Kort

Fly til Mactan-Cebu International

Cebu er både navnet på en filippinsk ø og dens hovedby, den næstmest befolkede region i landet. Byen blev grundlagt af spanierne i 1500-tallet og har en spændende blanding af arkitektur både i velbevarede udgaver og ruiner. Cebu by byder på shopping i topklasse, masser af solskin og udendørsaktiviteter som dykning eller en sejltur forbi hvalhajer og delfiner.

Visum

Visumfri i op til 30 dage. Se flere oplysninger her.

Sæson

Der er to sæsoner, den tørre og den våde, men temperaturen kommer sjældent under 20 grader. Maj er den varmeste måned på omkring 30 grader eller mere med høj luftfugtighed, da regnen først falder i juni og frem til december.

Kom omkring

Den mest udbredte form for transport i Cebu by og resten af landet er den såkaldte jeepney. Det er farvestrålende, ombyggede køretøjer, der kører 24 timer i døgnet. Det er billigt, men til tider kaotisk, så pas på lommetyve.

Åbningstider

Butikkerne har typisk åbent mellem 10-20 mandag-lørdag, men det svinger en del, supermarkederne har gerne åbent om søndagen.

Drikkepenge

Det er normalt at give omtrent 10 % i drikkepenge. På hoteller og lignende ligger de gerne et servicegebyr på op til 15 %, men man ligger gerne lidt ekstra ved god service.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Filippinerne, 11th/F 11th Corporate Center, 11th Avenue corner Triangle Drive, Bonifacio Global City, Taguig City 1634

Tel: +63 (2) 865 8800    E-mail: mnlamb@um.dk

Konsulatet i Cebu, 6/F Suite 605 Keppel Center, Cebu Business Park, 6000 Cebu City

Tel: +63 (32) 415 6151    E-mail: cebudanishconsulate@gmail.com

Politi: 117    Ambulance/Brand:  911 5061

Seværdigheder

1. Santo Niño Basilikaen: En stor, flot kirke, der indeholder en hellig Jesusstatue, som blev givet i 1521 af portugiseren, Ferdinand Magellan, ved hans ankomst til øen.

2. San Pedro Fortet: Det ældste og mindste af Filippinernes spanske fort. Har dertil et museum, der udstiller genstande fra et sunket galeonskib.

3. Magellans Kors: Korset som portugiseren, Magellan, slog i jorden, da han havde døbt og kristnet de lokale i 1500-tallet. Hvorvidt korset, er det ægte, er dog tvivlsomt.

4. Kawasan Vandfaldene: En række smukke vandflad ved byen Badian er bare en af mange skønne naturoplevelser.

5. Mactan: Den lille ø, hvor lufthavnen ligger, er forbundet med to broer til hovedøen, og rummer de mest tilgængelige badestrande fra byen med mulighed for dykning med mere eller man kan forblive tørskoet og tage i akvariet, der også her.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 867.000 mio. (Stor-Cebu 2,6 mio.)

Valuta: Filippinsk peso (PHP)

Landekode: (00) 63

Religion: Flest katolikker

Tidszone: UTC+8

Officielt sprog: Filippinsk og engelsk

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Mactan-Cebu International

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Lungsod ng Cebu: Mactan-Cebu International.
SilkAir, Cebu Pacific, Sichuan Airlines, Cathay Pacific, Air Swift, EVA Air, Scoot og Cebgo flyver alle direkte til Mactan-Cebu International.
Den billigste måned at flyve til Mactan-Cebu International i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.