nyheder 10 af Afrikas mest spændende destinationer

Alle artikler

10 af Afrikas mest spændende destinationer

Rejs til Afrika og udforsk det spændende kontinent, der rummer utroligt meget smuk natur og fascinerende dyreliv. Afrika er fuld af kontraster fra høje bjerge til dybe kløfter, brusende vandfald til knastørre ørkener, tætte jungler til åbne savanner. Det store og varierede kontinent rummer oplevelser nok til et helt liv, men det er jo de færreste, der har tiden til det, så her får du 10 af vores favoritsteder i Afrika.

1. Masai Mara Vildtreservat , Kenya

For mange er Afrika lig med en safari, hvor man kan opleve ’The Big Five’, altså elefanter, næsehorn, bøfler, løver og leoparder, i deres rette element på den afrikanske savanne. Der er efterhånden mange spændende nationalparker på hele kontinentet, hvor du også kan nyde synet af farverige fugle og legesyge aber, men Masai Mara i Kenya er stadig en af de mest populære destinationer. Her har du også chancen for at se giraffer, flodheste, hyæner og geparder for bare nævne nogle af de mange arter, som lever i det smukke landskab. Fra juli til oktober kan du mærke jorden ryste under den store migration, hvor millioner af gnuer og tusindvis af zebraer vandrer efter frisk græs.

Flyv til Kenya

Find hotel i Kenya

2. Victoria Falls, Zimbabwe

Mærk bruset fra verdens største vandfald på 108 meter i højden, der ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Det var David Livingstone, der som den første europæere så vandfaldet i 1855 og navngav det efter den britiske dronning, Victoria. Vandet har gennem millioner af år formet landskabet og skabt dybe kløfter, hvor dampende vandskyer har lagt givet vandfaldet sit lokale navn: Mosi-oa-Tunya, som betyder Røgen der Tordner.

Læs også: Verdens 10 mest spektakulære vandfald

Flyv til Zimbabwe

Find hotel i Zimbabwe

3. Cape Town, Sydafrika

Der er mange spændende byer i Afrika, der har hver deres særpræg, kulturer og traditioner. Cape Town er nok den mest kosmopolitiske, hvor du blandt andet kan nyde storbyens glæder, skønne badestrande og det smukke landskab med det imponerende Table Mountain, som kronen på værket. Trek eller tag kabelbanen op til det flade plateau, hvor du får en fænomenal udsigt over hele herligheden.

Læs også: Rejser til Sydafrika: Top 10 ting at lave i Cape Town

Flyv til Cape Town

Find hotel i Cape Town

Cape Town

4. Bjerggorillaer, Rwanda

Kom tæt på de sjældne og truede bjerggorillaer, hvis menneskelige træk og majestætiske væsen går lige i hjertet på én. Du kan opleve de frygtindgydende dyr i grænseområdet mellem Rwanda, Uganda og Den Demokratiske Republik Congo. I Rwandas Volcanoes National Park ligger fem af de otte vulkaner i Virungabjergene, som er bevokset af tæt og frodig regnskov. Virunga National Park i Congo er Afrikas første nationalpark og blev allerede grundlagt i 1925 og er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Flyv til Rwanda

Find hotel i Rwanda

5. Gizas pyramider, Egypten

Spol tiden cirka 2500 år tilbage og forestil dig det hårde og komplicerede arbejde med at stable de mange millioner tons sten i perfekte geometriske former – og så under en stegende sol! Pyramidekomplekset med sfinksen er et forbløffende og imponerende byggeri, som selvfølgelig er en del af UNESCOs Verdensarv, og så ligger det kun en smuttur fra Kairo.

Flyv til Kairo

Find hotel i Kairo

6. Sahara, Marokko

Stik tæerne i det fineste og blødeste sand i verdens største ørken, som breder sig over cirka 8,5 mio. km2. Du kan også nå Sahara fra andre lande, fx kan du tage på ørkenudflugt fra Tunesien, men mange vil mene det nordlige Marokko er det bedste udgangspunkt. Tag på guidet tur på kamelryg eller med jeep, bestig de smukke klitter og sov under de funklende stjerner, som står knivskarpe i den sorte nat.

Flyv til Marokko

Find hotel i Marokko

7. Lalibelas klippekirker, Etiopien

Følg efter pilgrimmene til Lalibela i det nordlige Etiopien og besøg nogle af verdens mest særegne kirker, der er hugget ud af de omkringliggende klipper. Kirkerne, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, menes at være bygget i det 12. og 13. århundrede. Den mest spektakulære er Biete Giyorgis (Sankt Jørgen/Georg), som er formet som et kors og tilegnet Etiopiens skytshelgen af sammen navn.

Flyv til Etiopien

Find hotel i Etiopien

8. Malawisøen, Malawi

Malawisøen er Afrikas tredjestørste og verdens niende største sø, der er hjemsted for flere fiskearter end nogen anden sø, cirka 1300 arter, heriblandt mindst 700 slags cichlider, en typisk akvariefisk. Men her har de skællede væsner ingen begrænsninger, så du bliver nød til at dykke ned til dem, hvis du vil opleve den farvestrålende verden. Vandet er generelt meget klart for en sø at være, så du kan forvente en god sigtbarhed og varmt vand på cirka 22-29 grader.

Flyv til Malawi

Find hotel i Malawi

9. Danakil ørken, Etiopien

Endnu en ørken tænker du måske? Både ja og nej, for denne ørken er både det laveste punkt i Afrika og ligger 125 meter under havets overflade og er også et af verdens varmeste steder med en gennemsnitstemperatur på hele 34,4 grader! I dette fjendtlige landskab kan du opleve aktive vulkaner, farverige svovlsøer, varme kilder og skinnende saltsøer, som Afar-folket høster salt fra og fragter ind til civilisationen på lange kamelkaravaner. Adskillige firmaer arrangerer udflugter fra byen Mekele.

Flyv til Etiopien

Find hotel i Etiopien

10. Kilimanjaro, Tanzania

Bestig Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro i Tanzania, som måler 5895 meter. Bjerget er højdepunktet i Kilimanjaro National Park, som er en meget populær destination for alverdens vandrere og klatrere, der kan gå fra regnskov og helt op til skyerne, som ofte omgiver toppen. Du kan naturligvis nøjes med at beundre bjerget fra bunden, hvis du ikke har kræfter til at nå helt til tops.

Flyv til Tanzania

Find hotel i Tanzania

Få mere inspiration til en eventyrlig rejse:

Eventyr i sigte: Følg i 7 legendariske opdagelses-rejsendes fodspor

10 hemmelige paradis øer

Top 7 dyre- og naturdestinationer

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.