Kort

Fly til Paphos

Der er kærlighed i luften i Pafos i det sydvestlige Cypern. Det er nemlig her, at kærlighedsgudinden Afrodite ifølge græsk mytologi er fra. Lidt dansk islæt er der også, da Kong Ejegod døde og blev begravet i byen i 1103. Pafos byder på masser af historiske attraktioner, flot naturliv og Middelhavets skønne vand.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med dansk pas, der er gyldigt mindst 3 måneder efter hjemrejse. Se yderligere oplysninger her.

Sæson

Sommermånederne (april – november) er perfekte til badeferie med masser af varme og ofte helt uden regn overhovedet. Selv vintrene er milde med temperaturerne i julemåneden op til 20 grader.

Kom omkring

De fleste kan gå fra den ene ende af Pafos til den anden, mens det kan anbefales at leje en bil for at se nogle af de lokale bjerglandsbyer i Troodos-bjergene.

Åbningstider

Butikkernes åbningstider afhænger af sæsonen. De åbner normalt kl. 9:30 og lukker kl. 19 om vinteren og kl. 20/21 om sommeren med søndagslukket mellem november og marts.

Drikkepenge

Tommelfingerreglen er mindst 10 procent både på restaurant, i spa og lignende, mens det er normalt at runde prisen op i taxaer til cirka 5 procent i drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Nicosia: 34 Demosthenis Severis Avenue, 1st Floor, 1080 Nicosia (Postadresse: Royal Danish Embassy, P.O. Box 23322, 1681 Nicosia) Tlf.: +357 22 37 74 17 E-mail: nicamb@um.dk

Alarmtelefon: 112 eller 199

Seværdigheder

1. Coral Bay Beach: Der er flere skønne sandstrande i og omkring Pafos. Den måske bedste er Coral Bay Beach, hvis beskyttede bugt gør stranden og havet ekstremt børnevenligt.

2. Agia Kyriaki: En middelalderkirke i sten, hvor Erik Ejegod menes at være begravet, før kirken blev bygget. Her er også en mindetavle for den tidligere danske konge.

3. Kongernes grav: Dette sted er på UNESCOs Verdensarvsliste. Her ligger ikke ingen konger begravet, men flere aristokrater fra før Kristi fødsel. Navnet relaterer til gravkamrenes storslåethed.

4. Petra Tou Romiou: Navnet på denne billedskønne klippe på stranden betyder ”Afrodites klippe” og markerer ifølge legenden det sted, hvor Afrodite steg op af havet for at bosætte sig i Pafos.

5. Pafos Fort: Denne middelalderborg er et af Pafos’ absolut mest berømte varemærker. Borgen blev oprindeligt bygget i 1300-tallet for at beskytte byens havn.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 90 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 357

Religion: Primært græsk-ortodoks

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Græsk og tyrkisk (i Pafos dog flest græsktalende) 

Steder at bo

Find hotel i Pafos

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Paphos

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Pafos: Paphos.
Israir, edelweiss air, Olympic Air, transavia, SmartLynx, easyJet, S7 Airlines og Ryanair flyver alle direkte til Paphos.
Den billigste måned at flyve til Paphos i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.