Kort

Fly til Liverpool

Havnebyen Liverpool i det nordvestlige England er specielt berømt for sin musikscene lige fra The Beatles til det Kongelige Symfoniorkester samt byens to fodboldhold, Everton og Liverpool. Byen er blandt de mest anbefalede feriedestinationer i verden og byder på alt, hvad man forventer af en storby med spændende museer, lækre spisesteder, Europas ældste Chinatown, varieret arkitektur og kulturelle oplevelser, der står i kø.

Visum

Visumfri i op til 180 dage, gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.

Sæson

Vejret minder i stor grad om det danske med lune somre og kølige vintre, regnen falder regelmæssigt året igennem.

Kom omkring

Liverpool er ikke større end, at man ofte kan gå fra A til B. Adskillige busselskaber servicerer byen sammen med regionale toge. De klassiske sorte taxaer er nemme at praje på gaden, men dyrere end de private taxaer.

Åbningstider

Mange butikker holder åbent indtil klokken 20 i hverdagene og til 17 om lørdagen. Ligeledes har mange butikker åbent om søndagen.

Drikkepenge

Hvis drikkepenge ikke er medregnet gives ca. 10 % til tjeneren og i taxaen, mens de på pubber og lignende ikke forventer drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i England, 55 Sloane Street, London SW1X 9SR  

Tel: +44 (0)20 7333 0200    E-mail: lonamb@um.dk 

Konsulat i Liverpool, Merlin Park, Ringtail Road, Burscough, L40 8JY

Tel: +44 (0) 1704 894 785    E-mail: royaldanishconsulate@dantechuk.com

Alarmtelefon: 112 eller 999

Seværdigheder

1. Albert Dock: Havneanlægget blev grundlagt i 1846 og spillede i mere end 100 år en vigtig rolle i byens og hele Storbritanniens historie. I dag huser de gamle bygninger, der er på UNESCOs liste over verdenskulturarv, adskillige populære museer, barer og restauranter.

2. The Beatles Story: Et af de mange museer på Albert Dock som bl.a. udstiller en række sjældne fotografier af gruppen, deres instrumenter og rekonstruktioner af Abbey Road Studios.

3. Liverpool Katedral: Den spektakulære kirke i nygotisk stil fra 1978, som det tog 74 år at bygge, rummer Englands største orgel og verdens tungeste klokker.

4. Fodbold: Der er god mulighed for at opleve byens mest populære sport - fodbold i topklasse, hvad enten man er Liverpool eller Everton fan.

5. The Walker Art Gallery: Galleriet åbnede i 1877 og har i dag en af landets fineste samlinger af skulpturer og malerier fra 1300-tallet og frem til i dag.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 466.000 (Stor-Liverpool 818.000)

Valuta: Pund Sterling £ (GBP)

Landekode: (00) 44

Religion: Flest kristne, heriblandt mange katolikker

Tidszone: UTC+0

Officielt sprog: Engelsk

Steder at bo

Find hotel i Liverpool

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Liverpool

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Liverpool: Liverpool.
Stobart Air, Blue Islands, easyJet, Laudamotion, Wizz Air, Vueling Airlines, Blue Air og Ryanair flyver alle direkte til Liverpool.
Den billigste måned at flyve til Liverpool i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.