Kort

Fly til Moskva

Ruslands hovedstad er Østeuropas største by med nogle af verdens absolut største turistattraktioner som Den Røde Plads og Kreml. Moskva er desuden hjemby for Europas højeste bygning, den 338 meter høje Mercury City.

Nogle af kunsthistoriens største navne kommer fra Rusland og kan opleves i sin mest autentiske form i Moskva med eksempelvis Tchaikovsky og Tjekhov på Bolsjojteatret og på Tretjakovgalleriet, der regnes for at være et af verdens bedste museer.

Maden er yderst varieret med masser af restauranter fra ikke mindst Rusland og de 16 lande, der deler grænse med verdens største land.

Visum

Visum kræves for danske statsborgere og skal opnås inden afrejse. Læs mere her for yderligere oplysninger. 

Sæson

Moskvas fastlandsklima betyder, at byen kan være bagende hed om sommeren og bidende kold om vinteren. Deciderede hedebølger kan forekomme mellem maj og september.

Kom omkring

I det centrale Moskva er det nemmest at komme omkring til fods. For længere afstande kan man komme vidt omkring med den enorme, effektive og berømte metro.

Åbningstider

De fleste attraktioner har åbent mandag til søndag mellem 10.00 og 17.00, nogle museer og parker dog til kl. 20.00.

Drikkepenge på over 10 procent regnes generelt for at være generøst, mens den forventede sum ved finere beværtninger varierer enormt. Information og nødstilfælde Danmarks ambassade i Moskva: 9 Prechistensky Pereulok, 119034 Moskva Tel: +7 (495) 642 68 00

Seværdigheder

1. Den Røde Plads: Attraktionerne på Den Røde Plads er nærmest utallige med blandt andet Kremls paladser og katedraler, Vasilij-katedralen, Lenins mausoleum, det Statslige Historiske Museum og stormagasinet GUM for bare at nævne nogle få.

2. Bolsjojteatret: Teatret, hvis navn betyder ”Det store teater” har siden 1780 produceret operaer, balletter og skuespil i verdensklasse.

3. Gorkij Park: En forlystelsespark fra 1928 navngivet efter forfatteren Maksim Gorkij. Her er blandt andet legepladser, kæmpe pariserhjul, testeksempel af et rumfærgeprogram og om vinteren skøjtepark.

4. Frelseren Kristus-Katedralen: Den højeste ortodokse katedral i verden med sine 105 meter, som er lige så berømt for sin historie som for sin skønhed. Bygningen blev sprængt i luften i 1931 for at gøre plads til et monument for socialismen. Katedralen blev genopført i 2000.

5. Moskvas metro: Moskvas effektive undergrundssystem er også kendt som ”folkets paladser” på grund af de fabelagtige udsmykninger, der dekorerer mange af stationerne.

Hurtige fakta

Indbyggere: Cirka 11 500 000

Valuta: Russisk rubel (RUB)

Landekode: 7

Religion: 70-80 % af landets befolkning er ortodokse kristne

Tidsforskel: UTC+4 (+3)

Officielt sprog: Russisk

Steder at bo

Find hotel i Moskva

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Moskva

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.