Kort

Fly til Sharm el Sheikh

Med sin beliggenhed på den sydlige del af Sinai-halvøen er Sharm El Sheikh fantastisk placeret for bade- og dykkergæster, der vil opleve Det Røde Hav, men også for de, der vil prøve at tage på et anderledes eventyr i ørkenen.

Visum

Visumpligt. 30 dages turistvisum kan fås ved indrejse med dansk pas gyldigt 6 måneder efter opholdets varighed. Yderligere oplysninger her.

Sæson

Gennemsnitstemperaturen i de koldeste måneder er omtrent de samme som i Danmarks varmeste – og om sommeren kan de nå op over 40 grader. Samtidig regner det aldrig, så medbring rigeligt med solcreme!

Kom omkring

Det kan være en fordel at forhåndsarrangere transport med sit hotel, da taxachauffører ofte kræver overpris for turister. Husk at aftale pris på forhånd og først betale, når destinationen er nået. Mikrobusserne er væsentligt billigere, men kører ikke efter faste tider.

Åbningstider

Stor variation, men mange butikker har åbent lørdag – torsdag fra morgen og til så sent som kl. 22.00 og ofte med siesta om eftermiddagen.

Drikkepenge

I Egypten forventer man at få drikkepenge – baskeesh – for stort set alt fra at holde døren til at servere på restaurant. Et par tommelfingerregler: Restaurant: 10-12 % (ofte inkluderet, men 5-10 % derudover er ikke ualmindeligt), assistent på toiletter: 1 LE, piccolo: 5-10 LE for alle kufferter.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Cairo: 12 Hassan Sabri Street, Zamalek, 11311 Cairo Tlf.: +20 2 27396500 E-mail: caiamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 122 (turistpoliti: 126) Ambulance: 112 Brand: 180

Seværdigheder

1. Det Røde Hav: Fantastisk til snorkling og dykning. Betragtes som et af de bedste steder i verden at dykke med sit varierede liv og flere skibsvrag.

2. Strand: Bare rolig, Sharm El Sheikhs strande kan også nydes af folk, der bare elsker at dase i solen og hoppe i vandet for at køle af.

3. Mount Sinai og Sankt Katharinas Kloster: Tag på ørkensafari til Mount Sinai, hvor det 1500 år gamle Sankt Katharinas Kloster for foden af bjerget er det helt store højdepunkt.

4.Naama Bay: Sharm El Sheikhs turistcentrum, som er decideret lavet for turister. Der er masser af butikker, restauranter og et stort indkøbscenter i en livlig atmosfære morgen, middag og aften.

5. Det gamle marked: Her handler de lokale side om side med turister. Hvis du har mod på at prutte om prisen, er det typisk billigere end i Naama Bay.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 35 000

Valuta: Egyptisk Pund (EGP/LE)

Landekode: 20

Religion: Islam

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Arabisk 

Steder at bo

Find hotel i Sharm el Sheikh

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Sharm El Sheikh

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Sharm el-Sheikh: Sharm El Sheikh.
Gulf Air, SkyUp Airlines, Air Astana, Chair Airlines, Air Arabia Egypt, TUI, Al Masria og Etihad Airways flyver alle direkte til Sharm El Sheikh.
Den billigste måned at flyve til Sharm El Sheikh i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.