Kort

Rejseguide til Frankfurt

Introduktion til Frankfurt

Frankfurt am Main, som det fulde bynavn lyder, er en travl storby i hjertet af Europa, som er kendt i hele verden for sine spændende og usædvanlige kontraster. Her ved den majestætiske Mainflod mødes tradition og modernitet, handel og kultur, samt travlhed og stilhed i et harmonisk modsætningsforhold med internationale handelsmesser og finansverdenen på den ene side og kulturelle og historiske landskaber på den anden. Sammen har alt dette gjort Frankfurt am Main til det, den er i dag – en pulserende, multikulturel metropol.

Andet at gøre i Frankfurt

Frankfurt er en af Tysklands grønneste byer med mere end 50 parker og haver inden for bygrænsen. Her kan man nyde variationen: For eksempel kan man slappe af i de Kinesiske Haver, beundre middelhavsplanter i Nizza Haverne, eller se byen på cykel eller til fods på den 75 km lange sti, som kaldes “Grüngürtel”. Palmengarten Frankfurt huser omkring 3.000 forskellige plantearter, og Zoo Frankfurt tiltrækker både familier og dyrespecialister.
Er man vild med shopping, kan man finde alt man drømmer om i Frankfurt: Fra luksusartikler som parfume, smykker og det bedste i designermode på Goethe-Straße, over kunst og kunsthåndværk i de berømte gallerier i Braubachstraße, til smart tøj og tilbehør skabt af lokale designerhåb i Wallstraße, Brückenstraße og Berger Straße, for ikke at glemme Zeil, en af Tysklands mest velbesøgte handelsgader.
I tillæg til Frankfurts Museumsbred kan man finde mere kultur på museer andre steder i byen og i de mange teatre, blandt hvilke man finder Tysklands bedste opera, “Oper Frankfurt”, og “English Theatre Frankfurt” – Europas største engelsktalende teater uden for Storbritannien og Irland.
Byens opland, Frankfurt Rhein-Main Regionen, byder på fantastiske muligheder for udflugter. Vindyrkning i Rheingau, borge og fæstninger, vandring og cykling, kursteder og spabade – der er masser at udforske i området.

Mad og drikke i Frankfurt

Mens folk oftest drikker vin eller øl andre steder i Tyskland, er Frankfurt mest kendt for sin æblevin, som har været de lokales foretrukne drik i mere end 250 år. Byens mange tradittionsrige æblevinsbeværtninger findes især i Sachsenhausen. Æblevin er bedst sammen med Frankfurt Grøn Sauce eller “Handkäs’ mit Musik” (en særligt marineret ost med løg). Mad og drikke i Frankfurt indbefatter også talrige etniske køkkener. Der bor mere end 180 forskellige nationaliteter i Frankfurt, og de har selvfølgelig taget deres mad med!

Frankfurt klima

Frankfurt har mildt vejr året rundt, og ekstremt vejr er forholdsvist usædvanligt og sædvanligvis kortvarigt. Frankfurts sommervejr er normalt varmt og solrigt. Om vinteren holder dagtemperaturerne sig typisk lige over frysepunktet.

Hvornår man bør tage til Frankfurt

Tag til Frankfurt året rundt – sommeren er fantastisk med masser af filuftsfestivaler, som for eksempel Museumsbreddens Festival i august. Om vinteren må man ikke gå glip af Frankfurt Julemarked, som er et af Tysklands største og ældste.

Flyver til Frankfurt

Man kan komme til Frankfurts Internationale Lufthavn fra snart sagt et hvilket som helst sted i verden. Lufthavnen er bare 13 minutters togtur fra bycentrum, så selv hvis man kun mellemlander i Frankfurt Lufthavn, er det en god idé at besøge byen! Frankfurt Hahn Lufthavn benyttes af lavprisselskaber. Den befinder sig en time og tre kvarter fra Frankfurts bymidte med bus.

 Frankfurt tilbud

Hoteller i Frankfurt

Billeje i Frankfurt

Billeder af flickr/twicepix

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.