COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder De 10 bedste gratis oplevelser i Rom

Alle artikler

De 10 bedste gratis oplevelser i Rom

En storbyferie til Rom er billigere end du tror: I modsætning til hvad du måske har hørt, så behøver Rom ikke at være dyr: Byen er fantastisk at besøge, også for dem med et lille budget. Flere af byens allerstørste seværdigheder er faktisk gratis at se - og så er der også hemmelige og anderledes steder i Rom du kan udforske! Her er Skyscanners tips til hvad du kan opleve i Rom uden at bruge en krone:

Find billige flybilletter til Rom Find hotel i Rom

1. Peterskirken

Du finder et hav af unikke oplevelser i Rom. Og her er en af de største. Peterskirken i Vatikanstaten er verdens mest berømte kirke, og det har været en destination for pilgrimme i århundreder. Michelangelos storslåede værk er nemt at genkende, når du ser Roms skyline. Den gode nyhed er, at et besøg i katedralen er helt gratis; det er kun Vatikanets Museum og selve kuplen, det koster noget at besøge. Det samme gælder for alle kirker i Rom; og selvom du ikke er religiøs, så arkitekturen er absolut et besøg værd. Mange af kirkerne er bygget med marmorsøjler, der engang var del af gamle romerske bygninger.

rome

2. Pantheon

Pantheon er den mest komplette af de bevarede romerske bygninger, og dette er fordi den blev brugt som en kirke efter Romerriget. Bygningens cirkulære tag er et bevis på den utrolige romerske ingeniørkunst, og skaber et hul, der lader regnen falde smukt på marmoren nedenunder. Du vil også finde værker af den verdensberømte renæssancekunstner Raphael. Et must-see blandt gratis oplevelser i Rom.

pantheon

3. Nyd udsigten over Forum Romanum fra Capitol

Forum Romanum, engang Roms administrative centrum, er i dag en af ​​de mest populære turistattraktioner, og mest bjergtagende oplevelser i Rom. Du kan betale for at slentre blandt ruinerne, men du kan lige så godt nyde dem helt gratis. Du kan stå på Capitol højen lige ved Forum Romanum, og få en fantastisk udsigt ud over Forum Romanum, og også se Colosseum.

4. Trevi-fontænen

Romantiske oplevelser i Rom? Dette er uden tvivl verdens mest berømte springvand. Trevi-fontænen, en af ​​Roms mange attraktioner, er kendt fra klassikerfilmen ‘La Dolce Vita’, hvor Anita Ekberg bader i springvandet. Dette smukke sted kan nydes uden at skulle betale en øre (uden badning!). Medmindre vil prøve traditionen med at kaste en mønt i det blå vand: det siges at sikre dig, at du vil vende tilbage til Rom.

trevi

5. Circus Maximus

Her er skuepladsen for de historiske og spændende hesteløb. Det er let at forestille sig, at dette enorme græsareal har vrimlet af mennesker der iagttog hestene, når de trak vogne rundt på banen. En af de store historiske oplevelser i Rom.

Find billige hoteller i Rom

6. Den Spanske Trappe

Den flimrende hvide Spanske Trappe – i toppen af trappen ligger en lige så flimrende hvid kirke, Trinità dei Monte – ligger i hjertet af det, der engang var Roms “engelske ghetto”. Det var i denne del af Rom, de engelske aristokrater, kunstnere og digtere engang boede, og en af ​​de mest berømte er digteren John Keats, der døde i huset som er placeret direkte til højre for trappen. Trappen var engang et sted, hvor folk samledes, i håb om at blive valgt som modeller for kunstnere, og i dag er dette det perfekte sted at sidde og se på forbipasserende. Udsigten fra toppen er trinene værd, men du kan også nå toppen via elevator, fra den nærliggende metrostation.

7. Villa Borghese

Drej til venstre, når du er nået op på toppen af Den Spanske Trappe, og du er ved Villa Borgheses haver, en fredelig, grøn park, og et fantastisk sted at flygte til når varmen bager over Rom. Den bedste del af parken har udsigt over et andet af byens berømte torve, Piazza del Popolo, og en fantastisk udsigt over resten af ​​byen.

8. Gå tur udenfor Colosseum

Du er nødt til at gå rundt om Colosseum for at forstå dets utrolige størrelse. En gåtur udenfor er næsten lige så fed en oplevelse som at komme indenfor, og det er også muligt at kigge ind gennem de åbne søjler i den imponerende struktur – og du behøver ikke at stå i kø! Note: Pas godt på dine ting her; pladsen ved Colosseum er paradis for lommetyve.

colisseum-rome

9. Piazza Navona

I romertiden var dette en atleternes sted, mens nutidens Piazza Navona er en favorit blandt moderne kunstnere. Dette lange torv er fyldt med malere der sælger deres værker, og også med musikere og street artists, der bidrager til atmosfæren ved de to berømte springvand. Piazza Navona er et perfekt sted at tilbringe en rolig eftermiddag, og bare leve midt i Roms stemning.

10. Far vild i baggaderne i Campo Marzio

Rom er mere end de berømte seværdigheder og den kunstneriske arv. Her er en hel unik blandt oplevelser i Rom. Noget, der kan være svært at slå, er nemlig en simpel gåtur i baggaderne i Campo Marzio, der er karakteriseret ved høje okker-farvede bygninger med grønne skodder. Her, væk fra turiststederne, kan du opleve en anden side af Rom, i dit eget tempo. Her er eventyr om ethvert hjørne: Uanset om det er resterne af et romersk tempel der er bygget ind i en moderne bygning, et fantastisk gelateria, eller en livlig piazza, så vil du aldrig vide hvad der venter rundt om næste hjørne!

Find billige flybilletter til Rom Find hotel i Rom

Mere Italien:

Godfathers Sicilien: An Offer You Can’t Refuse

*Opdateret januar 2017. Priserne er indhentet indenfor seneste 15 døgn. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.