Kort

Fly til Firenze

Toscanas hovedstad var i middelalderen en af verdens vigtigste handelsbyer og bliver betragtet som renæssancens fødested, et mekka for kunstinteresserede. Firenze (”Den blomstrende”) lever i den grad op til sit navn. Og det er ikke bare øjnene og følelserne, der bliver pirret, men også lugtesansen og smagsløgene, hvis man lader sig friste af friskbrygget espresso, ristede mandler eller nybagt hvidløgsbrød.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med dansk pas. Se yderligere oplysninger her. 

Sæson

Sommeren kan blive rigtig lummer i Firenze, da de omkringliggende bjerge ikke giver mulighed for meget vind. Man kan være heldig at opleve sne om vinteren, mens foråret generelt betragtes som den smukkeste årstid, hvor byen også i bogstaveligste forstand lever op til sit navn som den blomstrende.

Kom omkring

De fleste af Firenzes mest populære turistattraktioner er så tætte på hinanden, at man bare kan gå. Der er dog også busser og mange steder, man kan leje cykel.

Åbningstider

Butikker generelt: Mandag: 15:30 – 20, tirsdag – lørdag: 10 – 13 og 16 – 20 (17:30 om lørdagen).

Drikkepenge

Drikkepenge indgår typisk i regningen på restauranter. Hvis ikke, er omkring 10 % almindeligt. Det er almindeligt at runde prisen i taxaer op, men er ikke påkrævet.

Information og nødstilfælde

Det danske Hon. Konsulat i Firenze: Konsul Alessandro Berti, Via dei Servi 13, 50122 Firenze Tlf.: +39 055-21 10 07 E-mail: consul.dkfirenze@tin.it

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Piazza della Signoria: Firenzes mest berømte plads ligger i det gamle bycentrum og er omringet af paladser. Nyd en kop kaffe på café, mens du kigger på de gamle paladser og utrolige statuer.

2. Galleria degli Uffizi: Det er en god idé at købe billet i forvejen, da verdens vigtigste samling af renæssancekunst er et populært. Da Vinci, Botticelli, Raphael, Michelangelo og mange flere gør det dog alt besværet værd. Blot 1 af mange verdensberømte museer i Firenze.

3. Cattedrale di Santa Maria del Fiore: Firenzes hovedkirke med verdens til dato største stenkuppel, som efter 140 år endelig blev færdigbygget i 1436.

4.Palazzo Pitti og Boboli-haven: Et enormt renæssancepalads med tilhørende skulpturrig have med masser af bonusoplevelser i form af museer, gallerier og en dejlig udsigt over Firenze.

5. Ponte Vecchio: Den ældste og mest berømte bro over Arno er fuld af butikker, ikke mindst smykkehandlere.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 370 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 39

Religion: Romersk-katolsk

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Italiensk 

Steder at bo

Find hotel i Firenze

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Firenze

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Firenze: Firenze.
KLM, Vueling Airlines, TAP Air Portugal, Air France, Air Dolomiti, Alitalia, eurowings og Blue Air flyver alle direkte til Firenze.
Den billigste måned at flyve til Firenze i er september.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.