Kort

Fly til Napoli International

Napoli er Italiens tredjestørste by og et af verdens ældste endnu beboede bosættelser. Helt tilbage i det andet årtusinde f.Kr. begyndte grækerne at bosætte sig i det område, der i dag er en kendt storby. Piazzaer, pizzeriaer og paladser står i dag side om side i hobetal.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Napoli har middelhavsklima med milde våde vintre og varme tørre somre. Dagstemperaturerne i januar er omkring 8 grader og i juli og august omkring 24 grader i gennemsnit.

Kom omkring

Napolis offentlige transportnetværk drives af en række forskellige selskaber, som dækker over bus, undergrundstog, tog og forskellige typer sporvogne. Desuden kan man sejle med færge til de lokale øer.

Åbningstider

Butikker har normalt åbent mandag til lørdag fra omkring 9-12:30 og igen fra 15:30 til 19:30.

Drikkepenge

Hvis drikkepenge ikke er skrevet på regningen, forventes de ikke. Ofte lægges der dog et lille gebyr på for brød.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Italien: Via dei Monti Parioli 50, 00197 Roma tlf.: +39 06 9774831 E-mail: romamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Museo Archeologico Nazionale: Verdens største romerske arkitektoniske museum er lige så imponerende i kvalitet som i kvantitet. Blandt værkerne er vægmalerier og genstande fra Pompeii, Herculaneum m.m. samt et væld af berømte romerske skulpturer.

2.Piazza del Plebiscito: Det moderne Napolis centrum. Her finder man både den enorme kuppelkirke San Francesco di Paola og Napolis royale palads, der fungerede som bopæl for blandt andet Begge Siciliers konger.

3. Spaccanapoli: Dette gadenavn betyder Napoli-deler og kommer af, at Spaccanapoli deler det gamle historiske centrum midt over. Bygningerne på den to kilometer lange gade tæller et dusin paladser og kirker.

4. Santa Chiara: Et enormt religiøst kompleks, der består af kirken Santa Chiara, et kloster, arkæologisk museum og gravkamre, hvor konger og dronninger ligger begravet. Det meste af komplekset blev bygget i det 14. århundrede.

5. Castel dell’Ovo: Æggeborgen ligger på den lille halvø Megaride og blev ifølge legenden bygget med hjælp fra en troldmand. Middelalderborgen er også hjem for forhistorisk museum og rammen for flere koncerter.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 100 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 39

Religion: Over 80 % katolikker

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Italiensk 

Steder at bo

Find hotel i Napoli

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Napoli International

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Napoli: Napoli International.
Delta, SkyUp Airlines, Oman Air, Transavia France, KLM, transavia, Air Moldova og Kenya Airways flyver alle direkte til Napoli International.
Den billigste måned at flyve til Napoli International i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.