Kort

Fly til Karup

Karup ligger midt i Jylland mellem Holstebro, Viborg, Herning og Silkeborg i et område med masser af naturoplevelser med hede, skov og sø.

Sæson

Turistsæsonen i ”Flyverbyen” og omegn er typisk om sommeren, men hver årstid tilføjer hver sin kulør på naturen i området.

Kom omkring

Der går teletaxa mellem Karup Lufthavn og byerne Viborg og Holstebro. Herfra er der masser af offentlige transportmuligheder til resten af området.

Åbningstider

Der er ikke mange butikker i den lille Karup by, men det er der til gengæld i Holstebro, Viborg, Herning og Silkeborg, hvor der er normale danske åbningstider.

Drikkepenge

Drikkepenge-kulturen i Danmark er en svær størrelse og er ifølge de uskrevne regler frivillige. Officielt er de skrevet ind i regningen, og undersøgelser har vist, at cirka 40 % ikke giver drikkepenge i Danmark. Andre giver alt fra et par mønter til specifikke procenter i drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Midt- og Vestjyllands Politi: Nørreport 1, 7500 Holstebro,  Tlf.: 96 14 14 48

Alarmtelefon: 112   Politi (ikke nødstilfælde): 114

Seværdigheder

1. Vor Frue Kilde: Denne hellige kilde 100 meter fra Karup Kirke var i mange hundrede år valfartssted for pilgrimme, der søgte helbredelse. Selv efter reformationen i 1536 kom pilgrimme til kilden for dens helbredende kræfter.   

2. Karup Å: Som et af Danmarks reneste vandløb er Karup Å forrygende til lystfiskeri (ikke mindst havørred), og med en gåtur eller en kanotur kan du suge det rige dyre- og fugleliv til dig i Jeppe Aakjærs natur.

3. Mønsted Kalkgruber: Verdens største kalkmine ligger omkring 20 km nord for Karup. Der er over 60 km underjordiske gange med rå kalkvægge, underjordiske søer og omkring 18.000 flagermus.

4. Gedhus: Cirka 5 km syd for Karup ligger Gedhus på den jyske hede. Naturen er ikke bare smuk, men også historisk: Skoven, Gedhus Plantage, blev plantet af tyske krigsfanger efter 2. verdenskrig.  

5. Herning og Viborg: De to større byer, der er hurtigst at komme til fra Karup og Karup Lufthavn. Tag på besøg for shopping, større udvalg af restauranter, dansk elitesport, koncerter og meget mere.

Hurtige fakta

Indbyggertal: 2.228 (cirka 3.400 i Karup Sogn)

Valuta: Danske kroner (DKK)

Landekode: 45

Religion: Cirka 90 % er medlem af folkekirken i Karup Sogn

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Dansk

Steder at bo

Find hotel i Karup

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Karup

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Karup: Karup.
Danish Air Transport og Flexflight flyver begge direkte til Karup.
Den billigste måned at flyve til Karup i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.