Hoteller i Lissabon – Sammenlign billige hoteller i Lissabon

Lissabon er en storby med mange bakker, så alene af praktiske transportmæssige grunde, kan hotel eller hostel i det mest gøre stor forskel på, hvordan du oplever din ferie.

Baixa

Lissabons forretningsdistrikt er naturligvis oplagt for forretningsrejsende. Det er i manges øjne Lissabons arkitektonisk mest elegante område, da det var det første, der blev genopbygget efter et ødelæggende jordskælv i 1755. Der er elegante pladser, cafeer, butikker og masser af gågader, så det er et skønt område at gå rundt i og shoppe - gaden Rua Augusta er spækket med tøjforretninger, mens guld- og sølvsmede holder til på Rua da Prata og Rua Áurea, hvor guld- og sølvsmede. Baixa er et aktivt område i forretningstimerne, men bliver stille, når kontorerne lukker. Baixa er fladt, ligger centralt, har mange turistattraktioner og glimrende offentlig transport til andre dele af byen, så det kan være en fordel med børn, da Lissabons bakker kan være barske til fods.

Bairro Alto

Syd for Baixa ligger Bairro Alto på en af Lissabons legendariske syv bakker med forrygende udsigter over centrum. Dette er det måske bedste sted til ”fado” klubber og barer, mens du om dagen kan tage i antikforretninger og glimrende restauranter i alle afskygninger. Bairro Alto er generelt meget stille om dagen og meget livligt om aftenen.

Chiado

Et hipt shoppingområde med nogle af byens fineste butikker lige fra store kæder til små uafhængige forretninger. Hvis du kan lide at tage på museum, café, i teater eller i hyggelige boghandler, så tag et kig på Chiado!

Cais do Sodré

Cais do Sodré er på få år gået fra at være et berygtet nabolag i Lissabon til at være et af de mest trendy og varierede. Her finder du en bred vifte af vidt forskellige slags attraktioner. Der er smuk arkitektur som São Paulo-kirken, madkultur som Lissabons største madmarked Mercado da Ribeira, unikke design- og modebutikker, moderne restauranter, barer og caféer og ikke mindst den flotte havnefront.

Alfama

Lissabons ældste kvarter er en atmosfærisk labyrint af smalle gader og trin, der snor sig rundt om borgen Castelo São George. Alfama er det måske letteste område at suge lokallivet til sig med legende børn i gaderne og forældre, der griller uden for deres hjem.

Belém

Belém er ikke en del af Lissabons centrum, men der er rigtig mange gode grunde til at finde overnatning her alligevel. I forhold til turisme er Belém først og fremmest Lissabon højborg for museer – for uden de mange egentlige museer er hele bydelen en slags åbent museum med masser af bygninger fra de opdagelsesrejsendes tid. Mange af museerne og parkerne i Belém er yderst børnevenlige.

se mere

Rejseguide til Lissabon

Santa Maria Maior de Lisboa

São Jorges borg

Gulbenkianmuseet

Portugals hovedstad har længe været et populært rejsemål: Igennem tiden har romerne, maurerne og korsfarerne alle været på gennemrejse, og de har sat hver deres præg på denne solbeskinnede by og vævet deres særegne arkitektur og kulturarv ind i byrummet. Disse folkeslag er selvfølgelig forlængst væk, men de har efterladt ...

Billeder af Flickr/escapio, Flickr/rstml