Kort

Fly til Glasgow

Glasgow er Skotlands største by. Tidligere en vigtig industriby er Glasgow i dag især kendt for sit store kulturelle udbud. Byen har vundet flere europæiske titler for sin fine arkitektur og design og store udbud af musikalske oplevelser samt sport. Byen rummer også shopping i verdensklasse, gode og mange gratis museer samt grønne parker, hvor man kan slappe af, dyrke sport eller få en bid mad. 

Visum

Visumfrit i optil 180 dage. Se flere oplysninger her.

Sæson

Klimaet minder meget om det danske og er generelt mildere end i resten af Skotland.

Kom omkring

Glasgow er meget fodgængervenlig med brede fortove og flere gågader. Byen har desuden et veludbygget netværk af busser, tog og undergrundsbane.

Åbningstider

De fleste butikker holder åbent mellem 9-17.30 mandag til lørdag, mens de store indkøbscentre har længere åbent også om søndagen.

Drikkepenge

Hvis drikkepenge ikke er medregnet gives ca. 10 % til tjeneren og i taxaen, mens de på pubber og lignende ikke forventer drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Storbritannien, 55 Sloane Street, London SW1X 9SR

Tel: +44 (0)20 7333 0200    E-mail: lonamb@um.dk  

Konsulat i Glasgow, Eadie House, 74 Kirkintilloch Road, Bishopbriggs, G64 2AH

Tel: +44 (0141) 762 2288    E-mail:danishconsulate@eadiecairns.com

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Glasgow Katedral: En af Skotlands bedst bevarede bygninger i gotisk stil. Overfor den nuværende kirke fra det 13. århundrede ligger en interessant kirkegård med unikke gravmonumenter. 

2. Botanisk Have: Blandt de mange parker i byen er særlig den botaniske have langs flodbredden et besøg værd bl.a. med de lange træplankegange og det store drivhus med en speciel samling af bregner.

3. The Burrell Collection: Glasgows mest populære kunstmuseum, der rummer malerier, skulpturer mm. fra hele verden fra 1400-tallet og frem.

4. Tenement House: Hvis man vil vide, hvordan man levede og boede i Glasgow i det 19. århundrede, er dette originale hus et spændende møde med fortiden.

5. Riverside Museum: Med over 3000 genstande viser dette museum historien om transport fra de gamle dampmaskiner, verdens ældste cykel og frem til bilens indtog.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 600.000 (Storglasgow 1.8 mio.)
Valuta: Sterling pund £ (GBP)
Landekode: (00) 44
Religion: Cirka 54 % kristne
Tidszone: UTC (0)
Officielt sprog: Engelsk, skotsk og skotsk gælisk 

Steder at bo

Find hotel i Glasgow

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Glasgow

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.