COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder tips Kabinepersonalets 10 bedste flytips

Alle artikler

Kabinepersonalets 10 bedste flytips

I betragtning af, hvor meget planlægning der er nødvendig før en tur, og at lange flyvninger ofte resulterer i kedelige bivirkninger såsom jetlag, er der mange mennesker der føler, at de har brug for en ferie til, for at komme sig efter en ferie! For at gøre din næste tur så behagelig som muligt, har Skyscanner interviewet kabinepersonale fra forskellige flyselskaber, og vi har udarbejdet en liste over deres top 10 rejsetips.

1. Hvordan bliver du opgraderet på din flyvning?

Mens alle flyselskaber har sine egne retningslinjer mht. opgraderinger, så hjælper det generelt, at ‘du ikke er en total idiot ved check-in skranken, uanset hvilket selskab du flyver med’ (sagt af en stewardesse). En hysterisk opførsel ødelægger alle chancer for at få en opgradering. Tilmeld dig i stedet et loyalitetsprogram – især hvis du har en præference for et bestemt luftfartsselskab. De fleste flyselskaber vil ønske at opgradere deres loyale kunder.

Læs mere: Hvordan bliver du opgraderet til business class? Her er 15 gode råd.

2. Hvordan undgår man at betale for bagage overvægt?

‘Pak mindre!’, sagde en stewardesse, med et stort smil. Men hvis det ikke altid er en mulighed, så er der nogle fordele ved at vælge den rigtige taske. Vælg altid en blød taske, såsom en rygsæk, som håndbagage, i stedet for en taske med hjul.

De fleste flyselskaber vejer ikke din håndbagage, hvis det ikke er indlysende at den er alt for tung, så sørg for at lade som om den er fnuglet (selvom den vejer omkring 20 kg). Et andet tip er at bære flere lag tøj – lufthavne og fly er alligevel iskolde! Vores foretrukne tip er, at ‘hvis du besøger venner og familie, så køb evt. gaver i Duty Free, så du ikke propper din taske’.

Læs mere: Pak perfekt! 12 tips: Sådan får du magisk plads i kufferten

3. Hvad er den bedste plads i flyet?

‘Gang! Gang! Gang!’ svarer en flysteward. Der er meget, der taler for en gangplads – det er nemt at komme ud på toilettet, du kan strække dine ben ud i gangen (men lad lige være med at spænde ben for personalet!), og når du er i luften, kan du nemt skifte til en anden tom plads, måske på en tom række. Trods dette, viser en tidligere undersøgelse foretaget af Skyscanner, at omkring 60% af rejsende foretrækker vinduesplads. I sidste ende er det et personligt valg – men se mere her:

Læs mere: 6 bedste tips: Sådan får du den bedste plads i flyet

4. Hvad er alkohol grænsen på en flyvning?

På trods af hvad du har læst om dette, afhænger det primært af to faktorer: din opførsel og kabinepersonalets humør. Da alle kan tåle forskellige mængder af alkohol, fører personalet konstant tilsyn med passagererne for at se, om der er tegn på, at de er lidt for lallede, og hvis det er tilfældet, så vil det sandsynligvis være deres sidste drink! Og husk: det drejer sig om flyets sikkerhed, ikke om at personalet er ufestlige party poopers.

5. Hvordan beroliger man små børn, der græder konstant?

Det vil naturligvis variere fra barn til barn, men generelt set er det en god idé at vise dem kabyssen, fordi det er spændende at se – distraktioner hjælper ofte, for nogle børn skriger, når de keder sig. Slik er en dårlig idé her: Giv aldrig dit barn sukker, det gør dem mere urolige. Desuden græder mange børn ved start og landing, på grund af trykket i ørerne, og det bedste er at distrahere dem mens flyet letter eller lander. Et æble, en historie, alt dur.

6. Hvor meget koster det at medbringe kæledyr på flyet?

Det afhænger helt af flyselskabet og dets begrænsninger, samt størrelsen af ​​dit kæledyr. Desuden er der regler om, hvor mange dyr der i alt får lov til at være ombord, så det er bedst at booke lang tid i forvejen. Nogle dyrearter er det ikke tilladt at tage med ombord, på grund af deres genetiske karakteristika, der gør, at de ikke bør flyve. Sørg for at læse grundigt om flyselskabets politik, så du ikke bliver overrasket, når du ankommer til lufthavnen med din lodne ven.

7. Hvordan kan du sikre dig, at din bagage kommer først?

Den nemmeste måde er at sørge for, at din taske bliver mærket "Prioriteret bagage". Hvis du er en hyppig rejsende, er der tendens til at den bliver det automatisk, men ellers kan det hjælpe at spørge pænt, og få en etiket at sætte på. Det hjælper også til at markere din taske som skrøbelig. Hvis disse to tips ikke virker, så husk at de tasker der tjekkes ind sidst, normalt kommer først ud på bagagebåndet. Tænk at det at tjekke ind i sidste sekund kan hjælpe på noget!

8. Hvordan med væskeregler?

Hav små 100 ml flasker med, med shampoo, balsam og andre væsker, som du har brug for. Hvis du bruger internationale mærker, kan du overveje at købe produkterne i rejsestørrelse – disse er altid at finde i Duty Free butikkerne.

Læs mere: Forbudt ombord: 10 overraskende ting du ikke må have med i håndbagagen

9. Hvordan undgår du jetlag?

Der er flere måder at undgå, eller i det mindste at nedtone, jetlag. Du skal undgå at drikke alkohol og kaffe, fordi det dehydrerer kroppen. Drik i stedet masser af vand! Når du er landet, så kom ud i det først mulige dagslys, det fremskynder overgangen. Få flere tips her:

Læs mere: 7 søvntips: Sådan sover du som en baby på lange flyveture

Kvinde med jetlag

10. Hvor frisk er maden ombord på flyet?

Selvom kabinepersonalet der blev interviewet vidste at de ville være anonyme, var de omhyggelige med at påpege, at der er strenge regler, der skal følges for at sikre, at flymad er frisk, og af god standard. Samlet set er maden tilberedt mere end 10 timer før den spises.

Brug for flere tips til dit fly? Måske du også kan lide disse artikler:

Sådan får du opgraderet dit hotelværelse – gratis!

10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

10 gode råd: Sådan får du en mere behagelig flyrejse

*Opdateret april 2018. Informationen i denne artikel var korrekt på tidspunktet for offentliggørelse, men vi anbefaler dig altid at tjekke specifikke detaljer hos flyselskaberne, inden du booker.

Priser er indhentet indenfor de seneste 15 døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.