Kort

Fly til Cairo

Egyptens hovedstad er den største by i Mellemøsten og danner i dag rammen om nogle af verdens mest populære turistattraktioner.

Visum

Visumpligt. 30 dages turistvisum kan opnås ved indrejse. Passet skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Cairo er mest populært at besøge i vintermånederne mellem november og marts, da dagstemperaturerne ”kun” når op til omkring 25 grader. I sommermånederne kravler temperaturerne ofte op over 35 grader.

Kom omkring

Cairos metrosystem er topmoderne og både Afrikas første og største. Den offentlige transport er ikke bare effektiv centralt - med metro og bus kan man også nå ud til Giza, hvor pyramiderne står.

Åbningstider

I Cairo er der butikker og markeder overalt. Mange af dem har åbent lørdag til torsdag morgen og aften til kl. 22 (om sommeren ofte lukket i de varmeste dagstimer).

Drikkepenge

At give drikkepenge – baksheesh – er en vigtig del af egyptisk kultur, og drikkepenge forventes for stort set enhver service. På restauranter, i spa og hos frisør er 10-15 % normen. Med taxatur er 10 % almindeligt for taxa med taxameter (hvis prisen er aftalt på forhånd, er drikkepenge ikke nødvendigt).

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Cairo: 12 Hassan Sabri Street, Zamalek, 11211 Cairo Tlf.: +20 2 27396500 E-mail: caiamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Pyramidekomplekset og sfinksen ved Giza: Den store pyramide i Giza er med sine 4500 år på bagen ikke bare det eneste overlevende af verdens oprindelige syv vidundere, men også det eneste overlevende. Lige ved siden af står den omtrent lige så gamle sfinks.

2. Islamiske Cairo: Trods navnet er islamiske Cairo hverken mere eller mindre islamisk end resten af byen. Til gengæld skiller dette byområde sig ud ved at have det største antal berømte islamiske monumenter inklusive masser af moskeer og Saladins borg.

3. Felucca på Nilen: En felucca er en traditionel egyptisk træbåd. Mange af Egyptens historiske attraktioner kan ses fra floden på krydstogt i felucca.

4. Koptiske Cairo: Dette område i det sydlige Cairo giver et indblik i, hvordan storbyen så ud i middelalderen.

5. Dahshur og Sakkara: Pyramiderne ved Giza er ikke de eneste i Cairo. Syd for byen er der flere af slagsen i både Dahshur og Sakkara.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 10 230 000

Valuta: Egyptiske pund (EGP)

Landekode: 20

Religion: Islam er statsreligion, og cirka 90 % af befolkningen er muslimer

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Arabisk 

Find hotel i Cairo

Hotel i Cairo

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Cairo

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Kairo: Cairo.
Delta, Gulf Air, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Sichuan Airlines, Shenzhen Airlines og Kenya Airways flyver alle direkte til Cairo.
Den billigste måned at flyve til Cairo i er januar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.