Kort

Fly til Manchester

Manchester kaldes for ”Nordens hovedstad” og betragtes i mange henseender som Storbritanniens storby nummer to efter London. Det skyldes ikke bare antallet af indbyggere, men også de mange muligheder inden for kultur, shopping, underholdning og sport hele året rundt.

Visum

Visumfrit i op til 180 dage med gyldigt pas. Se yderligere oplysninger her.

Sæson

Manchester har nogenlunde samme sommertemperaturer som i Danmark, men noget mildere vintre.

Kom omkring

Manchester har et effektivt offentligt transportsystem, der er fordelt mellem busser, sporvogne og tog. De kan tage dig rundt i centrum, yderområderne og til talrige destinationer i resten af Storbritannien.

Åbningstider

Manchester betragtes som lidt af et shopping-paradis. De fleste af de mange butikker, stormagasiner og shopping-centre holder åbent syv dage om ugen året rundt fra 9 til 17:30 eller senere (dog nogle kortere søndagen).

Drikkepenge

Drikkepenge er nogle steder inkluderet i regningen. Hvis ikke, gives normalt omkring 10 % på restauranter og pubs.

Information og nødstilfælde

Danmarks konsulat i Manchester: Beaumont House, 455 Chester Road, Old Trafford, Manchester, M16 9HA Tlf.: (0161) 300 5375 E-mail: consulate@cwconsult.org

Alarmtelefon: 112 eller 999

Seværdigheder

1. Old Trafford: ”Drømmenes teater” bliver hjemmebanen for Englands mest succesrige fodboldklub, Manchester United, kaldt. Stadion kan besøges også uden for kampdage. Alternativt kan man naturligvis også besøge lokalrivalerne Manchester Citys hjemmebane, City of Manchester Stadium.

2. Castlefield: Et beskyttet byområde, der blandt andet er hjem for resterne af det romerske fort Mamucium (som senere gav navn til Manchester). Det er også muligt at opleve noget så sjældent som vildt dyreliv midt i en storby her.

3. The Curry Mile: Trods navnet er dette område i det sydlige Manchester ”kun” cirka en halv mil langt. Til gengæld bugner de 800 meter af restauranter med karry-baserede gastronomiske oplevelser fra Mellemøsten og det sydlige Asien.

4. Manchester katedral: Manchesters borgere kan delvist takke Danmark for opførslen af byens smukke katedral for over 500 år siden. Den blev nemlig opført, hvor en ældre kirke havde stået, indtil danske vikinger ødelagde den i det 10. århundrede.

5. The Gay Village: Et af Europas ældste homoseksuelle communities ligger i Manchester og er kendt for sin tolerance mod alle slags mennesker. Her er masser af festlige natklubber og pubs, som er velbesøgte af mennesker af enhver seksuel orientering.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 504 000

Valuta: Britiske pund (GBP)

Landekode: 44

Religion: Lidt over halvdelen menes at være kristne

Tidszone: UTC

Officielt sprog: Engelsk 

Steder at bo

Find hotel i Manchester

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Manchester

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Manchester: Manchester.
Oman Air, Nouvelair, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer, TUI, Thai Airways og Garuda Indonesia flyver alle direkte til Manchester.
Den billigste måned at flyve til Manchester i er januar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.