Kort

Fly til Phnom Penh

Opdateret oktober 2017

Find billige flybilletter til Phnom Penh Lufthavn
Det er ikke muligt at flyve direkte fra Danmark til Phnom Penh, men du kan sagtens rejse til Cambodjas hovedstad hele året med en eller flere mellemlandinger undervejs. Du skal regne med en flyvetid på mindst 13-15 timer, og de billigste flybilletter kan fås til cirka 1500 DKK.

Med Skyscanners søgefunktion kan du hurtigt finde den billigste billet eller den hurtigste flyvetur, alt efter hvad der er vigtigst for dig. Du vælger den dato, du vil rejse, og så finder vi den billigste billet til dig. Hvis du er fleksibel med din rejsedato, kan du også benytte Skyscanners 'Hele måneden' –søgefunktion, hvor du kan se flypriserne for en måned af gangen. Hvis du vælger 'Billigste måned', finder du den måned på året, hvor det er billigst at flyve til Phnom Penh. 

Læs mere: 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Phnom Penh
Billetpriserne til Phnom Penh ligger nogenlunde stabilt, så selvom det i udgangspunktet er bedst at være i god tid, kan du ofte få billige flybilletter med relativ kort varsel. Hvis du vil sikre dig den billigste flybillet, behøver du ikke selv at overvåge priserne, det gør Skyscanners Prisagent for dig helt gratis. Prisagenten sammenligner løbende priserne og giver dig besked, når den ændrer sig. Under din rejsesøgning, skal du bare klikke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, både når prisen stiger og falder.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Phnom Penh Lufthavn
På nuværende tidspunkt er der ingen danske lufthavne med direkte flyforbindelse til Phnom Penh. Men du kan flyve fra både Jylland og København med mindst en mellemlanding.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Phnom Penh Lufthavn
Adskillige flyselskaber flyver til Phnom Penh, du kan fx rejse med Thai Airways hele vejen fra København via Bangkok eller skifte selskab undervejs og bruge Bangkok Airways eller Silk Air.

Phnom Penh Internationale Lufthavn
Phnom Penh Internationale Lufthavn ligger mindre end 10 km vest for hovedstadens centrum. Lufthavnen består af to terminaler til henholdsvis indenrigs- og udenrigstrafik samt en VIP Terminal. Der ligger en håndfuld butikker i det internationale afgangsområde, som blandt andet sælger toldfri varer, souvenirs, brugskunst, bøger og skønhedsprodukter. Der er serveringssteder i både afgangs- og ankomstområdet, heriblandt Cambodias første Starbucks.

Til den videre transport er der flere muligheder. Bybussen nr. 3 med aircondition er den billigste transport til centrum til mindre end 3 DKK. Man kan også vælge en taxi til knap 80 DKK, en tuk tuk til cirka 50 kroner eller den noget mere risikable transport med en motorcykel, også til omkring 50 DKK. I alle tilfælde hold øje med din bagage. Hvis du vil leje en bil i lufthavnen, kan du bruge Skyscanners søgemaskine til at få overblik og fx sammenligne priser og bilmodeller.

Bedste rejsetid
Siden du er sikret varme og solskin året rundt, er det mest regnvejret og luftfugtigheden, du behøver at tage højde for. November til april er den tørre periode, hvor der kun falder lidt regn, næsten ingen i januar/februar. December og januar er da også de mest populære måneder at besøge byen, hvor varmen er mindre intens, men det betyder til gengæld flere turister på godt og ondt.

Vejret i Phnom Penh
Der er kun små udsving i den årlige gennemsnitstemperatur, som ligger mellem cirka 26-30 grader, men dage med op til 40 grader er ikke usædvanlige og forekommer særligt i foråret. I Phnom Penh varer regnsæsonen fra maj til oktober og topper i september/oktober med omkring 270/250 mm regn.

Attraktioner og seværdigheder i Phnom Penh
Cambodias hovedstad, Phnom Penh, var engang kendt som en af Sydøstasiens smukkeste byer, men er i dag nok bedre kendt for sin grusomme fortid med folkedrabet under De Røde Khmerer. Hvis du vil vide mere om den del af landets historie, kan du besøge Toul Slen Genocide Museum i det tidligere fængsel S-21 eller det buddhistiske monument ved massegraven Killing Fields med over 8000 kranier bag glas og ramme. Men tag ikke fejl, Phnom Penh er på trods af sin dystre historie stadig en eventyrlig by med masser af smukke gulbelagte templer og venlige og imødekommende indbyggere. 

Området langs Mekongfloden, kaldet Sisowath Quay, er fuld af liv og både de lokale og turister strømmer hertil for at nyde stemningen, udsøgte restauranter, caféer, barer og butikker samt alle de gadehandlende. Det er også her mange starter deres bytur, inden de tager videre til diskotekerne nær Golden Sorya Mall, hvor du kan shoppe i mere vestligt orienterede butikker i dagstimerne. Er du vild med shopping, er her flere indkøbscentre, gallerier og markedspladser, besøg fx det russiske marked, hvor du kan købe det fineste silke. Og så må du selvfølgelig ikke gå glip af en af hovedstadens største attraktioner, det formidable Kongepalads og Sølvpagoden med sine 5000 glitrende sølvfliser. Og har du smag for forgyldte templer kan du fortsætte til Wat Ounalom. Savner du aktiviteter, kan du fx kaste dig over sejlture på Mekongfloden, golfbaner, dykkerfaciliteter eller lære at lave cambodiansk mad, velbekomme!

Attraktioner:
The Royal Palace
Silver Pagoda
Wat Ounalom
Wat Phnom
Wat Botum
Sisowath Quay (Riverside)
The National Museum of Cambodia
Tuol Sleng Genocide Museum
The Killing Fields of Choeung Ek
Independence and Liberation Memorials
The Grand Post Office
Central Market
Russian Market
Raffles Le Royal Hotel
Olympic Stadium 

Læs også: 7 fantastiske steder i Cambodia

Hoteller i Phnom Penh
Hvis du mangler et sted at sove i Phnom Penh, kan Skyscanner hjælpe dig med at finde et godt hotel eller anden form for overnatning. Med vores søgeværktøj kan du sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter: Find hotel i Phnom Penh.

Flere tips

Top 10 Asien eventyr på budget – det bedste af Asien

11 magiske steder i Sydøstasien

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Phnom Penh

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Phnom Penh: Phnom Penh.
JC International Airlines, Qatar Airways, SilkAir, Shenzhen Airlines, Cathay Pacific, Bangkok Airways, Shandong Airlines og EVA Air flyver alle direkte til Phnom Penh.
Den billigste måned at flyve til Phnom Penh i er april.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.