byens festivaler.

3. Thessalonikis arkæologiske museum: Museum med udstillinger fra arkæologiske udgravninger i både Thessaloniki og den øvrige græske region Makedonien.

4. Galerius-buen og mausoleum: Dette kompleks blev bygget under den romerske kejser Galerius og blev efterfølgende brugt som henholdsvis kirke og moske under forskellige herredømmer.

5. Ladadika: Denne bydel har masser af restauranter, caféer, taverner, barer og natklubber i alle mulige afskygninger.

Hurtige fakta

Indbyggere: Cirka 791 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 30

Religion: Ortodoks kristendom

Tidszone: UTC+2 (+1)

Officielt sprog: Græsk

Steder at bo

Find hotel i Thessaloniki

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Thessaloniki

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Thessaloniki: Thessaloniki.
Ellinair, Delta, Gulf Air, Transavia France, Olympic Air, KLM, transavia og Singapore Airlines flyver alle direkte til Thessaloniki.
Den billigste måned at flyve til Thessaloniki i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.