Kort

Fly til Edinburgh

Sådan finder du billige flybilletter til Edinburgh

Den hurtigste måde at finde billige flybilletter til Edinburgh er at bruge vores månedssøgning. Det giver nemlig et lynhurtigt et visuelt overblik over de billigste dagspriser over en hel måned adgangen. Med kalenderoversigt, diagram og farvekoder, kan du få lige netop den oversigt, der er mest overskuelig for dig.

Danske lufthavne med direkte fly til Edinburgh

København Lufthavn er den eneste danske lufthavn med fast direkte rute til Edinburgh. De flyver til gengæld næsten hver dag. Selv i vinterens lavsæson er der fly fem dage om ugen.

Skyscanner kan naturligvis også hjælpe med at finde ruter med mellemlanding med start fra landets øvrige lufthavne. Særligt i den modsatte ende af landet, i Aalborg, er der mange muligheder for at flyve til Edinburgh med en mellemlanding uden alt for meget besvær eller alt for lang rejsetid.

Det direkte fly fra København til Edinburgh tager 1 time, 50 minutter, mens du kan komme fra Aalborg til Edinburgh på en samlet rejsetid på ned til 3 timer, 35 minutter.

Flyselskaber, der flyver til Edinburgh fra Danmark

Selvom København Lufthavn er den eneste i Danmark med direkte fly til Edinburgh, er der faktisk hele fire flyselskaber, der flyver direkte. De er Norwegian, easyJet, Ryanair og SAS.

Rejser du med mellemlanding fra en af Danmarks øvrige lufthavne, er der endnu flere flyselskaber, der flyver til Edinburgh.

Lufthavne i Edinburgh

Edinburgh Lufthavn

Edinburgh har én lufthavn, som ligger 12 kilometer fra centrum (derudover er den nærmeste lufthavn Glasgow International, som er 90 kilometer væk). Der går ekspresbus fra lufthavnen til Waverley Bridge i det centrale Edinburgh på kun 25 minutter. Der er også sporvognsforbindelse, som tager cirka 35 minutter.

Lej eventuelt bil i lufthavnen, hvis du for eksempel vil se nogle af landskaberne og attraktionerne omkring Edinburgh som kongebyen Lithingow, havnebyen North Berwick eller bakkelandskabet The Pentlands.

Hvornår er det bedst at tage til Edinburgh?

Juni, juli og august er de mest populære måneder at besøge Edinburgh. Ikke blot er temperaturerne behagelige og dagene lange, men det skorter bestemt heller ikke på festivaller. Hvis du vil opleve verdens største kunstfestival, Edinburgh Fringe, og/eller byfestivallen Edinburgh International Festival med masser af teater, musik og dans, skal du besøge byen i august. Hvis disse ikke har interesse, bør du måske overveje en anden måned, da hotelpriserne bliver skruet i vejret, mens der samtidig er enormt mange turister i Edinburgh i august.

Mens juni og juli også er populære og har en del festivaller, så er det typisk noget nemmere at finde hotel i disse måneder.

Hvordan er vejret i Edinburgh?

De behagelige temperaturer på 12-18 grader om sommeren kombineret med de lange dage gør Edinburgh populær i juni, juli og august.

Vinterdagene er derimod korte og mørke, men noget lunere end mange tror, cirka tre grader varmere end i Danmark i december – marts. Hele året er sandsynligheden for nedbør i Edinburgh større end i Danmark, så tag gerne paraply med.

Attraktioner og oplevelser i Edinburgh

Edinburgh er en by af enorm variation. Der er absolutte perler fra middelalderen, inklusive Edinburgh Slot, Holyrood Palace og St. Giles’ Cathedral i Old Town. I New Town kan du shoppe og tage på bar blandt arkitektur fra det 18. århundrede.

Der er også West End, som er en slags kulturelt centrum i Edinburgh. Her ligger blandt andet koncerthuset Usher Hall, den berømte biograf Edinburgh Filmhouse samt flere teatre.

Og så fylder den fiktive troldmand Harry Potter en del i Edinburgh. Harry Potters skaber, J.K. Rowling, skrev nemlig vigtige dele af bøgerne i den skotske hovedstad. Første roman blev skrevet på The Spoon, anden roman på The Elephant House, mens hun skrev sidste del af sidste roman på luksushotellet The Balmoral Hotel, værelse 552, nu kendt som ”J.K. Rowling Suite”.

Inspiration

Rejseguide til Edinburgh

Mad og drikke

Smut-tur til Edinburgh: Insiderguide til de 9 bedste pubs

Steder at bo

Find hotel i Edinburgh

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Edinburgh

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Edinburgh: Edinburgh.
Delta, KLM Cityhopper, Transavia France, KLM, transavia, Singapore Airlines, Eurowings Europe og Kenya Airways flyver alle direkte til Edinburgh.
Den billigste måned at flyve til Edinburgh i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.