Kort

 Hamborg Lufthavn

Hamborg Lufthavn huser hvert år flere end 13 millioner rejsende, hvoraf over 100.000 er danskere. Antallet af rejsende til og fra Hamborg Lufthavn kommer næppe til at dale foreløbig – lufthavnen blev nemlig i 2012 kåret som Europas bedste regionale lufthavn for sin evne til at imponere rejsende med sin effektivitet og dygtige medarbejdere.

Hamborg Lufthavn har to terminaler, Terminal 1 fra 2005 og Terminal 2 fra 1993. Herfra sendes de rejsende til og fra de over 150.000 årlige fly i lufthavnen.

Mellem terminalerne ligger Hamborg Lufthavns plaza. Det er her, at check-in foregår, ligesom der er et enormt udbud af butikker både før og efter check-in. Her kan blandt meget andet købes bøger, blade, parfume, alkohol, gadgets, modetøj, kufferter, legetøj og selv blomster og dagligvarer. Der er desuden restauranter og caféer på begge sider af check-in inklusive tyske, italienske og japanske specialiteter.

 

Lufthavne nær Hamborg International:

 Til og fra lufthavnen

Kørsel skjul 

Hvis man tager bilen fra Jylland, skal man blot følge motorvej E45 (A7) hele vejen og dreje af afkørsel Schnelsen – Nord.

Turen til og fra Hamborg centrum er overkommelig og med masser af skiltning langs de 10 kilometer.

Moderne teknologi gør det utrolig nemt at parkere i lufthavnen. Når man i bil nærmer sig lufthavnen, peger et automatisk elektronisk hjælpesystem bilen hen mod den nærmeste ledige parkeringsplads. Desuden kan man bestille plads i forvejen.

De flere end 10.000 parkeringspladser er fordelt mellem områder lige ved siden af terminalerne og områder lidt længere væk (hvorfra der går gratis shuttle-bus hvert 10. minut 20 timer i døgnet).

GPS-koordinator: N 53o37,49' E 009o 59,28'

 

Tog skjul 

Hamborg Lufthavn er ekstremt praktisk bygget, når det kommer til togtrafik. Lufthavnens plaza midt imellem de to terminaler har nemlig siden 2008 huset en S-Bahn-station. Herfra går tog til og fra centrum hvert tiende minut. Turen varer cirka 25 minutter hver vej. Der er adgang mellem terminaler og S-Bahn-station via både elevatorer, rulletrapper og trapper.

DSB har flere gange dagligt togafgange fra både Sjælland og Jylland til Hamborg Hovedbanegård, hvorfra der altså blot er en 25-minutters tur til lufthavnen.

 

Busser skjul 

Der kører lokale busser til og fra lufthavnen 7 dage om ugen flere gange både nat og dag. De forskellige lokale busser kører til og fra stort set alle dele af Hamborg.

Der afgår desuden busser til blandt andet Hannover, Kiel, Lübeck og Frankfurt am Main fra lufthavnen.

Rejsende kan tage gratis bus fra terminalerne til P8/P9-parkering (Weg beim Jäger) hvert tiende minut. Herfra afgår der yderligere busser.

 

Taxa skjul 

Hamborg Lufthavn har siden 2006 haft et målrettet samarbejde med de lokale taxaselskaber for at øge kvaliteten af taxaydelsen for internationale rejsende. Samarbejdet indebærer blandt andet kurser i engelsk, øget fokus på sikkerhed og hjælp med bagagen på opfordring.

Taxaer kører fra Hamborg Lufthavn umiddelbart uden for udgangen af både Terminal 1 og 2 i ankomstområdet. Det er muligt at aftale en fast pris for køreture til steder både i og uden for Hamborg – men dette skal aftales, inden turen starter. 

Det kan også ofte være en fordel at bestille taxa på forhånd direkte fra et af de mange lokale taxaselskaber.

 

 Hvem flyver til Hamborg International

 Kontaktoplysninger for lufthavn

Hamborg International Lufthavn

Adresse:
Flughafen Hamburg GmbH,
Flughafenstr. 1 - 3,
22335 Hamb,
Deutschland

Tlf.:49 (40) 50 75-0

Websted:

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:9° 59' 42'' E
Breddegrad:53° 38' 2'' N
IATA kode:HAM
ICAO kode:

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.