Kort

Fly til Venedig

Sådan finder du billige flybilletter til Venedig

Hvis du bruger Skyscanners månedssøgning, kan du på få sekunder sammenligne priser på fly til Venedig over en hel måned ad gangen. Du kan også hurtigt tjekke afrejse fra forskellige danske lufthavne – bemærk dog, at København næsten altid er den billigste danske lufthavn at flyve til Venedig fra.

Det bedste tidspunkt at bestille flybilletter til Venedig

Flybilletter til Venedig er normalt dyrest om sommeren, særligt august, mens de er billigst i januar. Hvis du bestiller ni uger i forvejen, er der størst chance for at spare penge på billetten.

Hvis du helst ikke vil bruge masser af tid hver dag på at sammenligne og tjekke flypriser, er Skyscanners prisagent lige noget for dig. Vi sender dig nemlig en e-mail, når der er prisændring på en flybillet, du er interesseret i.

I de fleste storbyer kan man se en eksponentiel stigning på hotelpriser i takt med, at temperaturerne stiger. I Venedig er det lidt anderledes. Den suverænt dyreste måned at bo på hotel er nemlig maj efterfulgt af september. Det skyldes blandt andet, at sejladssæsonen starter i maj, og at filmfestivalen løber af stablen i september. Foruden disse to måneder er prislejet højest i april – oktober og lavere i vintersæsonen.

Danske lufthavne med direkte fly til Venedig

Du kan flyve direkte fra både København Lufthavn og Billund Lufthavn til Venedig. Fra København er der afgange hver dag i højsæsonen og flere gange ugentligt i lavsæsonen, mens Billund fra foråret 2016 har åbnet et par direkte afgange om ugen.

Den direkte flyvetur fra Danmark til Venedig tager mellem to timer og to timer, 10 minutter.

Flyselskaber, der flyver til Venedig fra Danmark

SAS, Norwegian og easyJet flyver direkte fra København til Venedig, mens Primera Air har åbnet ruten fra Billund til Venedig. Alle direkte rejser går til Venedig Marco Polo Lufthavn.

Hvis du foretrækker at flyve fra eksempelvis Aarhus Lufthavn med mellemlanding, er går de hurtigste rejser nogle gange til Venedigs sekundære lufthavn, Treviso.

Lufthavne i Venedig

Der er to lufthavne i Venedig, hvoraf langt de fleste rejser fra Danmark – også med mellemlanding undervejs – lander i Venedig Marco Polo Lufthavn.

Venedig Marco Polo

Venedigs hovedlufthavn er Italiens femte travleste og servicerer både store nationale selskaber og lavprisselskaber. Det er også den lufthavn, der ligger klart nærmest Venedig. Der er omkring 15 kilometer langs vejene og cirka det halve over vandet til hovedøerne. Begge er relevante, da du både kan vælge at tage bus på 20-25 minutter eller vandbus på en times tid. Der er også taxaer både til lands og til vands.

Venedig Treviso

Den sekundære lufthavn ligger godt 30 kilometer nord for Venedig og domineres af lavprisselskaber. Herfra er transporttiden til Venedig noget længere end fra Marco Polo. For eksempel kan du tage bus på i alt cirka 70 minutter til centrale Piazzale Roma eller 40 minutter til parkeringsøen Tronchetto, hvorfra der stadig er et par kilometer til centrum.

Hvornår er det bedst at tage til Venedig?

For celebrity-spotting kombineret med varmt vejr er september den ultimative måned at besøge Venedig. Her løber den ekstremt prestigefyldte Venedig Filmfestival af stablen. Det er dog også en af de travleste og dyreste måneder i Venedig sammen med april, maj, juni og oktober, hvor flot vejr trækker mange turister til.

Er du bådentusiast, er maj en særlig måned. For det første skydes sejladskonkurrencer i gang med flere festivaller, mens andre festivaller i samme måned fejrer Venedigs imponerende militære flåde fra senmiddelalderen og byens historiske forhold til havet.

Hvis du vil opleve Venedig med relativt få turister, er de kolde december og januar de mest stille måneder.

Hvordan er vejret i Venedig?

Venedig er 2-3 grader varmere end Danmark om vinteren og stiger så gradvist til omkring seks grader varmere i sommermånederne. Der er høj luftfugtighed i Venedig, så sommeren kan føles voldsomt varm, mens vinteren kan føles ekstra kold.

Attraktioner og oplevelser i Venedig

Med sine mange kanaler og gondoler og bygget på mange øer er Venedig en by, der ikke rigtig har sin mage. Derfor er en af de største oplevelser i byen at fare vild på gåben og krydse kanaler over broer, sno sig gennem små gyder og nyde en kop kaffe eller aperitif på café.

Det er dog værd at planlægge en smule for at sikre, at man får set nogle af de mest markante vartegn. For eksempel kan du alene omkring Markuspladsen se Dogepaladset, Markuskirken og Klokketårnet. Gå heller ikke glip af især den ældste af de fire broer over Canal Grande, Rialtobroen.

Hvis du gerne vil sejle rundt på kanalerne, men ikke har råd til at betale €80 for 40 minutter i gondol, kan du tage med traghetti for kun €2-€4. De er ikke en turistaktivitet, men derimod gondol-lignende færger, så hver tur varer kun 5-6 minutter.

Inspiration

Rejseguide til Venedig

Venedig på budget: 8 fineste sparetips

Steder at bo

Find hotel i Venedig

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Venedig

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i Venedig: Venedig Marco Polo og Venedig Treviso.
Delta, Transavia France, KLM, Air Moldova, Norwegian, Czech Airlines, Air Malta og Croatia Airlines flyver alle direkte til Venedig.
Den billigste måned at flyve til Venedig i er august.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.