Kort

Fly til Vilnius

Vilnius, Litauens hovestad, er en spændende historisk by med mange billedskønne kirker og bygningsværker. Besættelsestiden af Sovjetunionen kan stadig ses mange steder i bybilledet og ikke mindst på museerne. Men Vilnius har rejst sig igen, og især den nordlige del af byen er inde i en rivende udvikling med moderne bygninger og høje skyskrabere. Byens store andel af studerende sørger for et festligt natteliv.

Visum

Visumfrit. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sæsonerne følger det samme mønster som de danske, men temperaturene ligger lige et par grader under, dog får Vilnius mindre nedbør på årsbasis. Den vådeste tid er om sommeren.

Kom omkring

Byen og især den gamle bydel opleves bedst til fods. Den offentlige transport består af busser og sporvogne til rimelige priser. Taxaer er lette at praje, man kan ringe efter dem eller bruge dertilhørende apps til mobilen.

Åbningstider

Butikkerne har normalt åbent i hverdage mellem 10-18 om lørdagen 9-13, nogle butikker lukker for frokost.

Drikkepenge

I alle servicefag er der generelt en forventning om drikkepenge på 10-15 % af regningens beløb.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Litauen, T. Kosciuskos gatve 36, 01100 Vilnius

Tel: +370 (5) 264 8760    E-mail: vnoamb@um.dk  

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Den Gamle By: Bydelen kan flere steder dateres tilbage til det 14. århundrede og bygget i forskellige arkitektoniske stilarter. Mange af de gamle bygninger var af træ og således gået tabt under tidligere brande. Bydelen er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. 

2. Vilnius Katedral: Under Sovjetstyret blev katedralen brugt som kunstgalleri. Den nuværende bygning stammer fra det 18. århundrede, men siden 1300-tallet har her været en kirke. Det tilhørende fritliggende klokketårn og katedralen er blandt byens mest kendte vartegn og på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

3. Museet for ofrene for KGB: Museet i det tidligere KGB-hovedkvarter, hvor mange litauere blev tortureret og dræbt under den stalinistiske besættelse, fortæller historien om besættelsens dystre side.    

4. Bakken med de Tre Kors: På en bakketop lige uden for byen blev der i 1700-tallet rejst tre kors til minde om en gruppe korsfæstede munke. Under besættelse blev de ødelagt, men blev genopbygget i 1989, da byen var tæt på at opnå selvstændighed. Fra bakken får man en skøn udsigt ganske gratis.

5. Litauens Nationalmuseum: Den største samling af national kulturarv i landet.  

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 550.000 (Stor-Vilnius 800.000)
Valuta: Euro € (EUR)
Landekode: (00) 370
Religion: Cirka 77 % katolikker
Tidszone: UTC+2
Officielt sprog: Litauisk

Find hotel i Vilnius

Hotel i Vilnius

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Vilnius

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Vilnius: Vilnius.
airBaltic, Aeroflot, Corendon Airlines Europe, Ryanair, Norwegian, Ukraine International, Laudamotion og Wizz Air flyver alle direkte til Vilnius.
Den billigste måned at flyve til Vilnius i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.