Kort

Fly til Sarajevo

Sarajevo, Bosnien-Hercegovinas hovedstad, ligger idyllisk omgivet af de Dinariske Alper ved bredderne af Miljackafloden. Byens lange og til tider blodige historie under skiftende herredømmer, særligt under det tyrkiske Osmanniske Rige og senest den jugoslaviske borgerkrig, har sat sine tydelige spor i arkitekturen og bybilledet. Indbyggerne har gennem århundrede været kendt for deres fredelige sameksistens og i mødekommenhed på tværs af religiøse tilhørsforhold. Byen byder foruden mange kulturelle oplevelser også på et livligt natteliv og lækre spisesteder.

Visum

Visumfri i op til 90 dage. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sommeren er varm med nogen regn. Vinteren er kold med sne og regn.

Kom omkring

Med et bykort er det relativt let at finde rundt til fods, hvilket er den bedste måde at opleve byen på. Den billige offentlige trafik består busser og sporvogne.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mandag-lørdag mellem 8-20.

Drikkepenge

På restaurant giver man cirka 10 % af regningen. Læg lidt til side til stuepigen. I taxaen runder man op, hvis man ikke aftaler prisen på forhånd.

Information og nødstilfælde

Danmark har ingen ambassade i Bosnien-Hercegovina, der henvises derfor til det danske konsulat i hovedstaden eller den danske ambassade i Serbien.

Konsulatet i Sarajevo, Kasindolska 33, 71000 Sarajevo

Tel: 387 33 781 700    E-mail: consulate.sarajevo@proma.ba

Danmarks Ambassade i Serbien, Neznanog Junaka 9A, 11040 Belgrade

Tel: +381 11 3679 500   E-mail: begamb@um.dk

Politi: 122   Ambulance: 123  Brand: 124

Seværdigheder

1. Den Gamle By: Det gamle, charmerende, tyrkiske kvarter bærer tydeligt præg af tiden under det Osmanniske Rige med kringlede basarer og gamle moskeer, der ligger side om side med kirker og synagoger.

2. Latinerbroen: Lige over for broen blev den østrig-ungarske tronfølger, ærkehertugen Franz Ferdinand, myrdet i 1914, hvilket blev startskuddet til 1. Verdenskrig. Et lille museum fortæller om mordet og det daværende styre.

3. Begova dzamija: Den gamlemoske er en af de største og smukkeste i regionen. Sarajevo er rig på prægtige, religiøse bygninger af inden for alle de store religioner.

4. Vrelo Bosne: Et dejligt og uspoleret naturområde lidt uden for byen, hvor man kan holde picnic eller slentre langs det klare vand fra floden Bosna, der starter her.

5. Gallery 11/07/95: Et meget populært ogrørende museum fra 2012, der går tæt på Srebrenica-massakren under den jugoslaviske borgerkrig i 1995.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka  370.000 (Stor-Sarajevo 610.000)
Valuta: Konvertible mark (BAM) (Man kan ofte betale med euro)
Landekode: (00) 387
Religion: Cirka 45 % muslimer og 36 % serbiskortodokse og 15 % katolikker
Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)
Officielt sprog: Bosnisk, kroatisk og serbisk

Find hotel i Sarajevo

Hotel i Sarajevo

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Sarajevo

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Sarajevo: Sarajevo.
Qatar Airways, Olympic Air, Norwegian Air International, Norwegian Air Sweden, Air Arabia, Alitalia, eurowings og Norwegian flyver alle direkte til Sarajevo.
Den billigste måned at flyve til Sarajevo i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.